'

Nov 29
DE WOLDEN - De diaconieën van de kerken in de gemeente De Wolden gaan in december Douwe Egberts waardepunten inzamelen voor de Voedselbank Zuid West Drenthe. Douwe Egberts zet de ingezamelde waardepunten om in pakken Douwe Egberts koffie en verhoogt het aantal pakken met nog eens 15%. Zo kan de voedselbank in 2019 pakken koffie uitdelen aan mensen die het hard nodig hebben.

Ga door met lezen van "Inzameling Douwe Egberts Waardepunten voor de Voedselbank"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
IJHORST/DE WIJK - De Vrouwenvereniging IJhorst-De Wijk vierde maandag 26 november het tachtig jarig bestaan. Bijna alle achtentwintig leden van de vereniging waren aanwezig bij een gezellig samenzijn in de Reesthof. De dames genoten van een heerlijke maaltijd en een aantal voordrachten.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Vrouwenvereniging IJhorst-De Wijk viert 80 jarig bestaan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
16 december 2018 tot en met 5 mei 2019

DRENTHE - Farao’s uit Egypte kennen we allemaal. Maar dat ten zuiden van Egypte - in het Nijlgebied van het huidige Soedan – koningen en farao’s woonden die de macht van de Egyptenaren evenaarden, is minder bekend. De archeologische tentoonstelling Nubië – Land van de Zwarte Farao’s geeft een nieuwe kijk op de oudheid van Nubië. Lange tijd werd Nubië vooral neergezet als een kolonie van Egypte.

Ga door met lezen van "Nubië – Land van de Zwarte Farao’s"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WIJK - Het badmintontoernooi dat Atlas Sport en WGV samen hebben georganiseerd is succesvol verlopen. Afgelopen maandag namen twaalf duo’s (sommigen met wisselspeler) de rackets tegen elkaar op in Sporthal de Slenken. Een groot deel van de deelnemers aan de recreatieve potjes bestond uit leden van Atlas Sport, die nog wat tips kregen terwijl de rest zich warm speelde; waaronder ook de badmintonners die wekelijks op de velden te vinden zijn. Nu kon het echte werk in de poulefase beginnen. Op het spel stonden prachtige blauwe handdoeken voor de uiteindelijke winnaar.Ga door met lezen van "Badmintontoernooi kent een spannende ontknoping"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
Jonge ict-ers behouden voor de regio

REGIO – Hogeschool Windesheim, het Alfa-college in Hoogeveen en Stichting IT Dynamic ‘ICT- Academie’ gaan samenwerken in het opleiden van actueel geschoolde jongeren in de ICT-sector. Nieuwe onderwijsmethodes, het uitbreiden van het netwerk van kennisinstellingen en bedrijven en het kennisniveau van de jonge professionals nog beter laten aansluiten op de vraag vanuit de regio, daar gaan de drie partijen mee aan de slag.

Ga door met lezen van "ICT- bedrijven en onderwijs gaan nog nauwer samenwerken "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
RUINEN - Voor uitbreiding van het huidige team Vrijwillige Thuisondersteuning (VTO) zoeken wij vanuit Welzijn de Wolden in samenwerking met ViP De Wolden, nieuwe vrijwilligers. Als vrijwilliger van de VTO bied je hulp en/of ondersteuning bij iemand thuis die geen of een niet toereikend netwerk heeft. Ben je geïnteresseerd? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 11 december in Dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen.

Ga door met lezen van "Vrijwillige Thuisondersteuning zoekt vrijwilligers! "

Geplaatst door B S

Tweet This!