'

Sep 30
RUINERWOLD - Vanmiddag moest KIOS 1 aantreden in Oostwold tegen OWK 1. OWK is een oude bekende van de Spekbraanders, maar een ploeg waar KIOS het altijd lastig tegen heeft. OWK heeft een paar goede schutters en veel lengte aan dames zijde. Dit is een kracht van OWK, maar heeft ook tegelijk zijn zwaktes.

Ga door met lezen van "KIOS pakt tweede overwinning dit seizoen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
EduSport
Gemeenteweg 55a
7951 CE Staphorst

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
RUINERWOLD - Het Panna! Sterrenteam is de leukste en grootste talentenjacht van Nederland die op 50 locaties verspreidt over heel Nederland plaats zullen vinden. Ook bij V.V. Ruinerwold op 26 oktober komt zo een Panna_Sterrenteamdag. Het is bedoeld voor voetbalgekke jongens én meisjes van 7 t/m 13 jaar.

Ga door met lezen van "De Panna Sterrenteam Dagen 2018"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WIJK - Atlas Sport is een moderne en zeer volledig ingerichte sportschool met een groot aanbod aan diverse groepslessen. Je kunt je bij Atlas Sport ook laten adviseren en begeleiden door een fysiotherapeut. Nieuw bij Atlas Sport is de mogelijkheid om een oefentherapeut Cesar te consulteren. Ook een behandeltraject is mogelijk.

Ga door met lezen van "Atlas Sport werkt samen met oefentherapeut Cesar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DRENTHE - Stichting Kunst & Cultuur is voor haar project Gekleurd Grijs op zoek naar mensen die van november tot en met mei 2019 kunst- en cultuuractiviteiten voor senioren helpen ontwikkelen en promoten. Het doel is om nog meer ouderen te interesseren voor de creatieve workshops, rondleidingen en voorstellingen die tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs worden aangeboden. De actiemaand vindt elk jaar in april plaats.

Ga door met lezen van "Gezocht: Ambassadeurs voor seniorenproject Gekleurd Grijs "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WOLDEN - Burgemeester Roger De Groot geeft op vrijdag 5 oktober, de Nationale Ouderendag, de aftrap voor voorleesbijeenkomsten in gemeente De Wolden. Overal in het land zal het verhaal ‘Het straatje’ van Yvonne Keuls voorgelezen worden. Op uitnodiging van de bibliotheek en ’t Neie Punt gaat burgemeester Roger de Groot dat doen in ’t Neie Punt te Ruinen tijdens een bijeenkomst van 10.00 tot 11.00 uur. Het is bedoeld voor bewoners, maar ook andere inwoners van Ruinen zijn welkom. Hennie Kuijer zal de bijeenkomst leiden en zelfs iets ludieks brengen. De burgemeester, Jan Mansier en Wim Stam zullen na het verhaal vertellen over hun straatje van vroeger.

Ga door met lezen van "Activiteiten ouderendag in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
ZUIDWOLDE - Door de sterke groei van de kinderopvang (PLUS) en de groei in leerlingaantallen moest KC CBS De Heidevlinder opzoek naar nieuwe ruimtes. In het hoofdgebouw aan Heidelaan 1 is een extra peutergroep ingericht en de bovenbouw, groep 7 en 8 zijn verhuisd naar een toplocatie aan Heidelaan 3.

Ga door met lezen van "KC CBS De Heidevlinder groeit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
REGIO - In de oude Melkfabriek in Kolderveen exposeren van t/m 13 oktober 2018 de masterclassdeelnemers van het Drentse en Overijsselse beeldende kunstproject “Identitijd”. De twintig kunstenaars laten het werk zien dat ze hebben gemaakt tussen april en september van dit jaar onder begeleiding van professionele kunstenaars. Het resultaat is een tentoonstelling met foto’s, tekeningen, grafisch werk, schilderijen, conceptueel en ruimtelijk werk en installaties die speciaal voor de expositie locatie zijn gemaakt.

Ga door met lezen van "Expositie Identitijd open"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
RUINERWOLD - Vanaf donderdag 4 oktober start er een cursus typevaardigheid voor leerlingen uit groep 8. Deze cursus wordt georganiseerd door Welzijn De Wolden. De kinderen leren blindtypen middels het tienvingersysteem volgens de methode TypeWorld. De cursus bestaat uit 18 lessen van een uur en wordt gegeven door de ervaren docent dhr. T. Eskes. De prijs hiervoor bedraagt 145 euro dat is inclusief het gebruik van lesmateriaal en een certificaat. Aanmelden en meer info zie www.actiefnaschooltijd.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
op Tuin- en Smaakmarkt Dwingelderveld

RUINEN - Op zondag 30 september is de jaarlijkse tuin- en smaakmarkt bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Deze kleinschalige markt bestaat uit kramen met tuinplanten, kunst, tuindecoraties, ijs, jam, honing en andere lekkernijen. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er leuke activiteiten en bezienswaardigheden aan de Benderse 22 in Ruinen. Toegang tot de markt en parkeren is gratis.

