'

Sep 28
Vraag art 37a Raadsvergadering 28 september 2017

ZUIDWOLDE - a. De verschillende artikelen die deze zomer in de Wolder Courant hebben gestaan over wat er wel en niet in de verschillende afvalcontainers mocht. b. Inwoners van De Wolden wilden grof vuil aan huis laten ophalen.

Ga door met lezen van "Vragen over grof huisvuil en geldzaken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DE WOLDEN - De Jongerenraad De Wolden brengt donderdag 28 september een bezoek aan de gemeenteraad. Dat gebeurt voorafgaand aan de raadsvergadering in het gemeentehuis in Zuidwolde. Om 19.00 uur worden de jongeren ontvangen door de raadsleden Albert Haar (D66) en Gerrie Hempen-Prent (Gemeentebelangen).

Ga door met lezen van "Jongerenraad bezoekt gemeenteraad De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
REGIO – Aan de Rechterenseweg in Staphorst is donderdagmorgen een boerderij in vlammen opgegaan. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan. De brandweer zette groot in bij deze brand om overslaan naar naast gelegen panden te voorkomen. Dit is gelukt. De boerderij had een dak van asbestplaten. Er is dan ook asbest vrijgekomen. Het nabluswerk zal nog enige tijd vergen.


Foto: Arjan Tien - www.112fotografiemedia.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DROGTEROPSLAGEN - Gemeente de Wolden heeft het startsein gegeven voor het bouwrijp maken van het nieuwe woningbouwplan in Drogteropslagen. In de week van 2 oktober gaat aannemer Buning starten met de werkzaamheden. De werkzaamheden worden uitgevoerd in circa acht weken. Door het bouwverkeer is er tijdelijke overlast. De kavels zijn naar verwachting begin december bouwrijp.

Ga door met lezen van "Aanvang werkzaamheden woningbouw Drogteropslagen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DE WOLDEN - Basisschoolkinderen uit de gemeenten De Wolden en Hoogeveen kunnen de komende drie jaar genieten van Smaaklessen. Tijdens deze lessen staat het beleven van voedsel centraal.Ga door met lezen van "Smaaklessen in De Wolden en Hoogeveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
VEENINGEN - In Veeningen werd Burendag heel uitbundig gevierd, onder meer met een wedstrijd taarten bakken. Voor het zover was, stonden eerst klussen op het programma in Het Groene Hart. Harken, vegen, zagen en graven, allemaal klussen die door een mooie club vrijwilligers werden gekaard. Daarna as het tijd om te consumeren wat jong en oud had gemakt in het kader van ‘Heel Veeningen bakt’. In totaal 24 deelnemers deden enorm hun best, een deskundige jury had de zware taak om alle taarten te proeven.

Ga door met lezen van "Taarten eten op Burendag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
ZUIDWOLDE - Tijdens de burendag was het een gezellige boel aan de Bremstraat in Zuidwolde. De bewoners, waaronder kunstenares Elisa van den Berg, zijn de afgelopen anderhalf jaar bezig geweest met de reconstructie van het perk. Het bestond uit struiken en planten en op verzoek van de bewoners is er een ontmoetingsplek gecreëerd waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten.

Ga door met lezen van "Burendag Bremstraat"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
REGIO - Honderden basisschoolleerlingen gaan het vakantiehuis van hun dromen ontwerpen. Ook klassen uit Drenthe doen mee aan de wedstrijd van de Koos Konijn Foundation. De kinderen mogen een ontwerp maken voor één van de goededoelenhuizen.

Ga door met lezen van "Basisschoolleerlingen gaan vakantiehuis ontwerpen"

Geplaatst door B S

Tweet This!