'

Feb 28
DRENTHE - In het Drents Archief in Assen draait in de maand maart een filmcompilatie over het vrouwenstemkiesrecht. Het zijn historische filmbeelden van de gang naar de stembus, vrouwen in ambtsfunctie en de politiek en protesten. In 2017 was het 100 jaar geleden dat vrouwen zich volgens de Grondwet voor het eerst verkiesbaar mochten stellen als politicus.

Ga door met lezen van "Film ‘Vrouwen kiezen’ "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
ZUIDWOLDE - Het organiseren van een schoolsporttoernooi is een mooi middel om als vereniging te laten zien dat je actief en maatschappelijk betrokken bent. Het draagt bij aan sportstimulering en een actieve leefstijl van de kinderen.

Ga door met lezen van "VCZ actief aan de slag met promoten volleybalsport"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
ZUIDWOLDE - Dusink Blues is de nieuwe band rondom gitarist Kees Dusink. Zijn gelauwerde stijl en geluid komen nu nog beter tot hun recht dankzij het gitaarwerk van Stephan Bijl, de vocals van Marc Bocken en de grooves van Marco Overkamp op drums en Donald van der Goes op basgitaar. Dusink Blues is grenzeloze energie, zichtbaar plezier en voelbare synergie. Blues vanuit de onderbuik: Een uitzonderlijk dynamische band die soms fluistert, maar ook kan brullen. Op zondagmiddag 11 maart speelt de band in de Zuiderhof in Zuidwolde.

Ga door met lezen van "Blueszondagmiddag in de Zuiderhof"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
DRENTHE - 2017 was een mooi sportjaar waarin de Drentse sporters weer goede resultaten hebben neergezet. Ook in De Wolden zijn er mooie prestaties geleverd, de nominaties zijn sporttalent Meike Uiterwijk Winkel, sportteam Michelle Stummel en sportman Klaas Hulst. Deze genomineerden maken namens De Wolden kans op de eretitels tijdens het Sportgala Drenthe op 12 maart.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
ECHTEN - Niks nep of fake maar échte lichamen die op een speciale manier geprepareerd zijn. Indrukwekkend. Het bezoek aan de expositie Real Human Bodies is voor leerlingen van RSG Wolfsbos een gelegenheid bij uitstek om op een unieke manier inzicht te krijgen in de anatomie van het menselijke lichaam.


Ga door met lezen van "Leerlingen onder de indruk van Real Human Bodies "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
RUINERWOLD - Maar liefst 63 vrouwen woonden de jaarlijkse avond van de Culturele Commissie van de Vrouwen van Nu Ruinerwold bij op 22 februari bij restaurant De Klok. Johan Klok had de grote zaal veranderd in een knusse filmzaal en alvorens de vrouwen naar de film gingen kijken genoten ze van een kopje koffie met een Tim Tam biscuitje uit Nieuw-Zeeland waar het verhaal zich afspeelt. De zaal was versierd met bruidsjurken van vroeger en nu.

Ga door met lezen van "Culturele Avond Vrouwen van Nu Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WIJK - In samenwerking met Zorggroep Noorderboog, ZZWD, Treant, Icare en Welzijn De Wolden wordt een informatieavond georganiseerd over vergeetachtigheid of dementie. De avond is op dinsdag 6 maart, van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur in ontmoetingscentrum De Havezate, De Wijk.

Ga door met lezen van "Informatieavond: Vergeetachtigheid of dementie?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
ALTEVEER / KERKENVELD - Het was gezellig druk maandag 19 februari in Dorpshuis De Alke. De gratis fitheidstest die Plaatselijk Belang Alteveer-Kerkenveld i.s.m. de sportfunctionarissen van gemeente De Wolden organiseerden trok maar liefst 70 belangstellenden.

Ga door met lezen van "Veel 60-plussers op de been voor fitheidstest "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WIJK - Koninklijke muziekvereniging Apollo blijft feest vieren, na een aftrap door de jeugd tijdens het limonadeconcert op 11 februari, is het nu tijd voor het jubileumconcert! Dit jaar zal het concert een iets andere indeling hebben dan u normaal van ons gewend bent. U luistert niet in blokjes naar de jeugd, het slagwerk en het harmonieorkest, nee dit jaar zullen de verschillende orkesten elkaar de hele avond afwisselen tijdens het top 2000 concert op zaterdag 10 maart in Sporthal de Slenken in de Wijk.

