'

Dec 31
RUINERWOLD - Burgemeester Roger de Groot heeft vanmiddag samen met Ronald MultieBuldtie de Golden Pulle uitgereikt aan het initiatief van Imre Gol. Hij heeft voor zo’n 35 kinderen workshops carbidschieten georganiseerd. Een fantastisch initiatief om kinderen te leren hoe je veilig kunt carbidschieten.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
DRENTHE - Akkederen is het Drentse Woord van het Jaor 2017. Abel Darwinkel van streektaalorganisatie Huus van de Taol maakte het Drentse woord van dit jaar vorige week bekend in het Radio Drenthe-programma De Brink met presentator Aaldert Oosterhuis. Akkederen betekent ‘goed met elkaar overweg kunnen’, of ‘overleggen’: Die lui kunt goed akkederen, maar dus ook: Wij mutten eerst nog over de pries akkederen.

Ga door met lezen van "Akkederen is Drents woord van het jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
RUINERWOLD - Afgelopen vrijdagavond iets na zeven uur heeft de Stichting Historie van Ruinerwold in besloten kring aandacht besteed aan het feit dat op dat tijdstip van 29 december 1943 een Halifax bommenwerper is neergestort in een weiland nabij de Hardenweg. Alle 7 inzittenden zijn daarbij om het leven gekomen.Ga door met lezen van "Bloemen en kaarsjes bij Oorlogsmonument"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
RUINEN - In dorpshuis ’t Neie Punt is tot en met de maand januari een bijzondere expositie te zien: het gaat om aquarellen en olieverfschilderijen van de 99-jarige Jentje Wulff. Zij woont aan de Jan Wierengaweg, aan het dorpshuis vast, en mede door haar dochters kwam deze expositie van twaalf werken tot stand.

Ga door met lezen van "Bijzondere expositie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
DE WIJK - Duik voor Doelen. Zo heet de Nieuwjaarsduik, die motorclub de Antrappers uit De Wijk op maandag 1 januari 2018 gaat organiseren. Het is inmiddels de veertiende keer dat deze duik gaat plaats vinden. Zoals elk jaar gaat de opbrengst van de duik naar een tweetal goede doelen in De Wijk en IJhorst. Voor De Wijk is dat voor Stichting Sint in De Wijk. Die elk jaar het Sinterklaasfeest in De Wijk willen blijven organiseren. Voor IJhorst is dit voor de bouw van een uitkijktoren in het Reestdal door de Dorpsraad.

Nieuwjaarsduik 1-1- 2016 (13)A
Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Duiken voor goede doelen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
REGIO - Ouderen maken steeds vaker gebruik van sociale media. Vooral onder 65- tot 75-jarigen heeft het socialemediagebruik de laatste jaren een vlucht genomen. In 2017 zei 64 procent van de ondervraagden in deze leeftijdscategorie actief te zijn geweest op sociale media in de drie maanden voorafgaand aan het onderzoek. Vijf jaar eerder was dat nog 24 procent. Dat blijkt uit recente cijfers van het CBS over online activiteiten van Nederlanders.

Ga door met lezen van "Steeds meer ouderen op sociale media"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
ZUIDWOLDE - Na een paar maanden lekker te hebben gewerkt, wordt het Multi Culturele Beeld onthuld in de Boerhoorn. Dat gebeurt op dinsdag 30 januari. Het beeld krijgt een mooie plek in het ontmoetingscentrum. De onthulling wordt begeleid door muziek, een verhaal over het ontstaan van het beeld en een gedicht. Tevens wordt de trailer van de film ‘Door welk raam kijk jij?’ van Farhat Abdi, voormalig tv-cameraman, vertoond.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
ALTEVEER - Omdat bewegen zo belangrijk is voor iedereen en het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker wordt, krijgt iedere 60+er in en rondom Alteveer-Kerkenveld in week 2 van 2018 een uitnodiging voor een Fit-test op maandag 19 februari van 14.00 tot 17.00 uur in dorpshuis De Alke.

Ga door met lezen van "Fit en gezond blijven"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
RUINEN - Onlangs heeft de Bijenhoudersvereniging de bijen in de verenigingsstal bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in de Benderse in Ruinen behandeld tegen de varromijt, een behandeling die noodzakelijk is om gezonde volken te krijgen en te houden. De varroamijt leeft van het bloed van een bij en plant zich voor in een gesloten cel. In die cel zuigen de jonge mijten de larve - die in de cel zit - leeg zodat de jonge bij misvormd ter wereld komt.

