'

Feb 23
Jan Wiersma Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand en verhalenverteller

OOSTEINDE - Jan Wiersma kreeg na zijn arbeidzame leven als onderwijzer op een basisschool ruimte om zich te verdiepen in een onderwerp wat hem al lang interesseerde namelijk trouwen door de eeuwen heen. De aanleiding was een boek met dezelfde titel. Het bleek niet een eenmalige interesse van zijn kant te zijn maar was aanleiding om te solliciteren naar het ambt van trouwambtenaar voor de gemeente Staphorst.

Ga door met lezen van "Ambtenaar van de Burgerlijke stand op bezoek bij Vrouwen van Nu Oosteinde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
DE WIJK - Zaterdagmiddag 23 februari hield de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging haar traditionele slipjacht door de mooie omgeving van De Wijk. Was deze vorm van jagen vroeger een wrede sport met het verscheuren van de buit (lees: vos) als climax, nu is het een prachtig schouwspel om te zien.foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Op jacht naar 'de Vos'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
DRENTHE - Op zondag 24 februari 2019 verruilt Carolein Smit haar atelier voor een atelier in het Drents Museum om bezoekers een unieke kijk in de kunstenaarskeuken te geven. In de doorlopende demonstratie, van 12.30 tot en met 16.30 uur, is te zien hoe zij te werk gaat. Haar atelier in het Drents Museum bevindt zich deze dag in de ruimte voor Grandcafé Krul. De demonstratie is gratis te bezoeken voor mensen met een geldig entreebewijs van het Drents Museum. Na afloop is er de mogelijkheid om met de kunstenaar in gesprek te gaan en om Smits tentoonstelling L’amour fou te bekijken.

Ga door met lezen van "Keramiekdemonstratie Carolein Smit op 24 februari"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
DE WIJK - De een houdt van kaarten, een ander mag graag biljarten. Aan Henk Buld (72) zijn dit soort bezigheden niet besteed. Zijn grote hobby is en blijft het bakken van brood. Niet zo heel verwonderlijk eigenlijk, want samen met vrouw Hennie runde hij vijfentwintig jaar lang bakkerij Buld in Ruinerwold.foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Henk bakt ze nog steeds bruin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
DE WOLDEN - De Ronde van Drenthe start dit jaar in De Wolden, daarom heeft de gemeente De Wolden een aantal extra activiteiten georganiseerd om De Wolden te promoten als fietsgemeente. Een van die activiteiten is een inspiratiesessie en fietsclinic met Gert Jacobs.

Ga door met lezen van "Gratis inspiratiesessie en mee fietsen met Gert Jacobs "

Geplaatst door B S

Tweet This!