'

Mrt 11
REGIO - Op een ijskoude zondagmiddag reisde Ruinerwold af naar Emmen, om tegen WKE’16 te spelen. Veel ervaring met het spelen op het woonwagenkamp had Ruinerwold niet, maar gelukkig was daar Eddy de Wit. In zijn hoogtijdagen bij Hoogezand speelde Eddy regelmatig op het kamp en wist de mannen zodoende goed voor te bereiden.

Ga door met lezen van "Ruinerwold sneeuwt onder in Emmen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 11
REGIO - Op initiatief van raadslid Anita van der Noord van GroenLinks is in de gemeente Noordenveld de actie ‘Heel Noordenveld Zoemt’ gestart. Van der Noord wil van Noordenveld graag een Bijenvriendelijke gemeente maken. Actie is hard nodig, want de Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar; de helft van alle 358 soorten is bedreigd.

Ga door met lezen van "Gemeente Noordenveld ontvangt advies ‘Noordenveld Zoemt’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 11
ZUIDWOLDE - Zaterdag 16 maart kan er geklust worden bij de molen in Zuidwolde. Stichting De Meule van Wassens doet mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Bestuurs- en werkgroepleden gaan aan de slag met sloop- en schilderwerkzaamheden, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom om mee te helpen.
Ga door met lezen van "Klussen bij de molen in Zuidwolde tijdens NLdoet"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 11
DE WIJK - De kantine van VV Wacker puilde afgelopen zaterdag uit met publiek tijden de Wieker Pubquiz. Maar liefst vijfentwintig teams hadden zich hiervoor opgegeven. Onder leiding van quizmaster Martin Wolf streden de teams om de titel ‘Slimste Club in De Wijk’. Het team Wacker 1 wist uiteindelijk beslag te leggen op de wisselbeker.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 11
Beheer en onderhoud watergangen, kan het goedkoper?

REGIO - Waterschappen zijn aan veel regels gebonden. De Flora en Fauna wet bemoeilijkt het tijdig maaien van de watergangen. Voor bepaalde data mag je niet maaien. Om voldoende afvoer te houden bij veel neerslag zijn er gelukkig uitzonderingen. Toch moet het waterschap het water vasthouden, bergen en dan pas afvoeren.

Ga door met lezen van "Hoe denkt de SGP over: "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 11

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 11
RUINERWOLD - Op maandag 11 maart 2019 bestaat Korfbalvereniging KIOS 99 jaar en wordt het startschot gegeven voor het 100e levensjaar. De ingestelde jubileumcommissie is druk aan de slag een mooi programma samen te stellen om aan het 100 jarig jubileum in maart 2020 de nodige aandacht te geven, maar ook bij de vele evenementen die KIOS het komende jaar organiseert.

Ga door met lezen van "Kios op naar de 100 jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!