'

Aug 31
DE WIJK - Dat was toch wel het nieuwe ‘Beachvolleybal Toernooi voor teams van vier personen’. Een fenomeen dat we van nu af aan rustig toe kunnen voegen aan de lange lijst van evenementenorganisaties in ons dorp De Wijk. Want wat was er zondag 26 augustus nou gaande in onze totaal ‘op de kop liggende’ Dorpsstraat?


foto: Ronald Brouwer

Ga door met lezen van "Wat me deze keer opviel!!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
RUINERWOLD - Zaterdag 1 september van 11.00 uur tot 16.00 gaat de tijd weer 100 jaar terug tijdens de boerendrokte. Deze dag staat in het teken van de oogst. De knechten zijn druk bezig het kaf van het koren te scheiden. Zoals in die tijd gebruikelijk werden ze door de meid op tijd voorzien van een borreltje om de “gang ”er een beetje in te houden. De ene knecht kan er beter tegen dan de andere. Er loopt zelfs een knecht rond met wel een heel bijzondere vraag!


Ga door met lezen van "Boerendrokte bij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DRENTHE - Hoe komen de versregels terecht op antwoordapparaten en op de achterkant van vrachtwagens? In Iran is poëzie alomtegenwoordig. Op zondag 16 september 2018 kunnen bezoekers van het Drents Museum zelf ontdekken wat de Perzische dichtkunst zo geliefd maakt. Die dag staat in het teken van de Iraanse poëzie met voordrachten en lezingen van professor Asghar Seyed Gohrab van Universiteit Leiden en dichter Nafiss Nia, en een optreden van daf-musicus Farid Sheek. Op het programma staan de klassieke gedichten die een grote rol spelen in de Iraanse cultuur, maar ook hedendaagse, Iraans-Nederlandse poëzie. Het programma begint om 14.00 uur en een ticket kost €7,50 exclusief museumentree.

Ga door met lezen van "Iraanse poëziemiddag "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
Film over school en onderwijs in het Drents Archief

DRENTHE - In het Drents Archief draait in de maand september de film ‘Naar school’. De beelden uit de jaren ’30 t/m ’70 zullen bij veel mensen herinneringen oproepen. Netjes in de rij naar binnen, je klompen op een rijtje in de gang, meisjes met strikken in het haar en het inktpotje in je schoolbank. Of in later tijd: jongens met lange haren, meester met een ruige baard, met je blote voeten op het sportveld en aan het eind van het jaar het schoolfeest. Kreeg je ook buikpijn van de zenuwen toen de bus van de schooltandarts het plein opreed?

Ga door met lezen van "Terug naar je Schooltijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31

Voor alle vrijwilligers die actief zijn in De Wolden wordt er op vrijdagavond 19 oktober weer een vrijwilligersfestival georganiseerd!

Er is deze avond muziek, quiz, entertainment, silent disco en meer! Via de link in deze nieuwsbrief en op onze website kunt u zich weer aanmelden.
Vrijdag 19 oktober
Locatie: Buitencentrum De Poort te Ruinen
Tijd: 19.30 - 23.00 uur

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DE WIJK - Op zaterdag 22 september en zondag 23 september 2018 wordt in De Wijk de 5e editie van het Smaakmakersfestival georganiseerd. Een weiland aan de Julianaweg wordt omgetoverd tot één groot en gezellig festivalterrein met mobiele keukens, foodtrucks, maar er is meer!

Ga door met lezen van "Vijfde editie Smaakmakersfestival"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
RUINEN - Ruinen heeft weer genoten van een prachtig dorpsfeest. Met tal van hoogtepunten. Foto's Jans Schulting


bekijk alle foto's optocht
bekijk foto's Brinkfestival

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE WIJK - We naderen het einde van een fantastische zwemzomer. We hebben maandenlang kunnen genieten van heerlijk weer en heel veel mensen kwamen lekker zwemmen in ons mooie zwembad De Slenken. Nog een paar weken en dan zit het zwemseizoen er weer op. Op zaterdag en zondag 1 en 2 september sluiten we groots af met een geweldig eindfeest!


