'

Nov 30
DE WIJK - Het jeugdorkest van Apollo geeft aanstaande dinsdag een sinterklaas concertje en ieder die wil komen is uitgenodigd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
RUINERWOLD - Woensdag 21 november ging de voorverkoop van de kerstbomen van start. De leerlingen van Obs de Wezeboom zijn enthousiast en hebben de spirit om zoveel mogelijk kerstbomen te verkopen. Het doel om in één week 100 kerstbomen te verkopen is behaald. De teller staat maar liefst op 124 verkochte kerstbomen.

Ga door met lezen van "Kerstbomenactie een groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
REGIO - Op vrijdag 14 december wordt in de in de hallen van loonbedrijf Pieter van der Linde te Wanneperveen de jaarlijkse winteravondshow van tentoonstellingsvereniging de Zuidwesthoek gehouden. Een show met mooie koeien, een kalvervoorbrengwedstrijd voor de jeugd en met een veiling voor het goede doel; dit jaar is dat hospice ‘het Riemkehuis’ in Steenwijk.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Winteravondshow De Zuidwesthoek in Wanneperveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
STAPHORST - Donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 december bent u in ’t Koetshuus aan de Gemeenteweg 83a in Staphorst weer van harte welkom op de 16e eindejaarsexpositie. Een groot aantal verzamelaars en vrijwilligers zijn weer bereid om deel te nemen aan deze bijzondere verzamel expositie.

Ga door met lezen van "Een nieuwe eindejaarsexpositie in ’t Koetshuus"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WIJK - Vrijdag 14 en zaterdag 15 december organiseert Konijnen en Pluimveevereniging DWO een jubileumshow, dit ter ere van haar 75 jarig bestaan. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd in Sporthal De Slenken in De Wijk. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een enthousiaste groep helpers en de financiële steun van een groot aantal adverteerders.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Jubileumshow ter ere van 75 jarig jubileum D.W.O."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
OOSTEINDE - De Vrouwen van Nu Oosteinde zijn 27 november naar Genemuiden geweest. Ze vertrokken middags naar Genemuiden waar ze om 13.30 uur werden verwacht in het tapijtmuseum. Bij aankomst gingen ze met de trap of lift naar de ontvangstruimte, waar werd begonnen met koffie of thee en Genemuider Brok.

Ga door met lezen van "Vrouwen van Nu Oosteinde naar het Tapijtmuseum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WOLDEN - De diaconieën van de kerken in de gemeente De Wolden gaan in december Douwe Egberts waardepunten inzamelen voor de Voedselbank Zuid West Drenthe. Douwe Egberts zet de ingezamelde waardepunten om in pakken Douwe Egberts koffie en verhoogt het aantal pakken met nog eens 15%. Zo kan de voedselbank in 2019 pakken koffie uitdelen aan mensen die het hard nodig hebben.

Ga door met lezen van "Inzameling Douwe Egberts Waardepunten voor de Voedselbank"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
IJHORST/DE WIJK - De Vrouwenvereniging IJhorst-De Wijk vierde maandag 26 november het tachtig jarig bestaan. Bijna alle achtentwintig leden van de vereniging waren aanwezig bij een gezellig samenzijn in de Reesthof. De dames genoten van een heerlijke maaltijd en een aantal voordrachten.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Vrouwenvereniging IJhorst-De Wijk viert 80 jarig bestaan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
16 december 2018 tot en met 5 mei 2019

DRENTHE - Farao’s uit Egypte kennen we allemaal. Maar dat ten zuiden van Egypte - in het Nijlgebied van het huidige Soedan – koningen en farao’s woonden die de macht van de Egyptenaren evenaarden, is minder bekend. De archeologische tentoonstelling Nubië – Land van de Zwarte Farao’s geeft een nieuwe kijk op de oudheid van Nubië. Lange tijd werd Nubië vooral neergezet als een kolonie van Egypte.

Ga door met lezen van "Nubië – Land van de Zwarte Farao’s"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WIJK - Het badmintontoernooi dat Atlas Sport en WGV samen hebben georganiseerd is succesvol verlopen. Afgelopen maandag namen twaalf duo’s (sommigen met wisselspeler) de rackets tegen elkaar op in Sporthal de Slenken. Een groot deel van de deelnemers aan de recreatieve potjes bestond uit leden van Atlas Sport, die nog wat tips kregen terwijl de rest zich warm speelde; waaronder ook de badmintonners die wekelijks op de velden te vinden zijn. Nu kon het echte werk in de poulefase beginnen. Op het spel stonden prachtige blauwe handdoeken voor de uiteindelijke winnaar.Ga door met lezen van "Badmintontoernooi kent een spannende ontknoping"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
Jonge ict-ers behouden voor de regio

REGIO – Hogeschool Windesheim, het Alfa-college in Hoogeveen en Stichting IT Dynamic ‘ICT- Academie’ gaan samenwerken in het opleiden van actueel geschoolde jongeren in de ICT-sector. Nieuwe onderwijsmethodes, het uitbreiden van het netwerk van kennisinstellingen en bedrijven en het kennisniveau van de jonge professionals nog beter laten aansluiten op de vraag vanuit de regio, daar gaan de drie partijen mee aan de slag.

