'

Feb 19
RUINERWOLD - Op zaterdag 6 April komt de populaire boerenrockband Bökkers opreden bij café Centraal in Ruinerwold. 'Leven in de Brouwerij' is de naam van de nieuwe tour waar de band dit jaar mee van start gaat. Entree prijs 10 euro. Zaal open 21.30 uur, voorprogramma wordt verzorgd door de Dj's van de E & R formatie uit Ruinerwold. En er kunnen maximaal 550 personen naar binnen. Om teleurstellingen te voorkomen word geadviseerd om alvast een kaartje te kopen. Vorig jaar moesten er vele mensen teleurgesteld aan de deur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
DRENTHE - Leven op de rand van het plateau: de middeleeuwse landschappen van Zuidwest-Drenthe. Op donderdag 21 februari komt niemand minder dan de bekende hoogleraar Landschapsgeschiedenis Theo Spek daar een verhaal over vertellen in het bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten. Boeiend voor bewoners van dit deel van Drenthe, maar eigenlijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van deze provincie.

Ga door met lezen van "Hoe ontwikkelde Zuidwest-Drenthe "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
RUINERWOLD - Vanavond, 19 februari is het volle maan. En het is weer een bijzondere. De februari volle maan, in de oudheid ook wel de hongermaan of sneeuwmaan genoemd is de 'grootste' volle maan van het jaar. De afstand tussen de maan en de aarde is namelijk het kleinst tijdens deze volle maan.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Vanavond is de Supermaan te zien"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
DE WIJK - Het blijft een mooi gezicht. De Holwortel in volle bloei. In het Reestdal is dit de bekendste vertegenwoordiger van de stinzenflora. Op een zondagmiddag is het op landgoed Dickninge dringen geblazen. Iedereen wil ze zien; de duizenden bloeiende holwortels. Er wordt naar hartenlust gefotografeerd en gefilmd en dat is ook geen wonder, want met dit prachtige weer is de tuin van Dickninge een paradijs voor plantenliefhebbers en wandelaars.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ga door met lezen van "Holwortel in volle bloei"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
RUINERWOLD - Ga de strijd aan met de gemeenteraad in uitgaanscentrum De Klok! Naast een pubquiz gaan we ook met elkaar in debat waarbij er gediscussieerd wordt over thema’s die jou interesseren. Want hoeveel weet jij nu eigenlijk van De Wolden?

Ga door met lezen van "Pubquiz met de gemeenteraad"

Geplaatst door B S

Tweet This!