'

Aug 18
RUINERWOLD - Oldtimerdag Ruinerwold heeft vandaag weer een topdag beleeft. Met bijna 1500 deelnemers en ruim 20.000 bezoekers (21.823) was het weer als vanouds. Ook het weer was prima. Zien en gezien worden daar draait het nog altijd om tijdens dit evenement. En voor de bezoekers waren er veel fraaie en unieke exemplaren te spotten. Zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse brandweer ladderwagen.
foto's BS/Weblog-dewolden.nlbekijk hier nog meer foto's

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
REGIO - Van 20 tot en met 24 augustus 2018 wordt het sport- en cultuurkamp gezamenlijk georganiseerd door de buurtsportcoaches van de gemeenten Hoogeveen, Westerveld en De Wolden en de jongerenwerkers van Welzijn de Wolden. Het sport- en cultuurkamp wordt georganiseerd voor basisschoolkinderen van groep drie tot en met acht uit deze gemeenten die om verschillende redenen zelf niet op vakantie kunnen.

Ga door met lezen van "Sport- en cultuurkamp 2018 gaat van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
DRENTHE - Dit jaar vindt de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland plaats. Trotse huiseigenaren van een duurzame woning kunnen zich tot en met 30 september 2018 aanmelden bij de Nationale Duurzame Huizen Route. Een deskundige jury beoordeelt de woningen op o.a. energiezuinigheid, duurzaam materiaalgebruik en klimaatbestendigheid. In verschillende categoriën zijn prijzen te winnen.


Ga door met lezen van "Verkiezing duurzaamste huis van Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
DE WIJK - Op 22 augustus is er een leuke ‘Doe-middag’ bij informatiecentrum ’t Ende. Kinderen (van 4 tot en met 12 jaar) en hun (groot)ouders kunnen met behulp van schepnetjes zelf waterdiertjes in de Reest vangen. Leuk om te doen en nog leerzaam ook! De aanwezige gidsen vertellen over de gevonden kriebeldiertjes. Deze zijn niet alleen fascinerend om te zien, maar hun aanwezigheid vertelt ook hoe schoon het water in de Reest is. De activiteit start om 14.00 uur bij het informatiecentrum ’t Ende. De activiteiten duren tot ongeveer 16.00 uur en de toegang is gratis.


De jeugd druk met beestjes vangen (archief BS)

Ga door met lezen van "Speuren naar waterdiertjes "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
DE WIJK - Misschien heb je wel eens bosbessen geplukt of beukennootjes gezocht. Lijkt het je leuk om ook andere dingen uit de natuur te verzamelen en te eten? Maak dan kennis met wildplukken onder leiding van bioloog en wildplukster Olga de Lange.


foto: Marijke Bennink

Ga door met lezen van "Proeven van wildpluk"

Geplaatst door B S

Tweet This!