'

Mrt 8
RUINEN - Een aantal weken geleden werd in Ruinen de documentaire ‘The last Chair’ in ’t Neie Punt vertoond. Deze documentaire gaat over hoe Egbert Stellink uit Ruinen woont en leeft. Ruim 120 inwoners hebben die ochtend de documentaire met de VR-bril bekeken en vonden het indrukwekkend en mooi.

Ga door met lezen van "De Wolden bedankt Egbert Stellink voor de prachtige documentaire "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 8
DE WOLDEN - Sinds 1 januari 2019 wordt de textielinzameling in De Wolden gedaan door Sympany in samenwerking met kringloopwarenhuis Het Goed. Sympany zamelt textiel in via speciale containers en huis-aan-huis inzamelingen. Maar hoe moet textiel nou eigenlijk worden aangeboden en wat hoort er wel of niet bij textiel?


Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Textielinzameling wordt nu door Sympany gedaan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 8
RUINERWOLD - Aanstaande zaterdag staat er voor KIOS 1 een heuse kraker op het programma. In het hol van de leeuw, in Dronten, kan KIOS orde op zaken stellen met koploper ASVD. De groen-witten hebben 2 punten meer dan de Spekbraanders. Bij winst komt KIOS dus langszij.

Ga door met lezen van "KIOS maakt zich op voor de kraker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 8
DE WIJK - Op zondag 17 maart 2019 organiseert de motorclub De Antrappers uit De Wijk al weer haar 34e editie van de Off the road rit voor wegmotoren. Het evenement zal voor de dertiende keer starten bij Gebben Motoren te Rogat. De rit wordt georganiseerd onder auspiciën van de stichting Storck.foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Off the Road Rit MC Antrappers voor 34e keer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 8
DRENTHE - Met meer dan veertig films, waaronder veel internationale titels en vijftien voorpremières heeft het Internationaal Filmfestival Assen op 8, 9 en 10 maart een sterk programma. Lastig kiezen. Programmeur Henriëtte Poelman tipt daarom vijf bijzondere films uit het programma. ‘Het is bijna onmogelijk om maar vijf te noemen uit het hele programma. Als het er dan toch niet meer mogen zijn, dan kies ik voor Tigers Are Not Afraid, Eighth Grade, God Only Knows, Working Woman en Tully.’

Ga door met lezen van "Internationaal Filmfestival Assen extra dag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 8
KOEKANGE - Op dinsdag 12 maart van 10.00 tot 11.30 uur organiseert Pitch en Putt Koekange een gratis senioren ochtend. Op deze ochtenden zal er een clinic gegeven worden en kunnen de senioren ook nog een paar holes zelf spelen.

Ga door met lezen van "Clinic voor senioren bij Pitch en Putt Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 8
Nog niet eerder aan te vragen archieven nu beschikbaar voor publiek

DRENTHE - Het Drents Archief in Assen heeft afgelopen maand van 65 archieven de inventaris op internet gezet. De inhoud, afkomstig uit het archief van de gemeente Assen, is daarmee online raadpleegbaar. Van Fröbelvereniging tot Exportslachterij Coveco en van Brandweer-archieven vanaf het jaar 1898 tot het archief van de Nutsvlijtschool: het is een bonte verzameling aan verenigingen, bedrijven en andere instellingen uit de twintigste eeuw van Assen én Drenthe. Om de archieven daadwerkelijk in te zien op de studiezaal van het Drents Archief, moeten bezoekers deze een dag van te voren online aanvragen.

Ga door met lezen van "Drents Archief zet 65 nieuwe inventarissen online"

Geplaatst door B S

Tweet This!