'

Nov 7
KOEKANGE - De politie en het Openbaar Ministerie hebben besloten te gaan graven in verband met de vermissing van Willeke Dost. In de afgelopen dagen kwam dit onderzoek veelvuldig in de media. Dit had te maken met het burgerinitiatief van twee inwoners van Drenthe, die op deze manier aandacht vroegen voor de zaak. Zij gaven onder andere aan zelfstandig te willen gaan graven op het terrein waar Willeke woonde.Ga door met lezen van "Politie gaat graven in Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 7
RUINEN - De Dwingelderveldlezing over de wolf, die op donderdag 8 november in het bezoekerscentrum Dwingelderveld zou worden gehouden, kan wegens ziekte van de spreker, Aaldrik Pot, helaas niet doorgaan. De lezing wordt op een andere datum opnieuw aangeboden. De nieuwe datum wordt zoals altijd via de media bekendgemaakt. Wie zich voor de lezing heeft aangemeld, ontvangt per mail bericht over de terugbetaling van de toegangsprijs.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 7
ZUIDWOLDE - Een ontspannen middag werken met speksteen onder begeleiding van een ervaren beeldhouwster? Je kunt tijdens deze workshop zelf met een idee komen om naar een vrije vorm te gaan, maar je kunt ook stap voor stap aanwijzingen volgen. Dus geschikt voor beginners en mensen met wat ervaring. Datum: zaterdag 24 november, Tijd: 13.30 – 16.30 uur Info Elisa van den Berg tel.0528-370760

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 7
DE WOLDEN - Respect, wat is dat eigenlijk precies? Is het iets wat kan worden geëist, of is het juist iets wat moet worden gegéven? Uit onderzoek blijkt steeds weer dat mensen zich zorgen maken over de manier waarop we met elkaar omgaan. Zien we om naar elkaar en voelen we ons gerespecteerd op straat? Is gemeente De Wolden wellicht een mooi voorbeeld voor andere gemeenten, of zijn er ook dingen die beter kunnen?


Respectvol met elkaar omgaan, op straat of het schoolplein daar draait het om.

Ga door met lezen van "CDA onderzoekt hoe respectvol De Wolden is"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 7
MEPPEL – In een woonvoorziening aan de Rembrandtlaan in Meppel waar mensen met beperking wonen is woensdagochtend een brandje ontstaan. De brandweer kwam ter plaatse om het brandje te blussen. Over de oorzaak is niets bekend.


Foto: Arjan Tien - Nudrenthe.nl


Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 7
BERGHUIZEN - Op zaterdag 17 november 2018 treedt Willem Rouwhorst uit de Achterhoek op in het Dorpshuis Berghuizen. Op de gedenkwaardige datum 1-1-2000, tijdens een millenniumfeest stond Willem voor de eerste keer op de planken als tonpraater/buurtreedner. Daarna nam hij een paar keer met veel succes deel aan het ‘Open Podium’ in Zieuwent.

Ga door met lezen van "Optreden tonprater Willem Rouwhorst "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 7
Natuurwerkdag voor volkstuin vereniging de Slenken.

DE WIJK - Afgelopen zaterdag 3 november heeft de tuinvereniging in nauwe samenwerking met Rijkswaterstaat en landschapsbeheer in het bosje gelegen tussen de volkstuin en de A28 zo’n 200 boompje en struiken aangeplant. Deze zijn door Landschapsbeheer beschikbaar gesteld. De laatste jaren was er veel vernield en nooit weer aangeplant. De volkstuin heeft gemeend dit weer te moeten herstellen ook voor de vele wandelaars die hier langs lopen. We hopen met deze aanplant een stukje natuur te herstellen en ook fijn stof tegen te gaan voor onze tuinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!