Ga door met lezen van "Volgende jaar gezonde bijen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DE WIJK - Vrijdag 22 december kon de voorzitter van de seniorenvereniging De Wolden 88 leden verwelkomen op de kerstmiddag in de Havezate in De Wijk. De zeer geslaagde middag werd verzorgd door de familie Tuinman uit Genemuiden met Nederlands talige kerstliederen afgewisseld met gedichten en een kerstverhaal. Na afloop hadden de medewerksters van de Havezate een heerlijk buffet voor ons klaar gemaakt. Op 20 januari komen de leden weer bijeen voor de Nieuwjaars borrel in de Schakel te Koekange. De verdere verzorging is in handen van het Uffelter mannenkoor.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
DE WOLDEN - Burgemeester Roger de Groot reikt dinsdag 9 januari 2018 het Raspaard 2017 De Wolden uit aan een lokaal initiatief. Dit gebeurt tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in het gemeentehuis.

Ga door met lezen van "Uitreiking het Raspaard 2017 De Wolden tijdens de Nieuwjaarsontmoeting"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
DE WIJK - Onlangs ontving de voorzitter van Koninklijke muziekvereniging Apollo een cheque van € 800,00 uit handen van de voorzitter van de Koningsbal commissie van de Rotary Club Staphorst Reestland. Met het aanbieden van deze cheque liet de Rotary Club haar waardering blijken voor de jaarlijkse serenade die door leden van het harmonieorkest tijdens het Koningsbal op de Havixhorst wordt gebracht. De voorzitter van Apollo bedankte de Rotary Club heel hartelijk voor dit gebaar en gaf aan dat de evenement een door de leden zeer gewaardeerd element is op de muzikale jaarplanning.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
DRENTHE - Het Drents Museum sluit 2017 af met naar verwachting 190.000 bezoekers. Een uitstekend jaar voor het museum in Assen dat met de tentoonstellingen Peredvizhniki - Russisch realisme rond Repin 1870-1900, The Great Liao - Nomadendynastie uit Binnen-Mongolië (907-1125) en de huidige tentoonstelling The American Dream - American realism 1945-2017 publiekstrekkers in huis had. The American Dream, de dubbeltentoonstelling over Amerikaanse kunst in samenwerking met Kunsthalle Emden, heeft vanaf 18 november 30.000 bezoekers getrokken en is door het publiek gewaardeerd met een 8,7.

Ga door met lezen van "Uitstekend 2017 voor Drents Museum met 190.000 bezoekers "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
DE WOLDEN - Op de valreep van 2017 presenteert de VVD De Wolden haar verkiezingsprogramma voor de periode van 2018 -2022. De details kunt u lezen op https://dewolden.vvd.nl/nieuws/25856/ook-benieuwd-naar-de-standpunten-van-de-vvd-de-wolden.


Lijstrekker Mirjam Pauwels, huidig wethouder van gemeente de Wolden en politicus van het jaar

Ga door met lezen van "Verkiezingsprogramma VVD De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
ZUIDWOLDE – Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus, de Ontmoetingskerk en Bibliotheek Zuidwolde nemen deel aan de Maand van de Spiritualiteit van 12 januari t/m 11 februari en bieden gezamenlijk een divers programma aan activiteiten. Activiteiten waaraan gratis of tegen een kleine vergoeding deel te nemen is, bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in spiritualiteit.

Ga door met lezen van "Activiteiten tijdens Maand van de Spiritualiteit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
DE WOLDEN - Deze winter worden bij gladheid de fietspaden in De Wolden voor het eerst gesproeid alleen met pekelwater. Sproeien is een tamelijke nieuwe manier van gladheid bestrijden. Tot vorig jaar had De Wolden twee fietspadstrooiers die zout strooiden. Bij het strooien met zout, zowel nat als droog, moeten de wielen van fietsen en auto’s het zout verdelen over de rijbaan. Fietsers rijden vaak in het midden van het fietspad. Hierdoor wordt een strook van maximaal dertig centimeter schoon. Door pekelwater te sproeien, in combinatie met borstelen, worden fietspaden over de volledige breedte schoongemaakt.


Foto: Arjan Tien – www.112Fotografiemedia.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
ZUIDWOLDE - Vier Drentse Welzijnsorganisaties (4D’s) houden op 25 januari 2018 de Noordelijke Dag van het Jongerenwerk met als thema ‘Jongerenwerk op het platteland’. Het programma vindt plaats van 12.30 en tot 17.00 uur in Ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde.

Ga door met lezen van "Jongerenwerkers praten over uitdagingen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
DE WOLDEN - Tussen 1 november 2017 en 14 maart 2018 staan medewerkers en strooiwagens 24 uur per dag, zeven dagen per week, paraat om de gladheid te bestrijden.

Ga door met lezen van "Wordt het glad of gaat het sneeuwen? Strooien bij gladde wegen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 10, totaal 186 artikelen)