'

Mrt 1
DRENTHE - Een kleine 500 kinderen gingen in de voorjaarsvakantie met hun opa’s, oma’s, vaders, moeders, BSO’s, ooms en tantes op expeditie door het land van de Zwarte Farao’s in het Drents Museum en Drents Archief. Uit alle deelnemers die de code uit de expeditiegids wisten te kraken zijn vier winnaars geselecteerd.

Ga door met lezen van "Prijswinnaars Opa- en Omadagen hebben de code gekraakt! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 1
DRENTHE - De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2018 met 1,8 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume, het aantal consumpties en/of overnachtingen, steeg met 1,7 procent. De omzet van eet- en drinkgelegenheden nam met 1,7 procent toe, de omzet van logiesverstrekking met 1,9 procent. Al bijna zes jaar neemt de omzet van de horeca ieder kwartaal toe. Voor heel 2018 kwam de groei van de omzet uit op 6,9 procent. Dat is de hoogste groei na 2000. Het volume van de horeca groeide in 2018 met 3,9 procent.

Wiekslag (6)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Omzet horeca stijgt 1,8 procent in vierde kwartaal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 1
DRENTHE - Het Drents Museum heeft recentelijk een grote collectie werk van kunstenaar Matthijs Röling (1943) uit de particuliere collecties van Cees Röling en Ad en Willy Adriaansen gekregen als schenking. Vanaf 17 maart presenteert het museum een deel van deze nieuwe aanwinsten in de tentoonstelling In dank aanvaard: Matthijs Röling. Rölings stillevens, portretten en mythische voorstellingen kenmerken zich door harmonie.

Ga door met lezen van "Drents Museum toont nieuwe aanwinsten Matthijs Röling"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 1
DE WIJK - De leden van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit De Wijk zijn klaar voor het jaarlijkse Voorjaarsconcert met dit jaar als thema: ‘Muziek voor iedereen’. Alle onderdelen van de Koninklijke Muziekvereniging laten op zaterdag 2 maart van zich horen tijdens het jaarlijkse Voorjaarsconcert in sporthal De Slenken in De Wijk.


foto: Hilde Schreur

Ga door met lezen van "Apollo klaar voor Voorjaarsconcert ‘Muziek voor iedereen’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 1
DE WOLDEN - De Oudhollandse schoolpleinspelletjes; steltlopen zaklopen, hinkelen, stoepkrijten en blikgooien? Waarschijnlijk wel en speelde u het vroeger zelf ook met veel plezier op het schoolplein. JOGG De Wolden organiseert de komende weken op alle basisscholen in De Wolden het spelen van deze Oudhollandse schoolpleinspelletjes.

Ga door met lezen van "Zaklopen, steltlopen en hinkelen, kent u het nog? "

Geplaatst door B S

Tweet This!