'

Sep 4
Klik op de Senseo voor de folder

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 4
DRENTHE - De 18 basisscholen van de Christelijke Onderwijsgroep in Drenthe zijn vandaag weer begonnen. De ontwikkelingen hebben de afgelopen zomer niet stilgestaan. Zo start de onderwijsgroep vanaf vandaag met kinderopvang op drie nieuwe locaties in Assen en één in Zuidlaren, worden scholen omgevormd naar Kindcentra en zijn de fusiebesprekingen met onderwijsgroep CONOD in volle gang. Ook de formatiebesprekingen in politiek Den Haag worden nauw gevolgd. Bij al deze ontwikkelingen staat voor COG Drenthe een ding voorop: het welzijn, de veiligheid en de ontwikkeling van onze kinderen.

Ga door met lezen van "Scholen zijn weer begonnen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 4
DE WOLDEN - Glasvezel De Wolden heeft altijd als één van de belangrijkste doelen gehad om onze gemeente vitaal en aantrekkelijk te houden. Met goede scholen, moderne zorg en ook een sterke aantrekkingskracht op bedrijven, wat werkgelegenheid oplevert. In dat licht is het wel heel erg leuk dat Tweak nu een monteur speciaal voor De Wolden zoekt! Daar werken we natuurlijk graag aan mee: een monteur voor De Wolden, uit De Wolden. Dus weet u iemand die hier geknipt voor zou zijn of heeft u zelf interesse? Neem meteen contact op met Tweak. lees meer

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 4
DE WIJK - Afgelopen zomer hebben de Molenaars van de Wieker Meule de vangstok vervangen. Het is nu weer precies zoals het vroeger ook was, met rood wit blauw geschilderd. Deze vangstok is een onderdeel van de rem om de molen stil te kunnen zetten. Verder hebben de Molenaars en diverse vrijwilligers uit het dorp de gehele stelling aan de onderkant weer opnieuw in de zwarte olie gezet. Hierbij is bijna elke plank eraf gehaald en opnieuw vastgezet. Ook de schuur wordt binnenkort opnieuw in de olie gezet. Kortom er gebeurd veel bij de 'trots van de Wiek'. De hoogwerker die daarbij werd gebruikt is gesponsord door Schreur Hoogwerkers.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 4
ZUIDWOLDE - In de vakantie was het bij Glasvezel De Wolden bijna net zo stil als op de internetverbindingen in onze afgelegen buitengebieden. Toch zijn er in de zomerperiode weer meer dan 200 abonnementen bij gekomen. Om snel en efficiënt door te kunnen werken, gaat Glasvezel De Wolden, samen met Dorpsbelangen Zuidwolde, binnenkort al vast beginnen met de “promotie” in Zuidwolde: voorlichtingsavonden, inloopdagen, een mooie folder en op 5 september wordt de eerste “ambassadeursavond” gehouden in de Boerhoorn.

Ga door met lezen van "Glasvezel informatieavonden van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 4
DE WIJK - Begin jaren '90' was er een groep Plattelandsvrouwen actief in een werkgroep Meeleven –Meebesluiten over de toekomst van het platteland in onze omgeving. Er is toen heel veel tot stand gebracht, waaronder een weg langs het spoor in Koekange in plaats van een fietspad. Daarmee wonnen ze zelfs nog een prijs van 7.500 gulden.

Ga door met lezen van "Werkgroep Meeleven – Meebesluiten steunt zwembad met gift"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 4
Computercursus voor beginners – Klik en Tik

DE WOLDEN - Dit is een computer cursus voor iedereen die geen of heel weinig ervaring heeft met computergebruik. Het is een oefenprogramma waarmee men leert omgaan met de computer en internet. Geleerd wordt hoe je een computer opstart, het leren typen, een e-mail versturen, zoeken op internet enz. In de bibliotheek wordt les gegeven en er kan thuis geoefend worden. Voor plekken en tijdstippen zie verderop.

Ga door met lezen van "Bibliotheken De Wolden bieden gratis computercursussen aan"

Geplaatst door B S

Tweet This!