'

Jan 31
DRENTHE - Op woensdag 30 januari namen gedeputeerden Tjisse Stelpstra en Henk Brink een kijkje bij de bouw van 15 circulaire sociale huurwoningen in Meppel. Het zijn de eerste sociale huurwoningen in Drenthe die met circulaire (hergebruikte) materialen worden gebouwd. De rioolbuizen onder de huizen zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled plastic.

Ga door met lezen van "Mijlpaal: eerste circulaire huurwoningen in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
RUINERWOLD - Op 29 januari zijn de deuren van de nieuwe kringloopwinkel geopend. Wij willen dit moment niet ongemerkt voorbij laten gaan en nodigen u van harte uit voor de officiële opening op vrijdag 1 februari 2019 aan de Westerweiden 72 te Ruinerwold. Kringloopwinkel De Wolden is al jaren actief in Ruinerwold.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Opening kringloopwinkel de Wolden op vrijdag 1 februari "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
DRENTHE - De laatste twee jaar is het aantal ongevallen met dodelijke verkeersslachtoffers in Drenthe significant afgenomen. Zowel in 2017 als 2018 waren er negentien ongevallen met twintig dodelijke slachtoffers te betreuren in het Drentse verkeer.

Ga door met lezen van "Daling aantal dodelijke verkeersslachtoffers in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
DE WIJK - Niek en Ilona Slomp, eigenaren van de Coop in De Wijk, breiden hun activiteiten uit. Het stel heeft de winkel overgenomen van Geert en Greetje Huisman: Coop Nijeveen. ‘Ik heb er altijd al een tweede winkel bij willen hebben’, vertelt Niek Slomp. ‘In De Wijk staat een goed team, zij hebben de boel volledig op de rit. Dus hebben Ilona en ik wat meer ruimte om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Niek Slomp met de nieuwe bedrijfsleider Nijeveen, Henk Buist


Links op de foto: Niek Slomp met de nieuwe bedrijfsleider in Nijeveen; Henk Buist

Ga door met lezen van "Niek en Ilona Slomp nieuwe eigenaar Coop Nijeveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
HOOGEVEEN - Op dinsdag 6 februari vindt voor de negende keer het Soroptimist Kinderfilmfestival plaats. De Vue Bioscoop in Hoogeveen is dan gevuld met meer dan 1100 kinderen van het basisonderwijs uit Hoogeveen en omgeving. Het Kinderfilmfestival heeft elk jaar als thema de Rechten van het Kind en wordt georganiseerd door Soroptimistclub De Reestlanden.

Ga door met lezen van "Programma Filmfestival voor Kinderen 5 februari 2019"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
RUINERWOLD - Op maandag 28 januari 2019 hadden we onze jaar vergadering in De Klok. Er waren 69 personen aanwezig! Op deze avond werden verschillende jubilarissen gehuldigd. Zelfs iemand, die 70 jaar lid was te weten: mevr. Roefie Morsink-Mulder, waar de voorzitter Lammy Stevens- Mulder een prachtig interview mee hield. In al die jaren is er wel veel veranderd, maar ze ging nog steeds met plezier naar de bijeenkomsten.


Grietje Oort-Mulder 40 jaar lid en Roelie Kleene-Doosje 50 jaar lid ontbreken op de foto

Ga door met lezen van "Jaarvergadering Vrouwen van Nu Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
langs een bijzonder geschilderd plafond

DRENTHE - Bezoekers kunnen elke tweede vrijdag van de maand gratis deelnemen aan een rondleiding langs de architectuurgeschiedenis van het Drents Archief. Van de supermoderne entree via het monument uit 1901 tot de middeleeuwse kloostergang. Op vrijdagmiddag 8 februari besteedt de gids speciale aandacht aan het bijzondere plafond in de Laarwoudzaal. De rondleiding is van 14.00-14.30 uur. Na afloop kunnen bezoekers de gratis themafilm bekijken in de Digilounge. In februari is dit een compilatie van unieke, nog nooit eerder vertoonde beelden van filmmaker Wim Hiddingh uit Gasselte.

Ga door met lezen van "Rondleiding door het Drents Archief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
RUINERWOLD - Op zaterdag 16 maart staat je jaarlijkse Kroeg tot Kroegloop weer gepland. De start is dit jaar bij Het Wapen van Ruinen, het nieuwe restaurant op de Brink van Gert en Roelie Boverhof. Naar het café de Kastelein in Ruinerwold. De afstand is 500 meter langer omdat de locatie is verplaatst. Dus u kunt nog ietsje langer genieten van deze mooie loop. Opgeven kan via www.kroegloop.nl Het goede doel is dit jaar PGM De Baander in Meppel. Paardrijden voor gehandicapten. Van het behaalde resultaat wordt een paard aangeschaft. 1 PK voor 1 PK.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
DE WIJK - Het college van B & W wil de nieuwe dorpsonderneming bij de verzelfstandiging van ontmoetingscentrum De Havezate in de Wijk drie jaar lang ondersteunen. Dat heeft het college laten weten aan het bestuur van de stichting die De Havezate gaat beheren. Het gaat om 200.000 euro over de komende drie jaar. Het college wil de nieuwe dorpsonderneming de ruimte te geven om zich te kunnen ontwikkelen en toe te kunnen werken naar een gezonde exploitatie. Daarna moet De Havezate op eigen benen kunnen staan.

havezate-ingang1
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
REGIO - Met ingang van 17 februari 2019 veranderen er twee dingen bij Buurtbus IJhorst e.o. :
Nieuwe dienstregeling
Contante betaling niet meer mogelijk; andere kaartjes

Ga door met lezen van "Veranderingen bij Buurtbus IJhorst e.o."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
DE WIJK - Hanneke Heerema is op zoek naar naaste familieleden en/of vrienden van mevrouw Johanna Frederica (roepnaam Jo) van Doorninck-Japenga. Zij heeft gewoond in een aanleunwoning van het verzorgingshuis aan de Prins Clauslaan 90 in De Wijk, tot haar overlijden op 07-01-2017.


