'

Feb 21
DE WIJK - Het huidige ontmoetingscentrum de Havezate wordt per 1 juli Dorpshuis de Havezate. Het beheer wordt opgepakt door een nieuw bestuur dat bestaat uit bewoners van de Wijk en gebruikers van de Havezate. De afgelopen maanden is er gewerkt aan een gedegen plan dat op bijval kan rekenen van de gebruikers en de gemeente. Hierdoor kan de verzelfstandiging gerealiseerd gaan worden per 1 juli 2019.

havezate-ingang1
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Nieuw beheer voor het Dorpshuis de Havezate in de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
RUINEN - In bezoekerscentrum Dwingelderveld bij Ruinen begint op donderdagavond 28 maart een cursus voor iedereen die het Dwingelderveld een warm hart toedraagt. Nieuwe bewoners van een van de woonkernen rondom het Dwingelderveld, natuurliefhebbers en andere geregelde gebruikers van het gebied kunnen in vijf bijeenkomsten en drie excursies hun hart ophalen aan alles wat daarover te vertellen valt.


foto: Geurt Besselink

Ga door met lezen van "Cursus voor liefhebbers Nationaal Park Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
Gratis themafilm in het Drents Archief over vrouwen áchter de camera

DRENTHE - In het Drents Archief draait in de maand maart de gratis themafilm ‘Vrouwen achter de camera’. De film brengt een ode aan de talentvolle vrouwelijke amateurfilmers die Noord-Nederland rijk is. Uit de collecties van het Drents Archief, het Fries Film Archief en het Gronings Audiovisueel Archief zijn diverse kunststukjes bijeengebracht in een unieke compilatie. De film ‘Vrouwen achter de camera’ duurt een uur en is de hele maand maart tijdens openingstijden gratis en doorlopend te zien in de Digilounge van het Drents Archief.

Ga door met lezen van "Ode aan de vrouwelijke amateurfilmer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
op 3 maart in het Drents Museum

DRENTHE - Welke eigenschappen heb je nodig om topsport te kunnen bedrijven? En hoe kan het dat sommige mensen wel enthousiast worden van het rijden met een hoge snelheid over een circuit en anderen niet? Op zondag 3 maart 2019 om 14.00 uur is oud-topschaatser en neurowetenschapper Beorn Nijenhuis te gast in het Drents Museum.

Ga door met lezen van "Lezing door oud-topschaatser Beorn Nijenhuis "

Geplaatst door B S

Tweet This!