'

Okt 31
DRENTHE - Hoe staat het met de talentontwikkeling en begeleiding van jong talent op het gebied van cultuur in de provincie Drenthe? Is er genoeg aanbod? Vallen er gaten in het begeleidingstraject van beginner tot professional? Anoek Houben van de Rijksuniversiteit Groningen doet hier in opdracht van Stichting Kunst & Cultuur en de provincie Drenthe onderzoek naar. Amateur- en professionele kunstenaars worden in november 2018 gevraagd om mee te doen aan het onderzoek.

Ga door met lezen van "Onderzoek naar talentontwikkeling in Drenthe "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
RUINERWOLD - Dick van de Vegt uit Ruinerwold heeft een mooie video gemaakt over het Panna! Sterrenteam. Dit was op 26 oktober bij V.V Ruinerwold. Het is de leukste en grootste talentenjacht van Nederland voor voetbalgekke jongens én meisjes van 7 t/m 13 jaar.Ga door met lezen van "Video Panna! Sterrenteam"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
IJHORST - Op maandag 5 november 2018 wordt de maandelijkse ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” gehouden. Aanvang om 20.00 uur bij KroKoMultiPunt, Heerenweg 42 in IJhorst. Na de pauze geeft Evert Westerhof van Wildbeheereenheid Reestgebied een presentatie.

Ga door met lezen van "Wild beheer eenheid bij Natuurbeschermingsvereniging"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
DRENTHE - Vrijdag 9 november vertelt Mirjam van Hengel over het portret dat ze schreef over Remco Campert, dichter, schrijver, columnist. Twee jaar lang zat ze op vrijdagmiddag bij hem aan tafel in Amsterdam en groeide de vertrouwdheid. In ’Een knipperend ogenblik’ heeft ze zijn leven als een verhaal vormgegeven. Marcel de Jong schreef ‘De Afscheiding’, een historische roman over de kerkstrijd in 1834 die totaal uit de hand liep.

Ga door met lezen van "De Literaire Hemel "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
STAPHORST - Hoera, Boer Staphorst bestaat nog steeds 60 jaar! Daarom zijn er op zaterdag 3 november weer activiteiten te beleven bij het bouw- en woonwarenhuis. Een gezellige dag om eens samen met de familie naar Boer te gaan. Maar wat is er allemaal te beleven?

Ga door met lezen van "Belevenis bij Boer!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
REGIO - Vandaag was in Rotterdam de finale van de verkiezing ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ 2018. Er stonden twee winkelgebieden in De Wolden in de top tien. Het centrum van Zuidwolde heeft uiteindelijk de derde plek gekregen en het centrum in de Wijk de achtste plek.


De werkzaamheden in het centrum van De Wijk zijn bijna afgerond

Ga door met lezen van "Zuidwolde en de Wijk in top tien schoonste winkelgebieden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
IJHORST - 'De IJhorster maandmarkt heeft een goed jaar gehad en we zijn trots dat we samen met fantastische standhouders weer een mooie markt kunnen opbouwen' aldus de marktmeester Roland Visser van Marktenenbraderieen.nl. Marktmeester Visser draagt sinds dit jaar zorg voor het reilen en zeilen op deze markt.

Ga door met lezen van "Geen IJhorster maandmarkt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
DRENTHE - Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (IFA) zoekt voor de editie op 8, 9 en 10 maart 2019 media-installaties van beginnende filmmakers of kunstenaars. Het festival wil hiermee talentvolle makers een podium bieden.

Ga door met lezen van "Internationaal Filmfestival Assen zoekt media-kunstenaars "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
MEPPEL - In november gaat Circus Okidoki optredens verzorgen voor een aantal zorginstellingen. Op 3 november speelt de groep op Het erf in Meppel. Op 14 november in Havelte bij de soos voor mensen met een beperking georganiseerd door het Rode Kruis. Als laatste gaan we op 18 november naar de Zonnekamp in Steenwijk. Eind oktober verzorgde Okidoki al een optreden in Reestoord. Al deze optredens zijn mogelijke gemaakt door een donatie van Stichting Ondersteuning Gezondheidszorg Meppel en Omstreken.

jongleren 1

Ga door met lezen van "Kindercircus Okidoki treedt op dankzij steun S.O.G.M.O"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
Van klooster tot archief – rijksbouwmeester Van Lokhorst

DRENTHE - Op vrijdagmiddag 9 november kunnen bezoekers kosteloos aansluiten bij een rondleiding langs de architectuurgeschiedenis van het prachtige monumentale pand van het Drents Archief op de Brink in Assen. Een groot deel van dit pand is ontworpen door architect Jacobus van Lokhorst, rijksbouwmeester bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken tussen 1878-1906. Het monumentale deel is van zijn hand en werd in 1901 in gebruik genomen. De rondleiding start om 14.00 uur en duurt tot 14.30 uur. Na afloop is er gelegenheid de film van de maand ‘Brand meester!’ over de Drentse brandweer in de jaren ’40 tot ’90 te bekijken in de Digilounge. Deelname aan de rondleiding is gratis.

