'

Mrt 5
DRENTHE - Actrice Rifka Lodeizen wint dit jaar de 33ste IFA Trofee. Deze prijs van Internationaal Filmfestival Assen wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt in de filmsector. Lodeizen ontvangt de IFA Trofee vanwege haar indrukwekkende carrière als actrice en scenarioschrijver. De trofee wordt tijdens Internationaal Filmfestival Assen op zondag 10 maart om 13.30 uur uitgereikt door Karin Dekker, wethouder cultuur en DNK, in de foyer van de bioscoop van DNK.

Ga door met lezen van "Rifka Lodeizen wint IFA Trofee"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 5
Om boom heen bestraat

DE WIJK - Moest deze boom gespaard worden? in het kader van 'meer groen' in De Wijk, of was de kapvergunning niet tijdig ingediend? De stratenmakers hebben zich er in ieder geval niets van aangetrokken en de opdracht gewoon uit gevoerd. De parkeerplaats ligt er strak in. Maar hoe parkeer je nu de auto bij je huis? Om je te verkneukelen toch? En het is nog geen eens 1 april. Deze woningen aan de Brietweg in De Wijk werden vorige week opgeleverd. Of de nieuwe bewoners ook om deze opmerkelijke actie kunnen lachen is niet bekend.foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 5
DE WIJK - Op donderdag 21 maart 2019 komt in het Ontmoetingscentrum van de Wijk de heer E. Darwinkel op de ledenvergadering van de Historische Vereniging de Wijk-Koekange. Hij houdt een PowerPointpresentatie hoe de taalgrenzen in Drenthe lopen, en hoe het Drents door de jaren heen is veranderd. Aanvang 20.00 uur

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 5
DE WIJK - Zaterdagavond 2 maart stond sporthal de Slenken in de Wijk in het teken van muziek; de hele vereniging was vertegenwoordigd om hun werken ten gehore te brengen. Voor een volle zaal begon het jeugdorkest van de vereniging met hun reis om de wereld.

Ga door met lezen van "Voorjaarsconcert Apollo valt in de smaak"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 5
REGIO - Waterschappen moeten zich richten op hun primaire taken. Daarvoor zijn ze ruim 750 jaar geleden opgericht. Ze moeten geen natuurbeheerder of recreatieondernemer worden. Dat zijn hun taken niet. En het kost ook nog handen vol geld. Terug naar de basis vindt de SGP. Hoe simpel kan het zijn!

Ga door met lezen van "Waterschappen moeten terug naar hun kerntaken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 5
RUINERWOLD - Op woensdag 6 maart 2019 is het echtpaar Hoorn-Hulst uit Ruinerwold 60 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op woensdag 6 maart.

Geplaatst door B S

Tweet This!