'

Nov 4
KOEKANGE - De laatste zoekactie in de zaak Willeke Dost was vorig jaar september in een vennetje. De laatste zoekactie in de zaak Willeke Dost was vorig jaar september in een vennetje. Duikers zochten vorig jaar nog in een ven bij Koekange in de zaak Willeke Dost. Duikers zochten vorig jaar nog in een ven bij Koekange in de zaak Willeke Dost. Bron: RTV Drenthe


De laatste zoekactie was vorig jaar. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "'Als de politie niet graaft naar Willeke Dost, doen we het zelf'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 4
DE WIJK - Het huis van Henk en Jessica Bulder in De Wijk is door een deskundige jury genomineerd als een van de 10 huizen die in aanmerking komt voor de titel "duurzaamste nieuwbouwwoning van Nederland". Zij gaat zich nu verder verdiepen in deze woningen. Op 23 november maakt zij bekend welke woning deze titel krijgt. Het huis van de familie Bulder is het enige uit Drenthe dat is genomineerd en omdat nieuwbouwwoningen nu een keer beter geïsoleerd zijn en de laatste duurzame technieken gebruiken kan ik met recht stellen dat ons huis in ieder geval het duurzaamste van Drenthe is.Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 4
voor horeca- en recreatieondernemers in Zuidwest Drenthe

DRENTHE - Wilt u dat uw gasten de regio optimaal beleven? Meldt u dan aan voor de nieuwe cursus voor ondernemers rond de nationale parken in Zuidwest Drenthe, die op 5 november start.

Ga door met lezen van "Cursus ‘Gastheer van het Landschap’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 4
Samenwerking Paul Mentink en Harm Echten resulteert in bijzondere expositie

RUINEN- Natuurliefhebbers Paul Mentink (rechts) en Harm Echten (links) hebben de handen ineengeslagen en dit resulteert in een indrukwekkende expositie; ‘Onze Vogels’. De expositie bestaat uit tekeningen van vogels gemaakt door Harm en teksten uit het nog niet verschenen boek; ‘Mijn vogels, belevenissen van een vogelaar’, geschreven door Paul.


Natuurmonumenten – Okko Vos

Ga door met lezen van "‘Onze Vogels’ in het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 4
DE WIJK - Zaterdag 10 november voor aanvang van Sint Maarten is de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. Dit ter ere van het 10 jarige bestaan van Speeltuinvereniging de Speulhorst. Om 18.15 uur is de prijsuitreiking. Om 18.30 uur is het vertrek bij de molen, onder begeleiding van Apollo.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 4
ZUIDWOLDE - In Museum De Wemme te Zuidwolde was het afgelopen zaterdag bij “Smullen op Slachtdag” gezellig druk. Een half uur voor de opening stroomden de bezoekers al binnen en dat ging de hele dag zo door.


Ga door met lezen van "“Smullen op Slachtdag” in Museum De Wemme goed bezocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 4
IJHORST - De jeugdwerkgroep “Weer of geen weer” van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” is er weer in geslaagd om een mooie en leerzame puzzel-speurtocht voor de jeugd te maken in ons mooie Staphorster bos. Deze wordt zaterdagmiddag 17 november a.s. gehouden. Het verzamelpunt is de inforuimte van Staatsbosbeheer, Vijverweg 5 in Punthorst en de aanvang is om 13.30 uur. Opgave voor deze tocht kan tot en met 13 november. Voor leden is het gratis en niet-leden betalen hier € 1,00 voor. Het is mogelijk om ter plaatse lid te worden. Bij erg slecht weer is er een binnenprogramma. Info bij Annekie Vos: tel.nr. 0522-441858 of e-mail: jeugd1@nbvijs.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!