'

Feb 4
DE WIJK - De politie heeft vanochtend twee mannen aangehouden voor een poging tot inbraak bij een woning aan de Stapelerweg in de Wijk. De politie kreeg rond 09.45 uur een melding dat hier ingebroken werd. Daarop gingen politie-eenheden ter plaatse. Al snel kon de politie, met dank aan een oplettende getuige, twee mannen van 32 en 33 jaar zonder vaste woon of verblijfsplaats in de directe omgeving van de woning worden aangehouden.

Ga door met lezen van "Twee mannen aangehouden na poging inbraak in de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 4
DE WOLDEN - Meer kinderen zijn begonnen met pianolessen, zwemlessen of zijn lid geworden van een sportvereniging of culturele organisatie. In 2018 zijn 159 kinderen uit gemeente De Wolden via het Jeugdfonds Sport & Cultuur actief geworden. In 2017 ging het om 109 kinderen, dus steeds meer ouders weten het fonds te vinden. De aanvragen voor het Jeugd cultuurfonds zijn in een jaar tijd bijna verdrievoudigd, van 12 naar 34 aanvragen. Ook de sportaanvragen blijven groeien.


Ga door met lezen van "Steeds meer kinderen doen aan sport en cultuur "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 4
DE WOLDEN - Met Buurtbemiddeling zijn mooie resultaten te behalen. In Hoogeveen is dat sinds 2006 al zichtbaar en in 2013 gingen ook in De Wolden buurtbemiddelaars aan de slag. In 2018 heeft Meppel het goede voorbeeld gevolgd en kunnen conflicten tussen buren ook daar op een laagdrempelige manier aangepakt worden.


Een goed gesprek kan gedoe voorkomen.

Ga door met lezen van "Buurtbemiddeling helpt gedoe uit de wereld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 4
REGIO - Sinds een paar jaar verzorgt kindercircus Okidoki naast de reguliere circuslessen ook lessen luchtacrobatiek. Hangen aan de trapeze, klimmen in de doeken, draaien in de luchthoepel, zwaaien aan de straps; alle technieken komen aan bod. Op de tweede zaterdaggroep van 12.30 tot 14.00 uur is er nog plek voor beginners. Kom eens kijken én meedoen. U betaalt 6 euro voor de eerste 3 lessen.

Ga door met lezen van "Luchtacrobatiek bij Circus Okidoki"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 4
RUINERWOLD - Voor de Spekbraanders was het zondagmiddag zaak om de achtervolging te voortzetten op koploper ASVD. De Drontenaren wonnen gisteren en zodoende lag de druk bij de Ensing equipe van Christian Lucas. Er moest dan wel afgerekend worden met Wez Handich in Houtigehage. Een uitwedstrijd waar KIOS het altijd wel lastig heeft.

Ga door met lezen van "KIOS wint van Wez Handich"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 4
IJHORST - Op zaterdag 9 februari heeft de jeugdwerkgroep “Weer of geen weer” van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” het Wereldnatuurfonds uitgenodigd om te vertellen over de plastic soep en de gevolgen daarvan voor het themadier van dit jaar, de Schildpad. Iedereen kent ze ondertussen wel, de beelden van de plastic soep en de verschillende methoden om dit op te lossen.

Ga door met lezen van " Plastic soep "

Geplaatst door B S

Tweet This!