'

Mrt 7
DE WOLDEN - Op woensdagmiddag 6 maart streden twaalf jonge voorlezers in De Wolden om de titel ‘beste gemeentelijke voorlezer’. Ze deden dat tijdens de Voorleeswedstrijd in Bibliotheek De Wijk. Uiteindelijk werd Allete Bosma van CBS De Arendsvleugel de winnaar. Zij las voor uit Lampje van Annet Schaap.


foto: De deelnemers - Annet Krol

Ga door met lezen van "Aletta Bosma wint de gemeentelijke voorleeswedstrijd!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 7

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 7
ECHTEN - Deze workshop is voor mensen die meer willen weten over crowdfunding in het algemeen, als voor mensen die overwegen crowdfunding in te zetten voor hun initiatief. Door wie: Ineke van Zanten, Greenwish. Wanneer: dinsdag 26 april 2019, 19.30 – 21.30 uur. Locatie: Dorpshuis D’Olde Karke, Echten

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 7
RUINERWOLD - De wilde narcis, ook wel Drentse Poasbloem genoemd, is een inheemse bollensoort, die oorspronkelijk in Drentse beekdalen te vinden was en daarna werd geïntroduceerd op Drentse boerenerven. Echter, in de loop der jaren is de soort zeldzaam geworden en actie is nodig om deze karakteristieke bloem te behouden. Landschapsbeheer Drenthe en de provincie Drenthe slaan de handen ineen en zijn het project Drentse Poasbloem gestart.


foto: Bertil Zoer

Ga door met lezen van "Informatiebijeenkomst wilde narcis Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 7
ZUIDWOLDE - Iedereen is op zoek naar vrijwilligers, maar hoe doe je dat eigenlijk? ViP De Wolden organiseert een werksessie voor alle (vrijwilligers)organisaties uit De Wolden waarin we samen op zoek gaan naar de beste tips en trucs voor het werven en behouden van vrijwilligers!
Door wie: Aïsha Slot en Leonoor Colenbrander, ViP De Wolden
Wanneer: donderdag 14 maart 2019, 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum de Boerhoorn, Zuidwolde

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 7
RUINERWOLD - Op zaterdag 16 maart is de tweede voorronde van het Ienakterfestival bij café Centraal. Eens in de twee jaar wordt dit 'ienakterfestival Kört & Goed' georganiseerd door Huus van de Taol. Tien toneelgroepen strijden dan in drie voorrondes om de finaleplaatsen. Bestel je kaarten via info@huusvandetaol.nl of aan de zaal

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 7
DRENTHE - Wieke Paulusma is met onmiddellijke ingang de voorzitter van het bestuur van Internationaal Filmfestival Assen (IFA). Ze neemt daarmee het stokje over van Yvonne Turenhout die vijf jaar bestuursvoorzitter is geweest. ‘Ik ben ontzettend blij en trots dat ik de voorzitter mag zijn van het enige feministische filmfestival in Nederland.’ Paulusma is daarnaast raadslid voor D66 in Groningen, zit in het bestuur van het Els Borst Netwerk, de VNG en Stichting Lutje Geluk en werkt in de zorg.

Ga door met lezen van "Nieuwe voorzitter bestuur Internationaal Filmfestival"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 7
ZUIDWOLDE - Op 8 Maart bestaat inbrengwinkel Een-Twee uit Zuidwolde 11 jaar. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan heeft Joke Kloeze, eigenaresse van Een-Twee iets origineels bedacht. Een-Twee is een inbrengwinkel voor kleding, schoenen, tassen en accessoires in de afgelopen 11 jaar heeft Kloeze een groot klanten bestand opgebouwd.Ga door met lezen van "Inbrengwinkel Een-Twee bestaat 11 jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 7
‘Straks wordt De Swaeneborgh nog een monument’

MEPPEL - ‘Wat waarde heeft moeten we behouden, maar we moeten er ook voor zorgen dat we nieuwe ontwikkelingen niet belemmeren. Als we willen concurreren met bijvoorbeeld Zwolle, dan moeten we investeren in Meppel. In de binnenstad, Bleekerseiland, het Stationsgebied en nog meer. Investeren is daarbij niet altijd alleen maar renoveren. Kwaliteit kan immers ook nieuwbouw zijn…’

Ga door met lezen van "Annigje Udinga wil sterkere steden met minder regels "

Geplaatst door B S

Tweet This!