'

Sep 23
DE WOLDEN - De organisatie van de Wolden Estafette kijkt terug op een zeer geslaagde en sportieve dag. Maar liefst 31 teams deden mee aan het hardloopevenement door De Wolden. De opbrengst voor het goede doel (zorgboerderij Refaja) bedroef 3500,00 euro. De Wolden werd gewonnen door Plato & Runnersworld Running Team in een tijd van 3.10.40 uur.


Bekijk alle foto's Jans Schulting

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
RUINEN - Burgemeester Roger de Groot reikte zaterdagmiddag 22 september om 16.30 uur een Koninklijke onderscheiding uit aan J. (Jan) Boxma in ’t Neie Punt in Ruinen. Met deze uitreiking wordt de inwoner van De Wolden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ga door met lezen van "Koninklijke onderscheiding voor Jan Boxma"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
RUINERWOLD - Ruinerwold Zuid is zaterdagmiddag 'officieel geopend' door de bewoners. Hendrik Jan Huiskes, de oudste bewoners heeft het lint doorgeknipt. Daarna was er een Barbecue. Dit viel goed in smaak.

Ga door met lezen van "Ruinerwold Zuid geopend door bewoners"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
DRENTHE - In de afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar het communistisch verzet in Noord-Nederland voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Twee lijvige studies hebben het licht doen zien. Historicus Ruud Weijdeveld beschreef de gebeurtenissen in Groningen in twee dikke delen (2014) en Chris Beuker (2017) deed hetzelfde voor Friesland. Voor Drenthe dook historicus Wim Ensing de archieven in. Tijdens dit symposium komt onder andere de sociale strijd, de strijd tegen het kolonialisme en het fascisme aan bod.

Ga door met lezen van "Symposium zaterdag 13 oktober 2018"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
Zondag 7 oktober 2018 gaat niet door

DE WIJK - al jaren organiseert Stichting Wieler comité Ronde van De Wijk, een ATB tocht rond de Wijk, IJhorst en door de staatsbossen van Staphorst. Helaas is het organisatorisch niet meer mogelijk een vernieuwend en uitdagende de ronde uit te zetten, omdat wij in de staatsbossen maar een beperkt gebeid mogen gebruiken om te fietsen. Daarom hebben wij besloten dit jaar geen atb tocht te organiseren! Ondanks dat deze ATB tocht niet door gaat zijn er gelukkig nog voldoende recreatieve tochten in onze omgeving. wij wensen jullie dan ook veel fietsplezier op deze tochten.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 23
DRENTHE - Iran heeft een van de oudste en rijkste culturen ter wereld en is beroemd om zijn keuken, klanken en literatuur. De Perzische cultuur is in Nederland nog vrij onbekend en dat wil het Drents Museum graag veranderen. Ter gelegenheid tentoonstelling Iran organiseert het museum voor jong en oud op zondag 7 oktober een middag, die geheel in het teken staat van de Iraanse cultuur.

Ga door met lezen van "Ontmoet de Iraanse cultuur op 7 oktober"

Geplaatst door B S

Tweet This!