'

Okt 17
ZUIDWOLDE - Aan de Drogterweg in Zuidwolde is door de politie Drugsafval aangetroffen. De weg is momenteel afgesloten en een speciaal team van de politie is onderweg om onderzoek te doen en het afval op te ruimen.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 17
RUINEN - Een foto van een ree dat door het hoge gras springt trekt meteen de aandacht als je langs de expositiewand in bezoekerscentrum Dwingelderveld loopt. Het is één van de waarnemingen die bezoekers van het Dwingelderveld hebben gedeeld in de expositie ‘Eigenlijk is alles hier bijzonder’.


foto: Andy Luberti

Ga door met lezen van "Bijzondere herfstwaarnemingen in het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 17
Drents Archief ontvangt bevolkingsregister uit 1942

DRENTHE - Nooit eerder ontving het Drents Archief archiefstukken in een melkbus. "Een unieke vondst en een historische sensatie". Archivaris Egbert Brink komt woorden te kort, als hij de melkbus met daarin een stapel halfvergane papieren in handen krijgt. Het gaat om een deel van het bevolkingsregister van Diever uit 1942, buitgemaakt en begraven door het verzet.

Ga door met lezen van "Verzet in een melkbus"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 17
KOEKANGE - Nadat KIA 1 op zondag 7 oktober kampioen is geworden, heeft KIA nog een kampioensschap binnengehaald. Het midweek team is dinsdag 16 oktober kampioen geworden door met 14-19 te winnen bij Noveas in Steenwijk. In een poule met VeFo uit Veeningen/Fort, Moedig Voorwaarts uit Wapserveen en Noveas uit Steenwijk wist het team 5 van de 6 wedstrijden te winnen!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 17
ECHTEN - Nut & Genoegen organiseert buiten hun gebruikelijke kaartavonden nu ook een Bingo avond. Tijdens deze avond zijn er leuke geldprijzen te winnen. Aan het eind van de avond is er een superronde! Wil je weten wat hiermee te winnen is? Kom dan op donderdag-avond 18 oktober naar 'd Olde Karke, Zuidwoldigerweg 8 te Echten. De bingo begint om 20.00 uur, zaal is open vanaf 19.15 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!