'

Mrt 6
DE WIJK - Beste Quizzer, na vier bloedstollend spannende sport-quizzen, heeft het bestuur van de stichting De Wiek op Wiel’n besloten om het roer enigszins om te gooien en op zaterdag 9 maart een Pub-quiz te organiseren. Dus niet meer alleen sportonderwerpen, maar veel meer algemene kennis! Het principe en het concept blijft gelijk. Opnieuw is deze avond voor alle verenigingen in de Wijk! En er geldt nog steeds: wie mag zich na afloop een heel jaar lang de 'Slimste Vereniging Van De Wijk' noemen?

Ga door met lezen van "Stichting De Wiek op Wiel’n organiseert Pubquiz"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 6
DRENTHE - De zorg en ondersteuning voor ouderen in Nederland is van een hoog niveau. Maar het is de vraag of dat in 2040 nog zo is. In de provincie Drenthe wonen dan twee keer zoveel 80+’ers als nu. Trendbureau Drenthe stelt dat de ouderenzorg veel efficiënter georganiseerd moet worden.


Ga door met lezen van "Drentse ouderenzorg onder druk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 6
DRENTHE - De openingsfilm Lazzaro Felice van het Internationaal Filmfestival Assen op vrijdagavond 8 maart is uitverkocht. De film draait nog een keer op zondag 10 maart om 11.00 uur. Voor deze vertoning zijn nog wel kaarten verkrijgbaar. ‘Dit is de eerste film die is uitverkocht, maar we gaan er vanuit dat er de komende week nog een paar volgen’, aldus programmeur Henriëtte Poelman.

Ga door met lezen van "Openingsfilm Internationaal Filmfestival Assen uitverkocht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 6
ZUIDWOLDE - De Hervormde Kerk in Zuidwolde zat zaterdag 2 maart afgeladen vol. Honderden bezoekers kwamen luisteren naar gospelkoor El Jakim tijdens de presentatie van hun eerste cd met de titel Licht. Diverse muzikanten op trompet, klarinet, piano, orgel, slagwerk en percussie begeleidde het 40-koppige koor.


foto: Gradus Bekendam

Ga door met lezen van "Overweldigende belangstelling optreden El Jakim"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 6
REGIO - Zowel in steden en dorpen als op het platteland blijft water onze aandacht vragen. In perioden van grote droogte vraagt aanvoer van water grote aandacht. In de zomer van 2018 kwam die roep niet alleen vanuit landbouwgebieden maar ook van natuurbeheerders. Omdat de economische schade door droogte aan de landbouwgewassen veel groter is, dient watertoevoer naar agrarische percelen voorrang te hebben boven aanvoer naar natuurgebieden.

Ga door met lezen van "Droge en natte perioden vragen blijvende aandacht van het waterschap"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 6
DRENTHE - De kaartverkoop voor de 39e editie van Internationaal Filmfestival Assen (IFA) op 8, 9 en 10 maart is gestart. Tijdens het festival zijn ruim veertig films te bewonderen, waaronder veel voorpremières en enkele internationale titels die verder niet in Nederland worden getoond.

Ga door met lezen van "Kaartverkoop Internationaal Filmfestival Assen gestart"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 6
VEENINGEN - Burgemeester Roger de Groot heeft op maandag 4 maart 2019 een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Gerard Rijker in Dorpshuis ’t Markehuus in Veeningen. Met deze uitreiking werd de inwoner van De Wolden onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ga door met lezen van "Koninklijke onderscheiding voor Gerard Rijker "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 6
DRENTHE - K&C en de Drentse kunstencentra organiseren op woensdagmiddag 27 maart in Assen een muzikale middag voor leerkrachten in het basisonderwijs. Tijdens workshops en andere activiteiten worden leerkrachten geïnspireerd in het zingen met hun klas. Leerkrachten volgen twee workshops van professionele zangdocenten, zingen samen in een groot koor en kunnen ervaringen uitwisselen. Omdat de leerkrachten ter plekke allerlei zangopdrachten krijgen aangereikt, kunnen zij die de volgende dag gelijk in de klas uitvoeren.

Ga door met lezen van "Workshopmiddag zingen voor leerkrachten"

Geplaatst door B S

Tweet This!