'

Sep 24
ZUIDWOLDE - Zondagavond 7 oktober vindt er een bijzondere dienst plaats in de Ontmoetingskerk. Dan zal het Sallands Bach Cantate Koor o.l.v. Leendert Runia cantate BWV 131 uitvoeren van J.S. Bach, Aus der tiefen rufe ich, Herr, zu dir, gebaseerd op psalm 130.

Ga door met lezen van "Cantatedienst in de Ontmoetingskerk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
Zaterdag 6 oktober vanaf 09.00 uur, Dokter Larijweg Ruinerwold

RUINERWOLD - Sinds jaar en dag staat Ruinerwold de eerste zaterdag van oktober in het teken van de peer. Naast diverse activiteiten vindt de alom bekende perenboomveiling plaats. Om 09.00 uur vertrekt de veilingmeester vanaf Dokter Larijweg nr. 1 ( hoek Dokter Larijweg- Havelterweg) langs de 7 kilometer lange weg om de bomen met verschillende rassen aan de man/vrouw te brengen. De bomen worden per opbod verkocht en de koper heeft de hele dag de tijd ( tot 24.00 uur) om de peren te plukken.

Ga door met lezen van "Perenverkoop in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
IJHORST - Op maandag 1 oktober a.s. zal de maandelijkse ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” worden gehouden. De aanvang is om 20.00 uur en de plaats is KroKoMultiPunt, Heerenweg 42 in IJhorst.

Ga door met lezen van "Boswachter vertelt over heidevelden en bijen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
RUINERWOLD - Alie de best (76) uit Ruinerwold heeft zondagavond 147.000 euro gewonnen bij de Postcode Loterij. Winston Gerschtanowitz stond met een draaiende camera aan de deur om de cheque aan haar te overhandigen. Hij mocht Alie verrassen met hetzelfde bedrag als studiowinnaar Michelle uit Valkenburg won tijdens de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht'. Het verrassingsmoment was live bij RTL 4 te zien. bron: MCGeplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
KOEKANGE - Op vrijdagavond 28 september wordt het nieuwe Proper-orgel in de kerk van de Protestantse gemeente in Koekange in gebruik genomen. Het orgel is het afgelopen jaar volledig gerenoveerd. Het binnenwerk van het orgel uit de Gereformeerde kerk in Arum is gerestaureerd en overgeplaatst naar Koekange. Ook is een vrij pedaal toegevoegd.

Ga door met lezen van "Ingebruikname Proper-orgel Protestantse Gemeente Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DE WIJK - Waren de voorgaande edities van het Smaakmakersfestival overgoten met zon, dit keer waren de weersgoden minder gunstig gestemd. De temperaturen waren beduidend lager, en aan de regen op zondag leek maar geen eind te komen. Toch weerhield dat de bezoekers er niet van om te komen.


foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Frisse lustrumeditie Smaakmakersfestival"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 24
DRENTHE - In oktober staat Assen centraal in de themafilm die in het Drents Archief draait. Beelden uit de periode 1920-1990 geven een inkijkje in het dagelijks leven in de Drentse hoofdstad. De film start met het bezoek van Koningin Wilhelmina en prins Hendrik aan Assen (1924) en eindigt met demonstraties kantklossen, glasblazen en wandborden beschilderen tijdens de welbekende voorjaarsmarken in de jaren ’80.

Ga door met lezen van "Film over het Assen van de Vorige eeuw"

Geplaatst door B S

Tweet This!