'

Mrt 2
Studenten aan de slag tijdens Summerschool

DRENTHE - Vrijdag 1 maart vond het slotevent van de Summerschool Drenthe plaats in het provinciehuis in Assen. Ruim 20 studenten presenteerden hun plannen en ideeën op de vraag ‘Hoe maken we in Drenthe de energietransitie betaalbaar voor iedereen, zodat het niet leidt tot nieuwe of andere vormen van sociale ongelijkheid?’ Het beste idee kwam van de groep NUONDERWEG en werd beloond met een bedrag van €2.000,-.

Ga door met lezen van "Energietransitie betaalbaar voor iedereen!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
IJHORST - Zaterdag 9 maart 2019 is er weer een heidezuivering in boswachterij Staphorst van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.”. De leden van de Jeugdwerkgroep “Weer of geen weer” zullen ook actief meedoen. Ouders en kinderen worden uitgenodigd om te helpen de heide vrij te houden van opschietende struiken en bomen. Ter plaatse wordt uitgelegd, wat de werkwijze is.


Foto Natuurmonumenten – Andries de la Lande Cremer

Ga door met lezen van "Heidezuivering"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
DRENTHE - De eerste resultaten uit het onderzoek naar laaggeletterdheid in Drenthe zijn bekend. Het gaat daarbij vooral om een overzicht van de manier waarop betrokken organisaties laaggeletterden bereiken en helpen. Tijdens het Bondgenotencafé op donderdag 28 februari presenteerden de provincie en het Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe samen deze resultaten.

Ga door met lezen van "Eerste resultaten onderzoek laaggeletterdheid gepresenteerd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
Rijbewijsbezit in Staphorst bijzonder hoog

DRENTHE - Bijna 80 procent van de Nederlandse bevolking van 17 jaar of ouder heeft een autorijbewijs. Begin 2019 hadden bijna 11,2 miljoen personen een Nederlands personenautorijbewijs B. Dat is 1 procent meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Ga door met lezen van "80 Procent volwassenen heeft rijbewijs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 2
DE WIJK - Komt u eens langs op de maandagmorgen in De Havezate te De Wijk. Het is een spel voor iedereen. Jong en oud. Het gaat in hoofdzaak om de gezelligheid, om met elkaar die ballen op een mooie manier te laten rollen, waarbij hilarische momenten kunnen ontstaan. Heeft u nog nooit van koersbal gehoord, dan is het hoog tijd dat u even poolshoogte komt nemen hoe het er toegaat en wat het inhoudt.

Koersbal (8)A

Ga door met lezen van "Koersbal en Bingo in de Havezate"

Geplaatst door B S

Tweet This!