'

Jun 30
HOOGEVEEN – De brandweer van Hoogeveen is van vrijdag op zaterdag weer uitgerukt naar een autobrand, dit keer op een carpoolplaats aan de Weg om de Oost. Hoogeveen heeft al jaren te maken met een verhoogd aantal autobranden waar van de oorzaak vaak verdacht is. Ook dit weekend was het weer raak. De brandweer heeft de brand geblust. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
RUINEN - Woensdagavond 4 juli organiseert de werkgroep ‘Beleef-fietspad Echten-Ruinen’ een inloopavond. Op deze avond presenteert de werkgroep het voorlopig ontwerp en de deelplannen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tussen 18.00 en 20.00 uur in het voormalige kantoor van Staatsbosbeheer (Ruinerweg 7, Echten).

Ga door met lezen van "Inloopavond Beleef-fietspad Echten-Ruinen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
DE WIJK - Dinsdagavond 3 juli organiseert Stichting Welzijn de Wolden de Grote Ketenoefening bij de brandweerkazerne in de Wijk. Voor alle jongerenketen die zijn aangesloten bij het ketenbeleid in gemeente De Wolden (Keten United) is een jaarlijkse alcoholvoorlichting verplicht. Dit jaar wordt deze voorlichting uitgebreid met workshops en diverse activiteiten.

Ga door met lezen van "Welzijn De Wolden organiseert Grote Ketenoefening "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
MEPPEL - Met de heropening van de verbouwde Aldi en de tijdelijke invulling van ook het laatste pand met Tasty Tea, is Winkelcentrum Koedijkslanden klaar om het 1-jarig bestaan op zaterdag 7 juli groots te vieren. Tijdens het Koedijkslanden Festival worden bezoekers tussen 10 en 17 uur getrakteerd op gezellige muziek van o.a. de Meppeler Muiters, een Mini Braderie, kinderrommelmarkt en demonstraties van Team Ketû van Circus Okidoki.

Ga door met lezen van "Winkelcentrum Koedijkslanden viert 1-jarig bestaan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
KOEKANGE - In juli krijgen de bewoners van de Baalderborggroep Koekange een clinic van Atlassport uit De Wijk. Ze krijgen 45 minuten bootcamp waarbij ze gebruik maken van verschillende attributen. De eerste twee keer waren op de woonlocatie en de laatste keer gaan ze naar Atlassport. De lessen worden gefinancierd vanuit het stimuleringsbudget die de Baalderborg heeft aangevraagd via Grenzeloos Actief. De bewoners zijn erg enthousiast en doen erg goed mee met de lessen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
DE WIJK - Zes jubilarissen die collecteren voor MLDS zijn woensdagavond 27 juni bij coördinator Annie van den Berg thuis uitgenodigd, voor een kop koffie met wat lekkers van Bakkerij Coop Dunnink. Na afloop kreeg iedereen een speldje voor het aantal jaren dat er collecte gelopen is. De jubilarissen kregen tevens een mooi blauw bloemetje van Bloemenboetiek Jarina.


De jubilarissen met organisator Annie van den Berg en Wijkhoofd Inez Westerd

Ga door met lezen van "Jubilarissen voor collecte MLDS in zonnetje gezet"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
REGIO - Tussen Staphorst en Rouveen worden 3 windturbines gebouwd die via 5000 winddelen aan de man worden gebracht. Er wordt in de media gesproken over een gegarandeerd rendement van 6%. Niets is echter minder waar. Daarom wil ik nietsvermoedende burgers waarschuwen voor de risico's. Lees het blog van Henk Bulder

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
BROEKHUIZEN - In Broekhuizen is al jarenlang Biologische Geitenhouderij Broeklander gevestigd. Vorig jaar is er een kaasmakerij gerealiseerd en nu wordt er zowel 'gewone' harde kaas als verse kaas (een kwarkachtige kaas) gemaakt. Per 1 juni is er een kleinschalige boerderijwinkel geopend.

Ga door met lezen van "Boerderijwinkel bij Broeklander"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
ECHTEN - 29 juni is het nationale modderdag. I.s.m. Doomijn en Vakantiepark Westerbergen wordt er een modderrace georganiseerd bij de Westerbergen van 15.30 tot 17.00 uur. Onder netten doorkruipen, over banden springen, tussen touwen door en naar beneden glijden en vooral lekker vies worden. Meer informatie op Actiefnaschooltijd.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
ZUIDWOLDE - De inschrijving voor deelname aan Kar Ga Door Zuidwolde op 14 juli is geopend. Al diverse oldtimerliefhebbers schreven zich in voor het jaarlijkse historische voertuigenevenement in en rondom Zuidwolde. De organisatie hoopt dat zich in de komende maand nog meer bezitters van klassieke auto’s, vrachtauto’s, bromfietsen, tractoren, maar ook paardenrijtuigen gaan inschrijven. Ook verkopers voor op de gevarieerde waren- en oude ambachtenmarkt zijn welkom.


Ga door met lezen van "Deelnemers voor Kar Ga Door Zuidwolde gevraagd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
RUINERWOLD - De voetbalclinic die Vivianne Miedema gaat geven op zondag 1 juli op het sportveld van VV Ruinerwold zit al geruime tijd vol. 150 kinderen, zowel jongens als meisjes, tussen de 6 en 17 jaar zullen een sportieve dag beleven.

