'

Feb 10
RUINERWOLD - Op dinsdag 12 februari vindt er een gratis E-bike voorlichting plaats in de sporthal Buddingehof in Ruinerwold. Tijdens deze ochtend komt u meer te weten over het veilig gebruik van de E-bike en gaat u zelf oefenen om veilig op de E-bike op weg te gaan.

Fiets4daagse (13)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Veilig op weg met de E-bike "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 10
KOEKANGE - Iedereen wil natuurlijk meedoen aan het allereerste Loop Ronde Koekange op 10 juni. Maar hoe kom je in vorm en weet je zeker dat je 5 kilometer (of 10 km) kunt lopen en je een echte KoeKanjer bent op 10 juni? De Loopgroep Koekange gaat je helpen! Voor het Loop Rondje Koekange hebben we een speciale aanbieding. Samen met onze trainers stomen we je in 14 trainingen klaar voor de start. Voor deze trainingen en het inschrijfgeld voor het Loop Rondje Koekange betaal je slechts € 50,-.

Ga door met lezen van "Meld je aan, train mee en loop 5 kilometer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 10
DRENTHE - Begin maart beginnen de eerste weide- en akkervogels weer te nestelen. Om zoveel mogelijk jongen een goede start te geven werken de vrijwillige weidevogelbeschermers in Drenthe intensief samen met vele agrariërs. Door de nesten in kaart te brengen en te beschermen dragen ze bij aan het broedsucces van de weide- en akkervogels. Landschapsbeheer Drenthe ondersteunt de weidevogelbeschermers en nodigt u van harte uit om aan te sluiten bij een van de 35 Drentse groepen.


Foto: Harmen van der Wal

Ga door met lezen van "Landschapsbeheer Drenthe zoekt weidevogelbeschermers "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 10
RUINERWOLD - De Tuinkring Ruinerwold houdt op woensdag 6 maart 2019 om 19.30 uur haar jaarlijkse ledenvergadering in Dorpshuis de Buddingehof. Aansluitend aan de vergadering wordt er om ongeveer 20.30 uur een presentatie gehouden door Dhr. Jacob van der Veen van Groentotaal A. de Boer. De titel van zijn lezing is ‘Duurzaamheid’, eveneens ons thema voor 2019. Voor deze lezing zijn ook niet-leden en belangstellenden van harte welkom.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 10
Hoe ontwikkelde Zuidwest-Drenthe zich door de eeuwen heen?

RUINEN - Leven op de rand van het plateau: de middeleeuwse landschappen van Zuidwest-Drenthe. Op donderdag 21 februari komt niemand minder dan de bekende hoogleraar Landschapsgeschiedenis Theo Spek daar een verhaal over vertellen in het bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten. Boeiend voor bewoners van dit deel van Drenthe, maar eigenlijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van deze provincie.

Ga door met lezen van "Dwingelderveld-lezing Theo Spek "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 10
DE WIJK - Eind vorig jaar heeft Filip Visser uit de Wijk op zijn mountainbike de Muskathlon in Indonesië volbracht en daarmee net iets meer dan het streefbedrag van € 10.000,- opgehaald. Samen met zo’n 75 andere sportievelingen haalden ze bijna € 620.000,- op waarvan 348 gesponsorde kinderen. De fondsen gaan naar moeders, baby’s en kinderen die door de organisatie Compassion worden ondersteund.Ga door met lezen van "Muskathleet haalt € 10.195,- op voor Compassion"

Geplaatst door B S

Tweet This!