'

Feb 5
KOEKANGE - De afgelopen maanden is er veel aandacht geweest voor de verdwijning van Willeke Dost uit Koekange in 1992. Zowel in de media als in de omgeving van Koekange is deze zaak veel onderwerp van gesprek. Voor de nabestaanden is het van groot belang om te weten wat er met Willeke is gebeurd. Het coldcaseteam onderzoekt deze verdwijning en heeft hierin volop onderzoek gedaan.

Ga door met lezen van "Geen nieuw onderzoek op terrein Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 5
RUINERWOLD - Op vrijdag 8 februari 2019 is er in de Hervormde kerk Blijdenstein te Ruinerwold een optreden van zanger/pianist Roon Staal. tijdens het concert komen er songs voorbij als Stay with me/ Help me through the Night. Aanvang: 20.00 uur/ kerk open 19.30 uur. Entree : € 17,50. Reserveren: 06-30025992. Meer informatie www.roonstaal.comGeplaatst door B S

Tweet This!
Feb 5
over het machtige Nubië

DRENTHE - Hoe komt een collectie van Nubische oudheden terecht in het Museum of Fine Arts in Boston? Dat heeft alles te maken met het werk van de Amerikaanse archeoloog George Reisner, die vanaf 1907 allerlei opgravingen deed in Nubië. Bastiaan Steffens – conservator en samensteller van de tentoonstelling Nubië - vertelt op zondag 17 februari om 14.00 uur over de vondsten van Reisner en de Nubische cultuur. De lezing is gratis toegankelijk voor mensen met een geldig entreebewijs van het Drents Museum.

Ga door met lezen van "Lezing door conservator Bastiaan Steffens "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 5
DRENTHE - Internationaal Filmfestival Assen (IFA) opent haar 39ste editie met het schitterende en ontroerende Lazzaro Felice van regisseur Alice Rohrwacher. De film werd vorig jaar op het filmfestival in Cannes genomineerd voor een Palme d’Or en won daar de prijs voor Beste Scenario. De opening van IFA is dit jaar een dag eerder, op vrijdagavond. Het festival vindt plaats op 8, 9 en 10 maart in DNK in Assen.

Ga door met lezen van "Lazzaro Felice opening van Internationaal Filmfestival Assen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 5
ZUIDWOLDE - Natuurvereniging Zuidwolde organiseert een nieuwe cursus dagvlinders herkennen, bedoeld voor iedereen die graag wil weten welke vlinders er in de eigen omgeving voorkomen. De cursus bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. De theorie-avonden zijn op 4 en 18 maart en 1 april, om 20.00 uur in ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde. De praktijk zal bestaan uit een aantal nog te plannen dagdeel-excursies (3 á 4) van mei tot en met september 2019.


foto: Joop Verburg

Ga door met lezen van "Cursus dagvlinders herkennen"

Geplaatst door B S

Tweet This!