'

Apr 2
ROGAT - De Dierenambulance heeft vanmiddag een ernstig verzwakte ooievaar opgehaald. Het stond de gehele dag al midden op het industrieterrein te Rogat op het terrein van Schreur Hoogwerkers. Werknemers die de ooievaar in het vizier kregen vertrouwden het niet helemaal en namen contact op met Ooievaarsstation de Lokkerij en met de Dierenambulance. De verzwakte ooievaar die ontstoken ogen had en daardoor weinig zag liet zich gemakkelijk vangen, en werd naar de Lokkerij overgebracht.foto's Jan Boverhof

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 2
DE WOLDEN - Negen nieuwe projecten krijgen subsidie vanuit de regeling “Initiatiefrijk De Wolden 2019-2021”. In totaal ontvangen zij € 152.555,-. Met de vernieuwde regeling Initiatiefrijk de Wolden ondersteunt de gemeenteraad van De Wolden ook de komende drie jaar projecten van inwoners die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in gemeente De Wolden.

Ga door met lezen van "100e project Initiatiefrijk De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 2
ZUIDWOLDE - Met ingang van woensdag 3 april 2019 is de milieustraat in Zuidwolde op de woensdagavond weer geopend van 18.00 tot 20.00 uur. Wanneer u afval brengt, neemt dan uw milieupas mee.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 2
krijgt podium tijdens TT Festival

DRENTHE - Motoren en het TT Festival zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens het TT Festival is in het Drents Museum de tentoonstelling Egbert Streuer - Nederlands meest succesvolle wegracecoureur te zien. Deze expositie is dan ook aanleiding voor het TT Festival om de samenwerking aan te gaan met het Drents Museum. Zo worden er speciale acties opgezet, zijn er tijdens het festival historische beelden van Streuer in de stad te zien en krijgt de jaarlijkse TT Toertocht een Streuer-thema.

Ga door met lezen van "Tentoonstelling over Egbert Streuer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 2
DE WIJK - De wielerronde van de Wijk komt sterker terug dan ooit. Op zondag 19 mei staat het dorp de hele dag in het teken van de wielersport en komen alle categorieën in actie. De nadruk ligt op de jongeren, die mogelijk gaan rijden voor een kwalificatie voor het Nederlands kampioenschap.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "De Wiek op Wiel’n keert terug op 19 mei"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 2
DE WIJK - Hardloopgroep de Reestrunners gaat op woensdag 3 april Ploggen in de Wijk. Ploggen is een nieuwe fitnesstrend die ook nog goed is voor het milieu. Al hardlopend (of wandelend) raapt men zwerfafval op. Wethouder Jan van ’t Zand ontmoet de Reestrunners voordat ze op pad gaan en zal het benodigde materiaal uitdelen. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Wanneer: woensdag 3 april
Waar: De Wieker Meule in de Wijk, aan de kant van de Welkoop
Tijd: 18.45 uur

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 2
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 30 maart hield muziekvereniging Woudklank in Brede School Het Groene Hart in Zuidwolde een Open Podiumdag. Onder belangstelling van veel publiek brachten 47 leden in allerlei leeftijden, van beginnend tot gevorderd, solo of in een ensemble een muziekstuk ten gehore. Het belangrijkste doel van deze jaarlijkse talentendag is met name jongere leden te stimuleren en motiveren muziek te blijven maken.


foto: Jan Slot

Ga door met lezen van "Jong en oud in de prijzen bij Open Podium Woudklank"

Geplaatst door B S

Tweet This!