Ga door met lezen van "Eindfeest zwembad De Slenken op 1 en 2 september"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE WIJK - Voor het Smaakmakers Festival op 22 en 23 september in De Wijk, zoeken wij heeeeel veeel Perzische kleden. Heb jij er nog eentje liggen? Of misschien willen je (o)pa en (o)ma plots een hypermodern interieur en van hun oubollige kleedjes af? Je maakt ons er erg blij mee!
Stuur ons gerust een mailtje naar: muziek@smaakmakersfestival.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
ZUIDWOLDE - Donderdag 6 september bent u van harte welkom in De Boerhoorn voor een workshop biljarten gegeven door ervaren biljarters. De workshop wordt georganiseerd vanuit de Samen Doen 40+ groep ondersteund door Welzijn De Wolden. Wilt u op een leuke en ontspannen manier anderen ontmoeten dan bent u van harte welkom. De workshop begint om 19.30 uur in de Boerhoorn in Zuidwolde. Deelname aan de workshop is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie 0528-378686.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WIJK - Een stevige fietstocht door het oostelijke deel van het Reestdal. Onderweg worden gehuchten als Den Westerhuis, Oud-Avereest, Den Huizen, De Wildenberg en het natuurgebied de Takkenhoogte aangedaan. Heel bijzonder zijn de overblijfselen van de oude Ommerschans, waar later de Maatschappij van Weldadigheid zich vestigde. Verschillende gebouwen stammen uit die tijd. Startlocatie: omgeving De Wijk (na aanmelding ontvangt u de details.)

Fiets4daagse (13)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Fietstocht Ommerschans"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
ECHTEN - Huus met de Belle in Echten heeft momenteel een tekort aan vrijwilligers. Het is een plattelandswinkel die geheel gerund wordt door vrijwilligers. Er worden mooie spullen verkocht die veelal zelfgemaakt zijn, bijvoorbeeld keramieken en bronzen beelden, schilderijen en sieraden. Het is een gezellige winkel waar de vrijwilligers altijd klaar staan. Verder is Huus met de Belle ook een informatiewinkel voor onder andere fiets- en wandelroutes en andere attracties in de omgeving. Op dit moment is er een tekort aan vrijwilligers. Wie zin heeft om te helpen kan naam en telefoonnummer doorgeven tijdens de openingsuren van Huus met de Belle (13.00 – 16.00 uur), (0528) 250806 of huus141@hetnet.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DRENTHE - Uit de resultaten van het bezoekersonderzoek, dat in opdracht van het Drents Museum tijdens de internationale dubbeltentoonstelling The American Dream is uitgevoerd, blijkt de grote meerwaarde van de tentoonstelling voor de stad Assen. De economische spin-off voor de binnenstad van november 2017 tot en met mei 2018 wordt geschat op ruim 5,8 miljoen euro.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Succesvolle spin-off voor Assen tijdens The American Dream "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
REGIO - Het aantal personen van 12 jaar of ouder dat zich heeft laten registreren in het donorregister is in 2018 gestegen tot ruim 6,3 miljoen, 42 procent van de bevolking. In 2014 stonden bijna 5,8 miljoen personen (40 procent) in het donorregister. Het aantal personen dat expliciet geen toestemming tot orgaandonatie geeft, is toegenomen tot 1,9 miljoen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Ga door met lezen van "6,3 miljoen personen in donorregister"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WOLDEN - In het kader van het 120 jarig bestaan houdt Koninklijke muziekvereniging Apollo uit de Wijk op 15 september een muzikale tour door gemeente de Wolden. Hierbij doen de musici meerdere dorpen aan die een muziekvereniging huisvesten.


'Apollo komt naar je toe deze zomer'. Archief: BS/Weblog-dewolden.nl


Ga door met lezen van "Muzikale tour de Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
REGIO - Nederlandse consumenten hebben in het eerste kwartaal van 2018 ongeveer 400 miljoen euro (exclusief btw) uitgegeven aan producten bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. Dit is 15 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2017. Dit meldt het CBS op basis van lopend onderzoek naar de online uitgaven van Nederlanders bij buitenlandse webwinkels.

Ga door met lezen van "15 procent meer uitgegeven bij Europese webwinkels"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WIJK - Iedere vereniging is afhankelijk van vrijwilligers. Met een kleine bijdrage van vele vrijwilligers kunnen wij als Wacker en WIJC een mooie vereniging behouden en verder uitbouwen. Wil je een steentje bijdragen?

voetbalclinnic-4a
Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Wacker en WIJC op zoek naar vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
RUINERWOLD - Vind jij het leuk om met mensen in gesprek te zijn én ben je representatief? Dan zoeken wij jou! Bibliotheek Ruinerwold zoekt vrijwillige medewerkers voor de dinsdag en/of donderdag (tijden in overleg).

Ga door met lezen van "Bibliotheek Ruinerwold: Vacature vrijwillige medewerkers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
REGIO - Het aantal asielzoekers en nareizigers uit Turkije is tussen het eerste en tweede kwartaal van 2018 gestegen van 185 naar 330. Zij vormden daarmee na Syriërs en Eritreeërs de derde groep. In totaal arriveerden er in april, mei en juni 4 365 asielzoekers en 1 950 nareizigers in Nederland. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

Ga door met lezen van "Aantal asielzoekers uit Turkije verder gestegen"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 7, totaal 123 artikelen)