Ga door met lezen van "Rondleiding langs de architectuurgeschiedenis van het Drents Archief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
RUINERWOLD - Op een herfstachtige zondag mocht Ruinerwold afreizen naar Emmer-Compascuum. Daar wachtte CEC als tegenstander, dat tot dusver geen punten wist te pakken. Voor Ruinerwold een uitgelezen mogelijkheid om, na de overwinning op WKE'16 in eigen huis, de tweede overwinning op rij te boeken.

Ga door met lezen van "Ruinerwold zet ook CEC aan de kant"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
REGIO - Nederlanders gaan in 2019 flink meer betalen aan vaste lasten. Dat blijkt uit een onderzoek van Pricewise. De vaste lasten gaan voor een gemiddeld huishouden met liefst €700 omhoog. Dit betekent een prijsstijging van ruim 10% ten opzichte van 2018. Dit wordt vooral veroorzaakt door stijgende energietarieven. Maar ook de verzekeringen worden fors duurder volgend jaar. Een gezin met drie personen gaat jaarlijks ongeveer €700 extra betalen aan vaste lasten. Voor alleenstaanden ligt dit op op €463.

Ga door met lezen van "Vaste lasten stijgen fors in 2019"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
RUINERWOLD - Vanwege het succes van de voorgaande beurzen gaat Kidsbeurs Ruinerwold voor Kika deze editie 2 x zo groot. De najaar editie vindt plaats op een nieuwe locatie: Manege de Woldruiters te Ruinerwold. Op vrijdagavond 2 november van 19.30 – 22.00 uur is de hal gevuld met (tweedehands) kleding- speelgoed & babyspullen.

Ga door met lezen van "Kidsbeurs Ruinerwold 2.0"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
DRENTHE - Krijgt de wolf vaste voet in Nederland? Zijn er in ons drukke land wel voldoende rustige plekken voor een wolvenpaar om jongen groot te brengen? Is er voldoende voedsel? Hoe voorkomen we dat ze zich vooral richten op schapen en ander vee? Moeten we zelf ook bang zijn voor de wolf? Wie dat wil weten moet op donderdag 8 november echt naar bezoekerscentrum Dwingelderveld komen.

Ga door met lezen van "Hoe zal het de Wolf vergaan?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
Het grootse pop-up jeugdorkest en jeugdkoor van Drenthe

DRENTHE - Jonge muzikanten en zangers uit heel Drenthe komen zaterdag 3 november samen in theater De tamboer in Hoogeveen voor het grootse pop-up jeugdorkest en jeugdkoor van Drenthe. De muzikanten en zangers oefenen de hele dag op een aantal muziekstukken en liedjes. Het resultaat wordt om 16.00 uur in een onderhoudend programma aan het publiek gepresenteerd.


Ga door met lezen van "Symfonica in D"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 29
DRENTHE - Op 22 november draagt de provincie Drenthe de provinciale fotocollectie van 1953-1997, bestaande uit zo’n 265.000 negatieven, over aan het Drents Archief. In deze tijd waarin er steeds minder mag en kan met foto’s (wetgeving rond auteursrecht en privacy) vinden wij deze overdracht een uitgelezen kans om de maatschappelijke waarde van historische foto’s te belichten in de vorm van een inspiratiemiddag.

Ga door met lezen van "De maatschappelijke waarde van historische foto’s"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
ZUIDWOLDE - In Museum De Wemme in Zuidwolde wordt het seizoen als vanouds afgesloten met 'Smullen op Slachtdag'. Op zaterdag 3 november zijn er, tussen 11.00 en 16.00 uur, allerlei culinaire en culturele activiteiten in het museum en op de binnenplaats in grote tenten.Ga door met lezen van "'Smullen op Slachtdag' in Museum De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
ECHTEN - Het bestuur van de Olde Karke in Echten organiseert op zaterdag 17 november een klusdag en wil daarvoor graag een beroep doen op de dorpsbewoners om gezellig mee te komen helpen.We hebben heel wat in petto voor deze dag, er zit vast iets tussen waar jij goed in bent. O.a. Dakgoten schoonmaken, tuinwerkzaamheden, gordijnen naaien, daklijsten schoonmaken, akoestisch plafond plaatsen in de kleine zaal, kozijnwerk afnemen. Kortom klussen genoeg.

Ga door met lezen van "Klusdag d'Olde Karke"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 28
RUINEN - Nationaal Park Dwingelderveld, Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Ruinen, Drenthe, Nederland, Europa, Nationaal Park Dwingelderveld, Bezoekerscentrum Natuurmonumenten Van 1 november 2018 tot 1 april 2019 gaat Bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten over op de winterstand. Dat betekent dat het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen niet meer dagelijks geopend is.


foto: Roelof Bos

Ga door met lezen van "Wintertijden voor bezoekerscentrum Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 9, totaal 171 artikelen)