'

Mrt 31
DE WIJK - Het was achteraf een goede beslissing van de Antrappers om de off road rit uit te stellen. De weersomstandigheden waren dit keer aanmerkelijk beter, dan twee weken geleden. Ruim duizend deelnemers waren zondag van de partij bij de 34e editie van de Off Road rit van de Antrappers. Deze ging om 10.30 uur van start bij Gebben Motoren te Rogat. Hier was het ‘s morgens behoorlijk druk door de vele auto`s met aanhanger, bestelbusjes en omgebouwde touringcars, waar de motoren af of uit kwamen. De coureurs waren bijzonder enthousiast over het uitgezette parcours. Voor de kijkers was het in ieder geval een spectaculair en indrukwekkend schouwspel.foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Bekijk foto's Jans Schulting

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
DE WIJK - De werkgroep van Swim2Walk is weer begonnen met de voorbereidingen voor de editie van 2019. Swim2Walk vindt dit jaar plaats van 21 t/m 24 mei. Er wordt op de dinsdag gestart met zwemmen. Op woensdag 22 mei gaan we wandelen, nieuw dit jaar zijn de routes van verschillende afstanden, nl 2,5 km, 5 km en 10 km. Dus voor elk wat wils. Op donderdag gaan we vervolgens weer baantjes trekken in zwembad de Slenken. Vrijdag sluiten we feestelijk af met de wandeling door het dorp. Noteer dit leuke evenement alvast in de agenda! Nadere info volgt.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
DRENTHE - Stichting Kunst & Cultuur heeft een ontwerpwedstrijd uitgeschreven onder de titel VET! De organisatie daagt amateur en professionele ontwerpers en kunstenaars uit om voor de consument of voedselproducent duurzame producten te ontwerpen. Inschrijven voor deelname kan tot 11 april. Het ontwerp moet eind augustus gereed zijn.

Ga door met lezen van "Ontwerpwedstrijd VET! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
VEENINGEN - Het jaarlijkse festival 'Monsters of Rock' in Veeningen is weer een geweldig feest geworden waar weer vele liefhebbers van stevige werk op afkwamen. Omdat het een jubileum editie betrof, was er dit jaar een extra muziekavond. Vrijdagavond speelden Normaal Coverband Gin Gedonder en Mooi Wark. Zaterdag speelden de bands Elise en tributebands van Fan Halen en Guns'n Roses. De sfeer was uitstekend te noemen. Het was de 10e keer dat het festival werd georganiseerd door De Wiek Actief.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
HOOGEVEEN - Op 2 april vindt vanaf 16.00 uur in de foyer van De Tamboer de tweede editie plaats van de Beursvloer Hoogeveen. Een evenement waarbij bedrijven en maatschappelijke organisaties samenkomen om te kijken of zij met gesloten portemonnee iets voor elkaar kunnen betekenen op het gebied van onder andere menskracht, middelen en expertise.

Ga door met lezen van "Voorbereidingen tweede Beursvloer in volle gang"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
Opbrengst voor Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

DRENTHE - Kinderboekenschrijver en illustrator Yvonne Brill uit Aalden presenteert 13 april 2019 haar 150-ste boek “De cirkel is rond”. Een jubileum dat de schrijfster viert met een actie voor het goede doel. De 76-jarige Brill heeft Stichting Kunst & Cultuur (K&C) gevraagd 70 van haar illustraties te verkopen. De opbrengst doneert Yvonne Brill aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe. De verkoopactie loopt tot en met 7 april 2019 via de webshop, www.kcdrwebshop.nl, van K&C.

Ga door met lezen van "Bijzondere illustraties Yvonne Brill in de verkoop "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
RUINERWOLD - Zaterdag 6 april 2019 is er een antiek- en curiosaveiling bij Museumboerderij De Karstenhoeve. Om 13.00 uur nemen de veilingmeester en zijn gezelschap weer plaats op de boerenwagen en kan de veiling beginnen. Op de onlangs gehouden taxatiemiddag zijn weer tal van bijzondere goederen getaxeerd en aangeboden voor de veiling. Een unieke gelegenheid (om vaak voor een leuke prijs) zo’n bijzonder item op de kop te tikken.

