'

Sep 21
DE WOLDEN - Voor sommige inwoners van De Wolden is het gebruik van Openbaar Vervoer lastig. Zij kunnen ook niet altijd een beroep doen op familie, vrienden of buren. ‘De Wolden vervoert’ brengt mensen goedkoop vanaf hun huis naar hun bestemming en terug. De stichting zet daarvoor enthousiaste vrijwilligers in die hun eigen auto gebruiken.

Ga door met lezen van "Vrijwilligersvervoer in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 21
DE WOLDEN - Het college van burgemeester en wethouders van gemeente De Wolden heeft zich weer mogen buigen over nieuwe initiatieven. Van kerstverlichting tot quizmasters De initiatieven zijn wederom een bonte verzameling van prachtige ideeën die de inwoners van de gemeente De Wolden kunnen gaan realiseren. Hier volgen een paar voorbeelden.

Ga door met lezen van "Goede kwartaalafsluiting van Initiatiefrijk De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 21
DE WOLDEN - Het mag dan een wisselvallige zomer zijn geweest, de drie zelfstandige zwembaden in de gemeente De Wolden hebben allemaal hogere bezoekersaantallen dan een jaar geleden mogen opschrijven. Met name voor de baden in Zuidwolde en de Wijk was het een spannend seizoen in het eerste zelfstandige jaar.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Zwembaden De Wolden draaien topjaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 21
ECHTEN - Het Roekpad, st. Kraaienbosch, doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne van Zuidwest- Drenthe. Inmiddels is het beschikbaar bedrag verhoogd tot €60.000. Maar liefst 200 clubs uit Zuidwest-Drenthe hebben zich dit jaar aangemeld voor de clubkas campagne. Voor deze clubs had de Rabobank voorgaande jaren telkens een bedrag van € 50.000 beschikbaar. Het is mooi te zien dat het enthousiasme voor de Clubkas Campagne elk jaar groeit. Omdat er steeds meer clubs meedoen, hebben zij dan ook besloten dit bedrag te verhogen tot € 60.000.

Ga door met lezen van "Het Roekpad wil graag uw stem! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 21
DE WOLDEN - Een uniek initiatief van de cultuurcoaches van gemeente De Wolden: een culturele inspiratiedag voor alle leerkrachten van de 14 basisscholen in de gemeente. De leerkrachten worden ondergedompeld in creativiteit, muziek, dans, theater, met als rode draad: vakoverstijgend werken. Wethouder Mirjam Pauwels: “De volle lesprogramma’s en de eisen die aan scholen worden gesteld, bieden vaak weinig ruimte om kinderen kennis te laten maken met cultuur. Maar wat als cultuur nu gekoppeld kan worden aan de exacte of andere vakken op school?”


Ga door met lezen van "Inspiratievolle impuls voor cultuuronderwijs in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!