'

Okt 12
RUINERWOLD - Aanstaande zaterdag spelen KIOS 1 (15.30 uur) en KIOS 2 (14.00 uur) allebei hun thuiswedstrijden. Zondagmorgen om 11.30 uur speelt KIOS 3 tegen DIO 2. Om 14.00 uur is het zaterdagmiddag eerst de beurt aan KIOS 2. Het wil zich graag revancheren op het teleurstellende resultaat tegen koploper SCO 3.

Ga door met lezen van "Voorbeschouwing: Kan KIOS een goede slag slaan?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 12
BoekStart met gratis voorstellingen!

DE WOLDEN - In 2018 bestaat BoekStart tien jaar. Boekstart is het succesvolle programma van de bibliotheek dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Al ruim 10.000 BoekStartkoffertjes hebben via een Drentse bibliotheek baby’s bereikt. Om dit te vieren organiseren de bibliotheken in De Wolden voorstellingen voor dreumesen van 1 tot 3 jaar en hun ouders. Daarnaast was er in september een actie waarbij vinders van een gouden wikkel een mooi prijzenpakket ontvingen.Ga door met lezen van "Bibliotheken De Wolden vieren 10-jarig bestaan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 12
REGIO - Ooit zaten ze samen op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. De afgelopen jaren geven ze samen regelmatig concerten in de regio: pianist Jan Vayne uit Zwolle en organist Harm Hoeve uit Rouveen. Op vrijdagavond 2 november zijn zij opnieuw te beluisteren in de Ichthuskerk in Hasselt waar Harm het fraaie Holthuisorgel bespeelt en Jan improviseert op de vleugel.

Ga door met lezen van "Najaarsconcert Harm Hoeve en Jan Vayne "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 12
REGIO - Op zaterdag 3 en 10 november 2018 vindt voor de zesde keer de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Door heel Nederland zijn honderden duurzame woningen te bezoeken. Gastvrije huiseigenaren stellen hun huis open voor mensen die zich willen oriënteren op het verduurzamen of zelfs aardgasvrij maken van hun woning, VvE of wijk. Er is een grote variatie aan soorten woningen en maatregelen te bekijken; van monumentaal tot nieuwbouw, van rijwoning tot villa en van kleine isolatiemaatregelen tot een woning zonder energierekening.


Ga door met lezen van "Woonverhaal brengt duurzaam wonen dichterbij"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 12
REGIO - Dit jaar wordt op zaterdag 3 en 10 november voor alweer de zesde keer de Duurzame Huizen Route gehouden. In heel Nederland delen honderden huiseigenaren hun duurzame verhaal met anderen. Iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam wonen kan een bezoek brengen aan één van de opengestelde woningen.

Ga door met lezen van "Laat je inspireren, bezoek een duurzaam huis"

Geplaatst door B S

Tweet This!