'

Sep 30
bij peuterspeelzaal in Ruinerwold

RUINERWOLD - Van 2 tot en met 8 oktober is de Week van de Opvoeding, met dit jaar als thema: ‘Buiten de lijntjes’. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk en soms best lastig. Daarom staat deze hele week in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden, staan er namelijk niet alleen voor.

Peuterspeelzaal 4A

Ga door met lezen van "Mirjam Pauwels trapt Week van de Opvoeding af"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden is voornemens om per 1 oktober 2017 de gros-wachtlijstsystematiek te hanteren bij meervoudige onderhandse aanbestedingen voor civiele werken.

Ga door met lezen van "Gros-wachtlijst voor meervoudige onderhandse aanbestedingen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
RUINEN - Tijdens de ledenvergadering van VV Ruinen op 27 september werd met name de aftredende voorzitter nadrukkelijk in het zonnetje gezet. Rini Hut trad af na een periode van 22 jaar in het bestuur, waarvan 18 jaargangen als voorzitter. Vanuit de KNVB werd hij zelfs geëerd met de gouden speld.


Ga door met lezen van "KNVB eert Rini Hut met gouden speld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WIJK - 24 uurs Opvang stichting Vrijheid in Christus in aan de Commissieweg in De Wijk biedt oude stalmest aan voor gebruik van moes-, sier- en fruittuinen. De vaste mest is langer dan een jaar verteert en afkomstig van de melkgeiten, schapen, varken, kippen, ezels en pony’s van de Opvang en stevig gemaakt met stro.

Ga door met lezen van "Oude stalmest aangeboden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
RUINERWOLD - Zelf je stoofperen plukken? Dat kan in Ruinerwold op de eerste zaterdag van oktober. Vanaf 09.00 uur vertrekt de veilingmeester ter hoogte van Dokter Larijweg nr. 1 voor zijn tocht langs de 7 km lange weg met perenbomen. Zo’n 1100 perenbomen van oude rassen staan te wachten tot ze van hun vruchten worden ontdaan. Je kunt bieden op een boom ( ze worden per opbod verkocht ) waarna je de hele dag de tijd hebt om, gewapend met ladders, harken en zeilen de peertjes uit de boom te krijgen.

Ga door met lezen van "Perenpluk in Ruinerwold op zaterdag 7 oktober"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
ZUIDWOLDE - In de Ontmoetingskerk in Zuidwolde vindt zondag om 15.00 uur de opening plaats van de reizende tentoonstelling ’Al waren onze monden vol van zang, gedichten en foto’s uit Kerk & Israël Onderweg’. Deze tentoonstelling bestaat uit een selectie van elf meditatieve foto’s uit het magazine die tezamen een verhaal vormen waarin elke bezoekers zijn/haar levensverhaal kan teruglezen.

Ga door met lezen van "Tentoonstelling doet Zuidwolde aan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WOLDEN - De openingstijden van de bibliotheken De Wijk, Ruinen en Ruinerwold gaan iets veranderen. De donderdagavonduitlening vervalt in Ruinen en Ruinerwold, in plaats daarvan zijn deze bibliotheken op donderdag van 11.00 tot 17.00 uur doorlopend geopend.Ga door met lezen van "Openingstijden van bibliotheken veranderen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
Raadsleden geven les op vijf basisscholen

ZUIDWOLDE - Leerlingen van groep 8 van vijf basisscholen en raadsleden uit De Wolden maken zich gezamenlijk op voor de vijfde Kindergemeenteraad. Raadsleden komen langs op vijf basisscholen om les te geven over politiek. De raadsleden, die optreden als fractiecoaches voor de deelnemende kinderen, vertellen over de lokale democratie. Daarnaast geven zij de ‘fracties’ handige tips voor het maken van hun voorstel voor de Kindergemeenteraad.

Ga door met lezen van "Scholieren stappen in kindergemeenteraad"

Geplaatst door B S

Tweet This!