'

Feb 28
DE WOLDEN - Eigenaren en gebruikers van onroerende zaken ontvangen met dagtekening 28 februari 2019 een aanslagbiljet gemeentelijke heffingen en een WOZ-beschikking 2019. Op dit aanslagbiljet staat wat u voor de afvalstoffenheffing, rioolheffing en/of onroerende zaakbelasting (OZB) moet betalen.

Ga door met lezen van "Gemeente verstuurt aanslag heffingen en WOZ 2019 "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
RUINERWOLD - Sinds een paar maanden hebben muziekvereniging Sempre Sereno en Chr. muziekvereniging De Bergklanken de muzikale krachten gebundeld. Deze beslissing werd genomen omdat de fanfare van Sempre Sereno op dit moment onvoldoende spelende leden heeft om als volwaardige fanfare op te kunnen treden.


foto: Gerard de Groot

Ga door met lezen van "Voorjaarsconcert Sempre Sereno en Bergklanken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
RUINEN - Voor de kantine in sporthal De Marse in Ruinen is de gemeente op zoek naar een gastvrije kantinepachter die affiniteit heeft met sport. De gemeente is eigenaar van diverse sporthallen waarvan de kantines worden verhuurd. Met het vertrek van de huidige huurders is de gemeente met ingang van het nieuwe seizoen (1 september 2019) op zoek naar een nieuwe kantinebeheerder.

Volleybal (1)A
Archieffoto: Jans Schulting

Ga door met lezen van "Kantinebeheerder voor sporthal De Marse in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
HOOGEVEEN - Dinsdag gaan we het weer beleven: de 2e editie van Hoogeveen On Stage! Bij deze editie zetten we de leerlingen letterlijk 'on stage': op het podium in de Tamboerzaal van de Tamboer! Naast de 630 leerlingen van Roelof van Echten College en RSG Wolfsbos mogen we weer rekenen op ruim 220 Beroepsbeoefenaren, die ruim 100 lokale bedrijven vertegenwoordigen.

Ga door met lezen van "Beroepenfeest Hoogeveen On Stage"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
RUINERWOLD - Maandag morgen is de fietsbrug geplaatst over de Wold Aa in de Koekangerweg. Straks een veilige oversteek over de Wold Aa.Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DRENTHE - In de tentoonstellingsruimte KINK in De Nieuwe Kolk presenteert het Drents Museum tot 14 april de tentoonstelling De Moeder De Vrouw. In meer dan vijftig schilderijen, tekeningen, grafiek en nieuw media geeft de expositie een beeld van hoe de rollen van de vrouw in de periode van 1885 tot nu zijn veranderd. Aanleiding is het Boekenweekthema van dit jaar ‘de moeder de vrouw’ naar het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff uit 1934. Speciaal voor de Boekenweek doen DNK, Huus van de Taol en Drents Museum nu een oproep om een nieuwe ode aan ‘de moeder de vrouw’ te schrijven.

Ga door met lezen van "Oproep: Schrijf nieuwe ode aan De Moeder De Vrouw"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DRENTHE - Het Drents Archief verzorgt elke tweede vrijdag van de maand een gratis rondleiding langs de architectuurgeschiedenis van het monumentale pand in het oudste stukje Assen. Van de supermoderne entree, via het monument uit 1901, tot de middeleeuwse kloostergang. De rondleiding is op vrijdagmiddag 8 maart van 14.00-14.30 uur. Na afloop kunnen bezoekers de gratis themafilm bekijken in de Digilounge. In de maand maart is dit ‘Vrouwen achter de camera’.

Ga door met lezen van "Gratis rondleiding door het Drents Archief "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
RUINERWOLD / KOEKANGE - In de serie ‘laagdrempelige kerkdiensten’ worden in de Gereformeerde Kerk Ruinerwold – Koekange diensten met een lage instap georganiseerd die toegankelijk zijn voor iedereen! Van jong tot oud en van gelovig tot niet-gelovig. In de dienst van 10 maart zal worden stil gestaan bij het thema: “Ik snap dat je sceptisch bent, vroeger hadden we geloof… nu weten we beter.”

Ga door met lezen van "Vroeger hadden we geloof… nu weten we beter"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
DRENTHE - Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen (VIA) is op zoek naar een kunstenaar die een ontwerp kan maken voor een sculptuur op de Kop van de Vaart. Het kunstwerk moet de verbeelding zijn van Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910), de nieuwe tentoonstelling die vanaf 2 juni te zien is in het Drents Museum.

Ga door met lezen van "Asser binnenstad zoekt kunstenaar voor Sprezzatura sculptuur"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
RUINERWOLD - Op maandag 4 maart wordt er in Ruinerwold kennismakingslessen met Tai Chi en Qi Gong aangeboden. Ontdek dat Tai Chi & Qi Gong ook iets voor u is! De oefeningen maken uw lichaam soepeler, ze dragen bij aan uw gezondheid en ontspannen uw denkgeest.

