'

Aug 17
RUINERWOLD - De band Opschaakl’n speelt op zaterdag 18 augustus na Oldtimerdag bij cafe Centraal in Ruinerwold. Onder het motto: Remmen is angst knapt deze band er op los vanaf 17.00 uur. De band uit de Achterhoek heeft onlangs de eerst single gemaakt getiteld de Köttel Dwars.



Ga door met lezen van "Opschaakl’n bij café Centraal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 17
Op ontdekkingstocht langs literaire hoogtepunten in Zuidwest-Drenthe

DRENTHE - Het landschap in Zuidwest-Drenthe en de geschiedenis van dit gebied hebben veel dichters en schrijvers zowel in het verleden als het heden geïnspireerd. Literatuurkenner, en boeiend verteller, Harm Jan Lesschen neemt u op vrijdag 7 september mee met deze interessante dagtour naar het land van de Reest en de havezates. Via Beilen, Dwingeloo, Diever en Ruinen rijdt de bus naar het idyllische kerkje in IJhorst, pal aan de Reest. De dagtocht kost € 65 per persoon, inclusief lunch en literaire koffie/thee. Deelnemers kunnen zowel in Groningen als in Assen en Hoogeveen opstappen.


Foto BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Literaire Bustour door het land van de Reest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 17
DE WIJK - Quiltpalace/de Woldmand houdt op zaterdag 1 september de jaarlijkse open dag van 10-16 uur. Het nieuwe lesprogramma wordt dan gepresenteerd met meer dan 25 workshops en cursussen. Ook zijn er leuke demo’s en aanbiedingen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 17
RUINERWOLD - De organisatie van de Dijkhuizenrun is klaar om de atleten te ontvangen voor de 30e editie op zaterdag 1 september. Dankzij vele vrijwilligers en sponsors is het gelukt om deze editie weer te organiseren. Eind jaren 80 werden de wedstrijden nog gehouden op het plaatselijke sportpark. Sindsdien is veel veranderd. Van sportpark ging het naar de naamgever van de run- Dijkhuizen - is nu het middelpunt, start en finish vinden hier plaats.

Ga door met lezen van "LGR’88 klaar voor 30e Dijkhuizenrun"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 17
DRENTHE - Afgelopen voorjaar stelde het Louvre als eerste grote Westerse museum zijn collectie tentoon in de Iraanse hoofdstad Teheran. Het Drents Museum volgt het Parijse museum nu op. Vanaf 2 oktober 2018 is een selectie van de veelzijdige Drentse collectie van het Drents Museum te zien in het National Museum of Iran. Deze Drentse tentoonstelling is de tegenhanger van de Iraanse tentoonstelling in Assen, Iran – Bakermat van de beschaving, die een schitterende collectie Iraanse archeologische vondsten uit het National Museum of Iran laat zien.

Ga door met lezen van "Na Louvre ook Drents Museum in Teheran "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 17
DE WIJK - Een Beachvolleybaltoernooi midden op de Dorpsstraat voor café De Wiekslag in De Wijk hoe uniek is dat? Op zondag 26 augustus zal dit nieuwe evenement voor het eerst plaatsvinden. Dit in samenwerking met volleybalvereniging WIJHKO. Buiten de unieke sfeer en de gezelligheid wil de organisatie een bijdrage leveren aan de stichting Helden van Martijn (ALS).

Ga door met lezen van "Beachvolleybaltoernooi zit stampvol"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 17
REGIO - Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 17 duizend per maand toegenomen. Dit waren er in juli bijna 8,8 miljoen, meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. Er zijn vooral meer 25-plussers aan het werk. Het aantal werkende jongeren is vrijwel gelijk gebleven. Bijna 4,2 miljoen mensen hadden om uiteenlopende redenen geen betaald werk. Onder hen waren 348 duizend mensen die aangaven recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor ook direct beschikbaar te zijn. Zij zijn volgens de ILO-definitie werkloos. Gemiddeld nam hun aantal in de laatste drie maanden af met 2 duizend per maand. Hiermee daalde het percentage werklozen in de beroepsbevolking in juli naar 3,8.

Ga door met lezen van "Meer werkenden in juli, behalve onder jongeren"

Geplaatst door B S

Tweet This!