'

Dec 21
DRENTHE - Het Drents Museum in Assen heeft in 2018 een recordaantal bezoekers getrokken. Met als blikvangers afgelopen jaar de grote internationale tentoonstellingen The American Dream en Iran – Bakermat van de beschaving verwacht het museum rond 235.000 bezoekers uit te komen, waarvan 6.000 bezoekers in de externe tentoonstellingsruimte in De Nieuwe Kolk (KINK).

Ga door met lezen van "Recordjaar Drents Museum met 235.000 bezoekers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 21
RUINERWOLD - Eind van dit jaar, op zaterdagmiddag 29 december, houdt de Bartholomeuskerk op Bijdenstein voor de eerste keer een Top2000dienst! In de dienst staan liederen centraal die in de laatste week van het jaar in de Top2000 op de radio te horen zijn. De organisatie roept iedereen op liederen voor die dienst aan te leveren. Ze is vooral benieuwd naar liederen die een bijzondere boodschap bevatten over het goddelijk-verrukkelijke dat je in het leven tegen kunt komen.


Ga door met lezen van "Oproep – lever liedjes aan voor de Top2000dienst!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 21
DE WOLDEN - De kerstvakantie begint! Een gezellige periode waarin genoeg te beleven is. GGD Drenthe vraagt dit jaar extra aandacht voor het voorkomen van gehoorschade bij nieuwjaarsfeesten in De Wolden en Hoogeveen. Hiervoor is een pilot gestart in samenwerking met beide gemeenten. Er wordt aandacht besteed aan maatregelen die bezoekers zelf kunnen nemen en de organisatoren van gemeentelijke nieuwjaarsfeesten ontvangen advies om risico’s te beperken. Zo gaan we met elkaar een gezond nieuwjaar tegemoet!

Ga door met lezen van "Nieuwjaarsfeesten: bescherm je oren! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 21
RUINERWOLD - Traditioneel is er op eerste kerstdag weer live muziek bij café Centraal in Ruinerwold. De Wethouders gaan er op dinsdag 25 december een swingend en spetterend feest van maken. Twee scheurende Telecasters, een zware baslijn en een stevige drumpartij.

Ga door met lezen van "De Wethouders bij café Centraal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 21
DRENTHE - Van 16 t/m 19 januari 2019 vindt in Groningen het showcasefestival Eurosonic plaats. Op dit festival spelen ruim 200 acts op poppodia en in verschillende horecagelegenheden. Op Eurosonic staan ook twee bands en drie singer-songwriters uit Drenthe. Het zijn de acts die in 2018 en 2019 geselecteerd zijn voor het talentontwikkelingstraject Hit the North. Deze acts geven op zaterdag 12 januari een voorproefje op hun optreden op Eurosonic in poppodium VanSlag in Borger. Ze geven daarmee de aftrap voor een nieuw muzikaal seizoen in Drenthe.

Ga door met lezen van "Borger biedt voorproefje op Eurosonic "

Geplaatst door B S

Tweet This!