Ga door met lezen van "ICT- bedrijven en onderwijs gaan nog nauwer samenwerken "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
RUINEN - Voor uitbreiding van het huidige team Vrijwillige Thuisondersteuning (VTO) zoeken wij vanuit Welzijn de Wolden in samenwerking met ViP De Wolden, nieuwe vrijwilligers. Als vrijwilliger van de VTO bied je hulp en/of ondersteuning bij iemand thuis die geen of een niet toereikend netwerk heeft. Ben je geïnteresseerd? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 11 december in Dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen.

Ga door met lezen van "Vrijwillige Thuisondersteuning zoekt vrijwilligers! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
VEENINGEN - Hardrockband Elise is de eerste band die bekend is gemaakt door de organisatie van het Tribute to the Monsters of Rock festival op zaterdag 30 maart 2019 in Veeningen. De band verzorgde in 2011 ook een reünie optreden in de schuur van Loonbedrijf de Gorter. Binnenkort wordt ook het overige programma bekend gemaakt. Omdat het de tiende keer dat het festival wordt georganiseerd pakt de organisatie extra uit zo staat te lezen op de FB pagina https://www.facebook.com/oldtimerock

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WIJK - De eerste Glamour Night, afgelopen dinsdag georganiseerd door Petra Scholten van ‘Trendline’ en Christel Kok van’ ForYourSkin’ is een succes geworden. Beide ondernemers uit De Wijk hadden dit als ‘een avondje uit met vriendinnen’ op touw gezet.


foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Eerste Glamour Night een groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DRENTHE - Op vrijdagmiddag 7 december organiseert het Drents Archief de inmiddels bekende rondleiding langs de architectuurgeschiedenis van zijn monumentale pand. De start van de rondleiding is om 14.00 uur in de supermoderne entree en loopt via het monument uit begin 1900 tot de middeleeuwse kloostergang.

Ga door met lezen van "Van Klooster tot Archief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
RUINERWOLD - In 2018 kunt u bij verschillende bedrijven bezoeken die allemaal gevestigd zijn in een monumentaal pand. U kunt de route per fiets of met de auto doen. Vorig jaar hebben bijna 1000 bezoekers de weg naar Ruinerwold en omstreken gevonden! Het thema dit jaar is "onthaasten".
Ga door met lezen van "Kerstrondje Ruinerwold komt er aan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
ZUIDWOLDE - Ter inleiding op deze workshop zal ik iets over talenten vertellen. Ook waarom je zo blij wordt als je jouw talent(en) herkent! Op een speelse manier gaan we naar persoonlijke opdrachten. We schilderen nat-in-nat. Een boeiende fijne avond, waar je echt een boost van krijgt! Datum 12 december Tijd 19.30 – 21.30 uur Kosten € 22,50 p.p. incl. materialen koffie en thee

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WIJK - Jan en Pietje Duinkerken uit de Wijk waren dinsdag 27 november 65 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot kwam de bloemen en felicitaties brengen. Jan (89) uit Ten Arlo en Pietje (90) uit Tiendeveen beloofden elkaar voor eeuwig trouw en kregen daar nooit spijt van.


Tekst/foto: Artizzl Media Peter Nefkens

Ga door met lezen van "Jan en Pietje Duinkerken 65 jaar getrouwd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WIJK - De prijswinnaars van de Anytyme kleurwedstrijd in De Wijk hebben woensdag hun prijs opgehaald. Er waren vele mooie kleurplaten ingezonden. En de jury had er een zware dobber aan, om de mooiste kleurplaten uit te zoeken. Eigenaars Klaas en Margreet Hendriks verwelkomden de winnaars in hun zaak. Uit handen van Sinterklaas ontvingen de kinderen allemaal een Antytyme box. Deze kunnen ze op een later tijdstip, wanneer het ze uitkomt weer laten vullen met snacks en lekkernijen.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
en investeert in de fiets

DRENTHE - De provincie Drenthe investeert op korte termijn samen met staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) in de Fietssnelweg Assen Groningen. Ook worden extra fietsstallingen gerealiseerd bij de stations in Coevorden, Emmen en Meppel. Er komt 1,6 miljoen euro beschikbaar om de veiligheid op provinciale wegen te verbeteren, waarbij ook wordt gekeken naar knooppunt Gieten.

Ga door met lezen van "Drenthe maakt zich sterk voor verkeersveiligheid "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 10, totaal 183 artikelen)