Ga door met lezen van "Maak kennis met Tai Chi Tao"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
RUINERWOLD - Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. Op een stralende zondagmiddag reisde Ruinerwold af naar Weerdinge. De Emmenaren staan keurig in de subtop van 3C, terwijl Ruinerwold juist probeert aan te sluiten in de middenmoot. Een overwinning zou weer een goede stap in de juiste richting zijn.

Ga door met lezen van "Ruinerwold afgetroefd door Weerdinge"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
KOEKANGE - Dinsdag 26 februari om 9.00 uur overhandigen wethouder Mirjam Pauwels en Leoni Pleiter het eerste preventiemenu basisonderwijs aan leerlingen, leerkrachten en directie van de Prins Johan Frisoschool in Koekange.

Ga door met lezen van "Overhandiging eerste preventiemenu basisonderwijs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
RUINERWOLD - Er kan weer snoeihout worden ingeleverd voor het paasvuur op 1e paasdag op het land van de familie Huizingh achter museumboerderij De Karstenhoeve. Het paasvuur wordt mede mogelijk gemaakt door Loonbedrijf Kleis te Ruinerwold.


Ga door met lezen van "Inleveren snoeihout voor Paasvuur Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
VEENINGEN - Op 26 februari 2019 organiseert Gemeentebelangen De Wolden een openbare avond in het dorpshuis ’t Markehuus in Veeningen. Het onderwerp is de komende verkiezingen voor het Waterschap in onze regio. Tilko Gernaat en Rudi Hooch Antink zijn respectievelijk de lijststtrekker en de 2de op de lijst van Gemeentebelangen Drents Overijsselse Delta ( DOD) en zij zullen u informeren over het Waterschap en de keuzes die de komende jaren gemaakt moeten worden. Vanaf 20.30 bent u welkom.


eigen foto: GB

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
RUINEN - Vrijdag 1 maart wordt dorpshuis ’t Neie Punt weer omgetoverd tot bioscoop. De vrijdagmiddag is speciaal voor kinderen en begint om 14.30 uur. De entree bedraagt € 3,50 en is incl. popcorn en ranja. De volwassenfilm begint om 20.00 uur, hiervoor bedraagt de entree € 5,00. Dit is inclusief koffie/ thee en cake.

Ga door met lezen van "Film in Ruinen, weer twee leuke films in de planning"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
DE WOLDEN - Weblog de Wolden bestaat vandaag exact 10 jaar. Met ruim 23000 artikelen en bijna 1.670000 bezoeken in 2018 mogen we ons nog steeds verheugen in een grote belangstelling. Gemiddeld dus bijna 140.000 per maand. Enkele feiten: In maart 2009 hadden we nog maar 4600 bezoekers. Oktober 2018 was een uitschieter met 158.000 bezoekers.

Ga door met lezen van "Weblog de Wolden bestaat 10 jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
Jan Wiersma Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand en verhalenverteller

OOSTEINDE - Jan Wiersma kreeg na zijn arbeidzame leven als onderwijzer op een basisschool ruimte om zich te verdiepen in een onderwerp wat hem al lang interesseerde namelijk trouwen door de eeuwen heen. De aanleiding was een boek met dezelfde titel. Het bleek niet een eenmalige interesse van zijn kant te zijn maar was aanleiding om te solliciteren naar het ambt van trouwambtenaar voor de gemeente Staphorst.

Ga door met lezen van "Ambtenaar van de Burgerlijke stand op bezoek bij Vrouwen van Nu Oosteinde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
DE WIJK - Zaterdagmiddag 23 februari hield de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging haar traditionele slipjacht door de mooie omgeving van De Wijk. Was deze vorm van jagen vroeger een wrede sport met het verscheuren van de buit (lees: vos) als climax, nu is het een prachtig schouwspel om te zien.foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Op jacht naar 'de Vos'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
DRENTHE - Op zondag 24 februari 2019 verruilt Carolein Smit haar atelier voor een atelier in het Drents Museum om bezoekers een unieke kijk in de kunstenaarskeuken te geven. In de doorlopende demonstratie, van 12.30 tot en met 16.30 uur, is te zien hoe zij te werk gaat. Haar atelier in het Drents Museum bevindt zich deze dag in de ruimte voor Grandcafé Krul. De demonstratie is gratis te bezoeken voor mensen met een geldig entreebewijs van het Drents Museum. Na afloop is er de mogelijkheid om met de kunstenaar in gesprek te gaan en om Smits tentoonstelling L’amour fou te bekijken.

Ga door met lezen van "Keramiekdemonstratie Carolein Smit op 24 februari"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 6, totaal 120 artikelen)