'

Feb 15
Een combinatie van design en het oeroude Drenthe

DRENTHE - Wat is de geur en smaak van Drenthe? Deze vraag legde Stichting Kunst & Cultuur in Assen voor aan smaak- en geurkunstenaar Philipp Kolmann in het kader van haar 25-jarig bestaan. Het resultaat is een bijzondere jenever, ambachtelijk gestookt van ingrediënten die typerend zijn voor Drenthe gedurende de periode van de turfafgravingen: boekweit, aardappelen en de jeneverstruik.


Foto: K&C/Sijtze Veldema

Ga door met lezen van "De Geur en Smaak van Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
DE WOLDEN - De gemeente De Wolden is sinds juli 2018 bezig met een inventarisatie van de woonboerderijen in de gemeente De Wolden. Onze taxateur bezoekt verschillende adressen in onder andere Ruinen, Koekange en Zuidwolde. Hij rijdt in een Volkswagen Tiguan met kentekennummer 04-GZP-1.

Ga door met lezen van "Inventarisatie woonboerderijen door taxateur "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
FORT/ALTEVEER – Op dinsdag 26 februari kan er vanaf 12.00 uur weer gezamenlijk soep gegeten worden in dorpshuis De Snikke te Fort en dorpshuis De Alke te Alteveer. Men kan genieten van een heerlijke kop eigengemaakte soep met brood. In Fort vraagt men een vrijwillige bijdrage van € 3,- en in Alteveer € 5,-. In Alteveer krijgt men na afloop ook nog een kopje koffie of thee. Voor meer informatie over Fort kunt u contact opnemen met Welzijn De Wolden, tel. 0528 – 378686 en voor Alteveer met Plaatselijk Belang Alteveer/ Kerkenveld, Nyreen Sportel, tel. 06 – 46496764 mail nyreen.beekelaar@gmail.com Inge Pol, tel. 06 – 42435347 mail ingepolbremer@gmail.com

Burendag (3)A

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
RUINERWOLD - Op 18 februari 2019 is het echtpaar Van Spil-Vos 60 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op maandag 18 februari. Het echtpaar woont aan Dijkhuizen in Ruinerwold.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
OOSTEINDE - Hou jij wel van een spelletje? Let dan op! Buurtvereniging Oosteinde organiseert op vrijdag 22 maart voor het eerst een gezellige spelletjesavond! Kolonisten in de Kolonie? Wil je een Ticket to Ride naar Rome? Onder Hoogspanning? Of wil je een potje Risken met je buren?Ga door met lezen van "Buurtvereniging Oosteinde organiseert spelletjesavond"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 15
Opa- en Omadagen in het Drents Museum en Drents Archief

DRENTHE - Meer weten over Nubië en zijn rijke cultuur? Ga dan tijdens de Opa- en Omadagen op expeditie in het Drents Museum en het Drents Archief. Je ontdekkingstocht begint in de tentoonstelling Nubië – Land van de Zwarte Farao’s en hier ontdek je de geheimen van deze Afrikaanse grootmacht.

Ga door met lezen van "Samen op expeditie door het land van de Zwarte Farao’s "

Geplaatst door B S

Tweet This!