'

Okt 31
HOOGEVEEN - Op zaterdag 11 november organiseren Bibliotheek Hoogeveen en de Autisme Contactgroep (ACG) Hoogeveen in de bibliotheek een informatiemarkt over autisme. De informatiemarkt wordt voor de vierde keer georganiseerd. Voorgaande edities werden druk bezocht. Dit jaar is het thema: Ervaar autisme. De markt wordt gehouden van 10.00 tot 15.30 uur. De toegang is gratis.

Ga door met lezen van "Informatiemarkt autisme in Bibliotheek Hoogeveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
KOEKANGE - Vogelwerkgroep Vliegvlug uit Meppel is dit jaar van start gegaan met de werkzaamheden voor de kerk- en steenuilen in het gebied Koekange en De Wijk. De heer Bisschop uit De Wijk heeft dit werk jarenlang gedaan maar is er nu mee gestopt.Ga door met lezen van "Voorlichtingsavond over uilen in Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
ZUIDWOLDE - Op donderdagmiddag 2 november om 16.00 uur verricht wethouder Mirjam Pauwels de officiële starthandeling van ‘DeWoldenvervoert’ bij de Kerkstraat 2 in Zuidwolde. Wethouder Mirjam Pauwels rijdt op donderdagmiddag mee met een vrijwilliger en een passagier mee vanaf de Kerkstraat.

Ga door met lezen van "Officiële start DeWoldenvervoert"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
HOOGEVEEN – Een brand heeft van maandag op dinsdagnacht een auto aan de Sperwerlaan in Hoogeveen verwoest. De brand werd rond vier uur 's nachts ontdekt. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit de auto. De brandweer heeft bij het blussen een speciale blusdeken gebruikt om te voorkomen dat eventuele sporen van brandstichting verloren gaan. Een naast geparkeerde oldtimer raakte beschadigd door de brand.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
RUINEN - 162 inwoners uit Ruinen en omgeving van 65 jaar of ouder doen dinsdag 31 oktober 2017 mee aan een fitheidstest in Dorpshuis ’t Neie punt in Ruinen.

Ga door met lezen van "Fitheidstest Senioren in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
RUINEN - Beleef de nacht tijdens volle maan op het Dwingelderveld. Een unieke kans om dit grote natte heide gebied in het donker te beleven. In een paardentram, getrokken door twee Belgische paarden, rijd je door de nacht. Je hoort alleen het ruisen van de wind en het snuiven van de paarden.


Ga door met lezen van "Beleef het Dwingelderveld bij volle maan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
IJHORST - In het jaar, dat Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” haar 60-jarig bestaan viert, verzorgt de werkgroep Roofvogels en Uilen de 16e Overijsselse Vogelaarsdag. Deze dag kent een mooi programma met onder andere een aantal bekende sprekers en een leuke quiz om het kennisniveau te testen.

Ga door met lezen van "16e Overijsselse Vogelaarsdag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
RUINEN - Nog een paar dagen..........En dan is het zover! De Spooktocht in Ruinen op zaterdag 4 november 2017. Weet jij uit handen te blijven van de Heren van Ruinen? Je gaat terug naar de periode waarin de heren van Ruinen de havezate Oldenhave bewonen. Op weg naar deze oude burcht proberen de heren er op allerlei mogelijke manieren voor te zorgen dat je de burcht niet bereikt.

Ga door met lezen van "Spooktocht Ruinen komt er aan!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
RUINEN - Van 1 november 2017 tot 1 april 2018 gaat Bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten over op de winterstand. Dat betekent dat het bezoekerscentrum niet meer dagelijks geopend is. Bezoekers kunnen in de winterperiode van woensdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur terecht voor informatie over het Nationaal Park Dwingelderveld, een leuke speurtocht of een kop koffie met Dwingelderveldkoek.


Ga door met lezen van "Bezoekerscentrum Dwingelderveld wijzigt openingstijden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
REGIO - Op 57 locaties in Drenthe wordt zaterdag 4 november de jaarlijkse Natuurwerkdag gehouden. In de gemeente De Wolden wordt op zes locaties gewerkt. Namelijk op heideterrein Zuidwolde, Nationaal Park Dwingelerveld, het Kraaienbos in Echten, in Drogteropslagen, in Koekangerveld en een heideterrein in Echten. Op deze locaties worden bomen en struiken gesnoeid, jonge begroeiing wordt verwijderd en singels onderhouden.