Ga door met lezen van "Antiek en curiosaveiling bij Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
IJHORST - Op maandagavond 1 april heeft Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” Kristianne van der Put uitgenodigd. Kristianne, het eerste vrouwelijke lid van het Nederlandse Gilde van Heggenvlechters, geeft dan een presentatie over heggenvlechten, een eeuwenoud ambacht. Van een opgaande haag wordt een sterk en levend hekwerk gevlochten, dat vee en wild binnen of buiten de wei of akker kan houden. De aanvang is om 20.00 uur bij KroKo MultiPunt, Heerenweg 42 in IJhorst. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 30 maart houdt muziekvereniging Woudklank uit Zuidwolde een Open Podiumdag. Een jaarlijkse dag vol optredens van leden van de vereniging. Jong en oud, beginner en gevorderd speler, als solist of spelend in een ensemble, laten de muzikanten hun zelfgekozen nummers horen.Ga door met lezen van "Muziekvereniging Woudklank houdt Open Podium"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
DRENTHE - In het Drents Archief draait in de maand april de gratis themafilm ‘Naar Buiten!’. Met fragmenten uit de periode 1950-1970 laat de film nostalgische en hartverblijdende beelden van het vroege voorjaar in Drenthe zien. Van voorzichtig ontluikende krokussen tot lammetjes die voor het eerst gras onder hun hoefjes voelen, en van voorjaarsschoonmaak tot voorjaarsmarkt.

Ga door met lezen van "Themafilm ‘Naar Buiten!’ te zien in het Drents Archief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
DE WIJK - Vanaf 2 april neemt Anita Drogt de kapsalon van Jolanda in De Wijk over. Jolanda Drogt blijft dan alleen nog op donderdagmiddag en een gedeelte van de donderdagavond in de kapsalon werken. Voormalig collega Esther Damsma komt het team ook versterken. Zij werkt de ene week op vrijdagochtend en de andere week op zaterdagochtend. De kapsalon gaat verder onder de naam: ’Knip en Krul bij Anita’.


foto's BS/weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kapsalon Jolanda wordt overgenomen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
DE WOLDEN - Dansen, zingen, gochelen onze finalisten kunnen het allemaal. Tijdens de finale van De Wolden’s Got Talent op vrijdag 5 april strijden de tien geselecteerde finalisten om dé titel van het talent van De Wolden. Onze jonge talenten zijn vanaf 19.00 uur in de Buddingehof in Ruinerwold te bewonderen. Dit wil je niet missen!

Ga door met lezen van "De Wolden barst van talent! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
RUINERWOLD - Zondag 31 maart om 15.00 uur wordt in de Hervormde Kerk te Ruinerwold (Blijdenstein) een Bach Cantate uitgevoerd. Het Sallands Bach Cantate Koor en Ensemble onder leiding van Leendert Runia vertolken ‘Christ lag in Todes Banden’ (BWV 4). Als toegift zal het slotkoraal uit de Johannes Passion ten gehore worden gebracht.


Ga door met lezen van "Cantatedienst Blijdenstein"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
ZUIDWOLDE - Op zondag 31 maart zal Wilma Fieten optreden in ontmoetingscentrum de Boerhoorn tijdens de zondagmiddagactiviteit. Wilma zal haar bekende hits ten gehore brengen samen met haar vaste pianist Henk Askes. Wilma haar muziek wordt veel gedraaid op Radio Drenthe en andere lokale omroepen.

Ga door met lezen van "Wilma Fieten live in de Boerhoorn!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
DE WIJK - Op het veldje achter de huizen Koopsweg/Nijsinghweg in De Wijk staat al enkele dagen een witte Batavus damesfiets. Vermoedelijk is deze daar het afgelopen weekend in de bosjes gegooid. De fiets staat er nu onbeheerd. Mogelijk dat iemand de fiets kwijt is en hem zoekt.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
VEENINGEN - De populaire Drentse Rock en Lol Band Mooi Wark komt 29 maart naar Veeningen om een feestje te bouwen. Dan speelt de band in de schuur van Loonbedrijf de Gorter. Normaal Coverband Gin Gedonder gaat het voorprogramma van Mooi Wark verzorgen. Ze vervangen DNJ deze avond.

Ga door met lezen van "Mooi Wark speelt in Veeningen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
DRENTHE - Van 2 juni tot en met 3 november 2019 schitteren meer dan zeventig Italiaanse meesterwerken in de tentoonstellingsvleugel van het Drents Museum in Assen. In de tentoonstelling Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) staat het werk centraal van maar liefst veertig schilders uit heel Italië, zoals Antonio Mancini, Federico Zandomeneghi, Giovanni Segantini, Giacomo Favretto en Giuseppe Pellizza.

Ga door met lezen van "Vijftig jaar virtuose Italiaanse schilderkunst in Sprezzatura "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 9, totaal 166 artikelen)