Ga door met lezen van "Tuinplanten en streekproducten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
ZUIDWOLDE - Vanaf 3 oktober ( 9.30 – 12 uur) zijn er op woensdagochtend thema bijeenkomsten in mijn atelier. Je kunt deze ochtenden in het licht van Kunstzinnig Dynamisch Coachen zien. Tijdens deze blokken van 6 keer worden er diverse technieken gebruikt. Je wordt gestimuleerd om zoveel mogelijk vanuit je oorspronkelijkheid te werken. Daarbij maken we gebruik van kleur, klei en klank. Laat je creatieve energie stromen en borrelen en doe mee! Als je vragen hebt dan kun je mij mailen of bellen tussen 19 – 19.30 uur.

Ga door met lezen van "Kunst en Verdieping thema bijeenkomsten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
IJHORST - Donderdag 21 september heeft de nieuwe voorzitter van Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst e.o., Clarien Cornelisse, een prijs uitgereikt aan Jack Knipmeijer in Staphorst. Dit voorjaar zijn er 15.000 enquêtes van deze vereniging verspreid in de gemeente Staphorst, waarin werd gevraagd naar wat de mensen wisten van de Natuurbeschermingsvereniging en wat de verwachtingen waren. Uit alle inzendingen zou er één getrokken worden, waarop een prijs zou vallen.

Ga door met lezen van "Uitreiking insectenhotel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
RUINEN - In opdracht van het college van B&W start Buning Wegenbouw BV uit Zuidwolde op maandag 8 oktober met het uitvoeren van groot onderhoud aan de Koekangerveldweg in Ruinen. De Koekangerveldweg wordt tussen de rotonde in de N375 en de Ruinerweide volledig herstraat. Om de constructie steviger te maken, wordt de bestaande fundering van zand vervangen door een puinfundering. Ook de bermen aan weerszijden van deze weg worden verstevigd door middel van zogenaamde grasbetonplaten.

Ga door met lezen van "Stremming Koekangerveldweg in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DE WIJK - Wie zin heeft om eens badminton te spelen is van harte welkom op maandagavond in Sporthal de Slenken in De Wijk. Dit is voor zowel beginners als voor gevorderden Van 20.00 - 22.00 uur. Het is een leuke sportieve avond en je mag altijd een keer vrijblijvend proef komen draaien. We zien u graag. WGV

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
RUINEN - Burgemeester Roger de Groot heeft zaterdag 22 september een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Jan Boxma uit Ruinen. Jan is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor onder andere Biljartvereniging ABC’08 en bridgeclub Runer Aas uit Ruinen.

Ga door met lezen van "Lintje voor Jan Boxma"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
ZUIDWOLDE - Op zaterdagochtend 29 september organiseert Natuurvereniging Zuidwolde een vogelexcursie naar de natuurgebieden Geeserstroom en de Mepper Hooilanden, gelegen tussen Gees en Meppen. Vertrek is om 07.00 uur bij de parkeerplaats van het Tonckenshuys, Meppelerweg 22 in Zuidwolde. Deelname voor leden en niet-leden is gratis. Opgave via vogelwerkgroep@natuurverenigingzuidwolde.nl wordt op prijs gesteld, maar is niet noodzakelijk.


Foto: Harmen van der Wal

Ga door met lezen van "Vogelexcursie in natuurgebied tussen Gees en Meppen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DE WIJK - Op maandag 1 oktober 2018 is het echtpaar Mennink-Kloeze 70 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op maandag 1 oktober. Het echtpaar woont aan de Prins Clauslaan in de Wijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DE WOLDEN - Mobiliteit betekent voor senioren vrijheid en zelfstandigheid. VVN helpt hen mobiel te blijven door het aanbieden van informatie en praktijkgerichte ondersteuning. Om mobiel te blijven is het belangrijk dat senioren 'ervaren' bestuurders blijven. Het is daarom goed om de kennis op dit gebied te testen.

rijvaardigheid-nov20162a
Foto: theorieles tijdens de rijvaardigheid dag VVN De Wolden (foto VVN De Wolden)

Ga door met lezen van "Rijvaardigheidsdag VVN voor senioren"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 9, totaal 177 artikelen)