Ga door met lezen van "Natuurwerkdag De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
ZUIDWOLDE - In Museum De Wemme in Zuidwolde wordt het seizoen als vanouds afgesloten met “Smullen op Slachtdag”. Op zaterdag 4 november zijn er, tussen 11.00 en 16.00 uur, allerlei culturele, culinaire en educatieve activiteiten in het museum en op de binnenplaats in een grote tent.

Ga door met lezen van "'Smullen op Slachtdag' in Museum De Wemme in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
STAPHORST - De band Solid United heeft veel reden tot dankbaarheid want zij bestaat dit jaar 5 jaar. Ook wordt gevierd dat de interkerkelijke stichting Staphorst United 6 jaar bestaat; hier is de band uit voortgekomen. Zing en vier mee op zondag 5 november tijdens de Jubileum viering van praiseband Solid United & Stichting StaphorstUnited.

Ga door met lezen van "Jubileum 5 jaar Solid United - zing en vier mee"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
MEPPEL - Op 13 november 2017 is er een contactbijeenkomst voor mensen met chronische pijn van 10.00 - 12.00 uur in De Boerhoorn, Brandemaat 5 te Meppel. Steeds opnieuw blijkt dat patiënten die contact hebben met mensen in een gelijkwaardige situatie veel steun van elkaar kunnen ondervinden.

Ga door met lezen van "Contactbijeenkomst Chronische pijn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
MEPPEL - Naar aanleiding van meldingen dat er in een horecagelegenheid aan het Kerkplein in Meppel gehandeld werd in verdovende middelen, werd er zondagochtend door de politie een instap gedaan in deze gelegenheid. Met een speurhond zijn alle bezoekers gecontroleerd op de aanwezigheid van verdovende middelen.


Foto: Arjan Tien - www.112Fotografiemedia.nl

Ga door met lezen van "Politie valt horecagelegenheid in Meppel binnen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
IJHORST - Op maandag 6 november 2017 zal de maandelijkse ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” worden gehouden. De aanvang is om 20.00 uur en de plaats is Kroko Multipunt, Heerenweg 42 in IJhorst.

Ga door met lezen van "Presentatie over gierzwaluw"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
RUINERWOLD – Het nieuwe seizoen van Rederijkerskamer UDI staat voor de deur. De voorstelling ‘Groeten van de Veluwe’ wordt zaterdag 4 en 11 november om 20.00 uur opgevoerd bij café Centraal in Ruinerwold. Ook is er 4 november een middagvoorstelling om 14.00 uur. Alle toneelliefhebbers zijn van harte welkom.


Foto: G de Groot.

Ga door met lezen van "Nieuw seizoen voor Rederijkerskamer UDI uit Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
ZUIDWOLDE - De interkerkelijke werkgroep Kerk en Duurzaamheid organiseert op woensdag 8 november een workshop, door Alfred Slomp, over onze dagelijkse maaltijd. Het is vast herkenbaar: je staat in de supermarkt en vraagt je af: wat eten we vandaag.

Ga door met lezen van "Kerk en Duurzaamheid in de Ontmoetingkerk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
DE WIJK - In november krijgen alle klanten van de bibliotheken in Nederland weer een boek, zolang de voorraad strekt, dat is de actie Nederland Leest. Het thema van Nederland Leest is ‘robotica’ en het boek dat gratis wordt verstrekt door de (deelnemende) bibliotheken is: Ik, robot van Isaac Asimov. Het is een futuristische raamvertelling rond hoofdpersoon Susan Calvin (1982), robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven.


Ga door met lezen van "Ronald Giphart gaat optreden in Bibliotheek De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
ECHTEN - Net als voorgaande jaren gaan we ook dit jaar weer aan de slag in het bos tijdens de landelijke Natuurwerkdag. Dit jaar is dat op zaterdag 4 november. Graag willen we jullie uitnodigen om mee te helpen bij de diverse (opknap) werkzaamheden in en rond het Roekpad.

Ga door met lezen van "Uitnodiging Natuurwerkdag "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
DE WIJK - Helpt u ons de speeltuinen nóg leuker te maken? Door uw lege flessen in te leveren bij de COOP kan dat! Lever zoveel mogelijk flessen in en druk daarna op de gele doneerknop. De opbrengst gaat naar de Speulhorst, zodat wij de speeltuinen in de Wijk nog beter kunnen onderhouden en vernieuwen. Ook kunnen wij de leuke optochten met Sint Maarten en Palmpasen blijven organiseren. Alvast enorm bedankt!Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 10, totaal 196 artikelen)