Ga door met lezen van "Op zoek naar familieleden Johanna Frederica"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
ZUIDWOLDE - Voor uitbreiding van het huidige team Vrijwillige Thuisondersteuning (VTO) zoeken wij vanuit Welzijn de Wolden in samenwerking met ViP De Wolden, nieuwe vrijwilligers. Als vrijwilliger van de VTO bied je hulp en/of ondersteuning bij iemand thuis die geen of een niet toereikend netwerk heeft. Ben je geïnteresseerd? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op donderdag 7 februari in Ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde.

Ga door met lezen van "Vrijwillige Thuisondersteuning zoekt vrijwilligers! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
REGIO - Leerlingen uit groep 8 staan voor een spannende keuze. Naar welke middelbare school ga ik? De één weet het al precies de ander twijfelt nog. Leerlingen die na de Open Avonden alvast het echte schoolleven willen ervaren, kunnen zich aanmelden voor Wolfsbos Live.

Ga door met lezen van "Basisschoolleerlingen kunnen échte schoolleven ervaren tijdens Wolfsbos Live"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
RUINERWOLD - En weer was de finaleavond van het stratenzaalvoetbal een daverend succes. Slechts 5 teams (1 team kon niet voldoende spelers bij elkaar krijgen) streden om de felbegeerde Stratenzaalvoetbal wisselbeker, die afgelopen zaterdagavond in de Buddingehof te Ruinerwold voor een jaar meegenomen mocht worden, Mooie wedstrijden, veel speelplezier en vooral veel sportiviteit en plezier.
Ga door met lezen van "Stratenzaalvoetbal Ruinerwol daverend succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
DE WOLDEN - Steeds meer mensen lezen via een e-reader, tablet of smartphone. Als bibliotheeklid kunt u gratis duizenden e-books lenen in allerlei genres. Maar hoe werkt dat dan? Om dat te leren wordt op 28 januari, 7 en 11 februari de workshop 'e-books lenen bij de Online Bibliotheek' gegeven. Je krijgt een presentatie en een heldere uitleg over het lenen van e-books bij de online Bibliotheek. Na de presentatie ga je zelf aan de slag. Je leert hoe je e-books van de online Bibliotheek kan lenen en op e-reader, tablet of smartphone kan downloaden. De workshop is gratis.

Ga door met lezen van "Workshop: e-books lenen bij de online bibliotheek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
RUINEN - Toneelvereniging Rune op de Bühne speelde afgelopen weekend het stuk ‘Het schilderij van tante Hendrika’. Tante Hendrika is het zat. De familie, twee neven en twee nichten, zitten al jaren te wachten op haar dood en de daarbij behorende erfenis van hun tante. Ze bellen om de haverklap de notaris, om te horen of hun tante nog niet dood of minstens erg ziek is. Tante bedenkt een plannetje om ze eens behoorlijk de stuipen op het lijf te jagen.


bekijk alle foto's Jans Schulting

Ga door met lezen van "Rune op de Buhne pakt uit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
IJHORST - Op maandagavond 4 februari heeft Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” Roelof Jan Koops uitgenodigd een presentatie te geven over plantengallen. Gallen zijn vergroeiingen aan planten die veroorzaakt worden door wespjes, muggen, schimmels, etc. Een bekende gal is het galappeltje onder het eikenblad.

Ga door met lezen van "Presentatie over plantengallen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
RUINERWOLD - Vanmiddag was het een treffen in de sporthal De Buddingehof tussen de nummer 2, Kios, en de rode lantaarndrager, Apollo. Het was al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat er voor de ploeg uit Heerhugowaard niet veel te behalen viel. Trainer/coach Christian Lucas had zijn ploeg op scherp gesteld en dat resulteerde in een 3-0, 6-2 en 13-6 voorsprong na 18 minuten.

Ga door met lezen van "Kios rekent eenvoudig af met Apollo"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
DRENTHE - Tot zaterdag 9 februari kunnen Drentse bedrijven worden aangemeld voor de titel ‘Hét Drentse duurzame bedrijf 2019’. Het winnende bedrijf ontvangt een dienstenpakket t.w.v. 10.000 euro. Vrijdag 8 maart 2019 vindt in het provinciehuis in Assen Hét Duurzaam Drenthe Event plaats. Dé ontmoetingsplaats om Drentse duurzame initiatieven verder te helpen. Dit jaar is het thema ‘de winst van duurzaamheid’.

Ga door met lezen van "Aanmelden Duurzaam Drents bedrijf kan nog tot 9 februari!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
HOOGEVEEN - Op dinsdag 5 februari organiseert Soroptimistclub De Reestlanden voor de 8e keer het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen. Tijdens dit filmfestival staan elk jaar de rechten van het kind centraal. Dit keer gaan ruim 1.100 kinderen uit de gemeentes Hoogeveen en De Wolden gratis naar de film bij VUE Bioscoop in Hoogeveen.

Ga door met lezen van "Kinderen gratis naar de film"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 7, totaal 137 artikelen)