'

Okt 26
Vers van de pers!!

RUINERWOLD - Afgelopen week hebben we van de gemeente de Wolden de toestemming gekregen voor 18 appartementen in het centrum van Ruinerwold. Op het kruispunt van de 2 doorgaande wegen hebben we een gebouw ontworpen met een referentie baan aan een Drentse boerderij, met een rode steen, zwart hout, en een rietenkap. De appartementen hebben we verder terug geplaatst dan gebruikelijk waardoor er op het kruispunt een echt brink ontstaat. Deze primeur ontving onze redactie vanmiddag.




Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 26
vijver A.W.G. Goldsteinplantsoen D.l.s. Briëtweg in de Wijk

DE WIJK - Op woensdag 31 oktober tussen 19.30 en 21.00 uur organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst over de aanpak van de vijver bij het Secr. A.W.G. Goldsteinplanstoen/D.l.s. Briëtweg. De bijeenkomst vindt plaats in ontmoetingscentrum de Havezate, Dorpsstraat 78 in de Wijk. Tijdens de inloopbijeenkomst zijn medewerkers van de aannemer en de gemeente aanwezig om u te informeren over de uitvoering van de werkzaamheden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 26
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden roept al haar inwoners en ondernemers op om tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 27 oktober de reclame-, sier- en tuinverlichting zoveel mogelijk te doven. Doel van de Nacht van de Nacht is het terugkrijgen van duisternis in Nederland en onnodige lichthinder en energieverspilling tegen te gaan. De Nacht van de Nacht is een initiatief van provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu. In De Wolden organiseert onder andere de natuurvereniging Zuidwolde die avond een activiteit met als thema ‘Kijken en zien, ook in het donker’.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "De Wolden ondersteunt Nacht van de Nacht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 26
DRENTHE - Aanstaande zondag 28 oktober is er een sfeervolle najaarsmarkt in het prachtige Westerbork. Er zullen vele diverse kraampjes en verkoopwagens aanwezig zijn met onder andere kleding, sieraden, lederwaren, hobbymateriaal, snuisterijen, cadeauartikelen en noge veel meer. De markt wordt gehouden nabij het centrum van Westerbork en duurt van 13.00-17.00 uur. Meer informatie of voor aanmelden kunt u contact opnemen via www.marktenenbraderieen.nl of bellen met 06-24831603.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 26
RUINERWOLD - De pruiken en passende outfits zijn uit de kast gehaald. Zelfs aan krulspelden is gedacht. Leden van UDI zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de uitvoeringen op vrijdag 2 en zaterdag 10 november om 20.00 uur bij café Centraal in Ruinerwold. De middagvoorstelling wordt gehouden op 10 november om 14.00 uur. Alle toneelliefhebbers zijn van harte welkom! Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Centraal en kapsalon van den Berg.




Ga door met lezen van "Rederijkerskamer UDI speelt ‘Een kuuroord vol met stress’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 26
DRENTHE - In het Drents Archief in Assen is van 1 t/m 30 november een filmcompilatie te zien over de Drentse brandweerkorpsen van weleer. De film heeft beelden van een hevige brand in het centrum van Coevorden in ’47 tot een boerderijbrand in Borger in 1994. De zwartwit én kleurenbeelden tonen de activiteiten van een gemiddeld brandweerkorps in onze provincie. De film duurt 30 minuten en is gratis te zien in het Drents Archief. De openingstijden zijn dinsdag t/m donderdag 10.00 – 17.00 uur en vrijdag 10.00 – 13.00 uur.

Ga door met lezen van "Gratis film: De Drentse brandweer in actie, jaren ’40 –‘90"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 26
ZUIDWOLDE - Tijdens de landelijke Natuurwerkdag op 3 november, georganiseerd door Landschapsbeheer Drenthe in samenwerking met Natuurvereniging Zuidwolde, gaan vrijwilligers met elkaar aan de slag in de natuur. In Zuidwolde wordt het heidegebied bij de Ommerweg langs de wandelroute het Vlinderommetje aangepakt.




Ga door met lezen van "Natuurwerkdag in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!