Ga door met lezen van "Jubileumconcert Apollo met top 2000 "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
RUINEN - Energie besparen zorgt voor een lagere energierekening, comfortabeler wonen en mogelijk een hogere waarde van uw huis. Onder het motto ‘Drent zit er warmpjes bij’, organiseert gemeente De Wolden, in samenwerking met de werkgroep Duurzaam Ruinen, een Bespaarmarkt. De bedrijvenmarkt en korte presentaties over isolatie en duurzame verwarming voor uw woning zijn onderdeel van het Drents Energieloket, waar De Wolden bij aangesloten is. Op dinsdag 6 maart bent u vanaf 19.30 uur van harte welkom bij de Bespaarmarkt in Buitencentrum De Poort, Kloosterstraat 12 in Ruinen. De entree is gratis.

Ga door met lezen van "Drentse Bespaarmarkt komt in Ruinen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WIJK/IJHORST - Roelof Kloosterziel is sinds 1 februari verbonden aan de Protestantse Gemeente IJhorst / De Wijk. Bijna 8 jaar ia hij inmiddels predikant in de Hervormde Gemeente te Ruinerwold (Blijdenstein). Kloosterziel: 'Omdat de kerk aan de Reest vacant is, hebben ze mij voor 50% ‘geleend’ van de buurgemeente als tijdelijk opvolger van ds. Henk de Ruiter. Hij is met emeritaat is gegaan. Het komend jaar wordt gekeken wat beide gemeenten verder voor elkaar kunnen betekenen en wat mijn rol daarin zou kunnen zijn'.

Ga door met lezen van "Roelof Kloosterziel nieuwe predikant"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
STAPHORST - Boer Staphorst viert dit jaar haar 60 jarig bestaan. En… wie jarig is trakteert! Daarom in de voorjaarsvakantie 3 dagen lang 15% korting op bijna het gehele assortiment. Kijk voor meer informatie en de actievoorwaarden op www.boer-staphorst.nl/actievoorwaarden

Tip! Kom gezellig een kopje koffie of thee drinken in de bistro en ontvang een gratis jubileumtaartje. Of ga lekker ontbijten met de kids tussen 9.00 en 10.00 uur voor slechts 1 euro per persoon.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
RUINERWOLD - Op een wederom zonnige, maar bar koude zondagmiddag mocht Ruinerwold een bezoek aan Lemelerveld afleggen. Lemelerveld is een promovendus in 2L en doet het prima in de middenmoot. Voor Ruinerwold was het hoog tijd om weer eens een overwinning te boeken. Dit moest dan wel gebeuren zonder enkele geblesseerden en afwezigen. Hier stond tegenover dat Robin Slomp, op zijn 18e verjaardag, zijn basisdebuut als spits mocht maken.

Ga door met lezen van "Ruinerwold beleeft koude middag in Lemelerveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
DE WOLDEN - D66 De Wolden organiseert in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen een drietal bijeenkomsten over actuele thema’s. De eerste bijeenkomst is op zaterdag 3 maart om 15.00 uur in De Boerhoorn in Zuidwolde met als spreker Kees Kooman. Hij schreef in 2015 het boek Boerenbloed en in 2017 Dit Is Uw Land.

Ga door met lezen van "Landschap, zorg en boeren centraal bij D66 Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
RUINERWOLD - KIOS 2 is kampioen. KIOS won met 22-29 van AVO Assen 3 en is, met nog één wedstrijd te spelen, kampioen geworden in de reserve 2e klasse! Gefeliciteerd toppers!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
RUINERWOLD - Hij komt er weer aan de Kidsbeurs voor Kika! Op vrijdagavond 23 Maart van 19.30 – 22.00 uur staat de Speel- en IJsboerderij weer bomvol met heel veel (tweedehands) kinderkleding, speelgoed en babyspullen. Kom je gezellig neuzen en shoppen?

Ga door met lezen van "Kidsbeurs Kleding, speelgoed en babyspullen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
DE WOLDEN - Op uitnodiging van Eline Vedder, kandidaat-raadslid CDA De Wolden, komt CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik naar De Wolden. Op vrijdag 2 maart is iedereen van 15:00 – 16:30 uur welkom in De Molenhoeve, Echtenseweg 15 te Hoogeveen (inloop vanaf 14:30 uur).

Ga door met lezen van "Annie Schreijer-Pierik op vrijdag 2 maart in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
REGIO - Zondag 22 april kun je in Zwolle meedoen met het hardloop- en wandelevenement MS Motion dat georganiseerd wordt door het Nationaal MS Fonds. Meedoen met MS Motion betekent dat je je steentje bijdraagt aan een wereld zonder MS.

Ga door met lezen van "Maak je sterk tegen MS "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 9, totaal 165 artikelen)