Ga door met lezen van "Programma voetbalclinic met Vivianne Miedema"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
DE WIJK - Kom je ook Voetballen bij WIJC volgend seizoen(2018-2019)? Meld je dan nu alvast aan! WIJC is de gezamenlijke jeugdafdeling van VV IJhorst en VV Wacker, waar voetbalplezier voorop staat. Zowel voor jongens als voor meisjes. Inmiddels bestaat meer dan 15% van ons ledenbestand uit meisjes en dit aantal groeit nog steeds. WIJC beschikt over diverse teams van junioren tot kabouters. De juniorenteams spelen competitievoetbal in KNVB verband. De kabouters spelen in klein competitieverband voetbal met Vitesse ’63, Ruinerwold, DVSV, Ruinen, Havelte en WIJC.


Ga door met lezen van "Kom jij ook voetballen bij WIJC volgend seizoen?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
aan Stichting de Wieker Meule in De Wijk

DE WIJK - Het bestuur van de Stichting De Wieker Meule ontving onlangs een cheque van € 4.000 van de TVM foundation, bestemd voor onderhoud van de molen. Voorzitter Hilco Vos nam de cheque in ontvangst, uit handen van Annetta de Vries-Tabak, bestuurslid van de TVM foundation.


Op de foto van links naar rechts: Annetta de Vries-Tabak (TVM foundation), Erwin de Jonge (molenaar), Warner van der Sluis (Transportbedrijf Van der Sluis), Bert Bakker (molenaar), Henry Oosterveen (molenaar), en bestuur Wieker Meule Els Frans, Ank van der Ziel en Hilco Vos.

Ga door met lezen van "TVM foundation doneert € 4.000"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
REGIO - Het is algemeen bekend dat het steeds moeilijker wordt om goed technisch personeel te vinden. Iedereen kan zich indenken wat voor problemen dit kan gaan geven in de toekomst. Daarom is het belangrijk om leerlingen te interesseren voor techniek en technische opleidingen. Voor het Alfa-College in Hoogeveen een goede reden om leerlingen van RSG Wolfsbos uit te nodigen voor een Techniek Experience.

Ga door met lezen van "Techniek Experience maakt leerlingen RSG Wolfsbos enthousiast"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
Hulp bij maken opleidingskeuze voor volgend schooljaar

HOOGEVEEN – Het Alfa-college houdt op dinsdag 3 juli tussen 18.00 uur tot 20.00 uur nog een laatste Studiekeuze info-uur op de locatie aan de Voltastraat 33 in Hoogeveen. Wie nog geen beslissing heeft genomen over de opleiding hij of zij volgend schooljaar wil gaan volgen, kan dan in gesprek met één van de loopbaanadviseurs van het Alfa-college.

Ga door met lezen van "Alfa-college Hoogeveen organiseert Studiekeuze info-uur"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
REGIO - Erik en Sandra Stoffers van Wilcovak volgen met interesse en vanuit betrokkenheid de Hoogeveense Uitdaging. Ook keken/kijken zij regelmatig op de website van deze stichting. Want onder de button ‘Vraag & Aanbod’ kun je zien wat en óf je iets kunt betekenen voor de Hoogeveense Uitdaging en tegemoet kunt komen aan een verzoek of vraag vanuit maatschappelijke organisaties.

Ga door met lezen van "Vraag en aanbod vinden en matchen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
OOSTEINDE - Het Zomerfeest Oosteinde is achter de rug, dus tijd om te evalueren. We geven jou de kans om jouw mening te delen. Lukt het jou om deze korte vragenlijst voor maandag 2 juli in te vullen? Het kost slechts 4 minuten! Dan maak jij kans op een unieke Eastend Wild West Taart! https://bvoosteinde.nl/hoe-vond-jij-zomerfeest-oosteinde-maak-kans-op-een-wilde-taart/Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
Over een markant amateurarcheoloog in Drenthe

DRENTHE - In januari 1965 meldde grasmaaimachineslijper Tjerk Vermaning een archeologische vondst die hem in één klap de bekendste amateurarcheoloog van Nederland maakte. Het ging daarbij om werktuigen die circa 50.000 jaar geleden door Neanderthalers gemaakt zouden zijn.

Ga door met lezen van "De Zaak Vermaning"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
RUINERWOLD – De Lummeldagen in Ruinerwold zijn dit jaar op zondag 1 juli. Het betreft hier een gratis te bezoeken eendags, no nonsens doe-het-zelf festival voor jong en oud. De naam zegt het al, wilt u lekker lummelen of luieren op een kleedje of in een hangmat dan kan dat gewoon. De locatie is dit jaar wederom op het land van Roelof Dekker aan Boerpad in Ruinerwold.


Piet Paulusma was vorig jaar aanwezig op de Lummeldagen

Ga door met lezen van "Lummeldagen op zondag 1 juli"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
RUINEN - Woensdagavond 4 juli organiseert de werkgroep ‘Beleef-fietspad Echten-Ruinen’ een inloopavond. Op deze avond presenteert de werkgroep het voorlopig ontwerp en de deelplannen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tussen 18.00 en 20.00 uur in het voormalige kantoor van Staatsbosbeheer (Ruinerweg 7, Echten).

Ga door met lezen van "Inloopavond Beleef-fietspad Echten-Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 8, totaal 148 artikelen)