'

Apr 30
RUINERWOLD - In Ruinerwold bevindt zich de langste stoofperenboomgaard ter wereld. Elke eerste zaterdag van oktober wordt daar het Stoofperenfeest gevierd. Met de traditionele Perenpluk o.l.v. een veilingmeester, met marktkramen op boerenerven en kinderactiviteiten. Kom 5 oktober 2019 plukken, proeven en ontdekken!

Ga door met lezen van "Perenbomen in volle bloesem"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
DE WIJK - Koersbal is vooral een gezellige bezigheid. Ook ontvangen ze graag nieuwe leden bij deze gezellige club. Twijfelt u nog?? Kom dan op Maandagmorgen eens binnenlopen en zie het met eigen ogen. U bent van harte welkom. De tijden zijn elke maandag van 9.30 uur tot 11.30 uur in de Havezate in De Wijk. Groeten: Bea Westerbeek, Geertje Gol en Elly Strabbing.

Koersbal (8)A

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
ZUIDWOLDE - Op maandagavond 6 mei heeft Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” de heer Joop Verburg, voorzitter van Natuurvereniging Zuidwolde, uitgenodigd. Hij geeft dan een kleurrijke presentatie over ‘Het Vlinderommetje’. Dit is een wandelroute rondom de dorpskern van Zuidwolde. Op deze route is heel veel te zien over vlinders, maar ook over andere plant- en diersoorten, zoals vogels, insecten, en paddenstoelen.


foto: Joop Verburg

Ga door met lezen van "Presentatie over ‘Vlinderommetje Zuidwolde’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
ZUIDWOLDE - De inschrijving voor het jaarlijkse historische voertuigenevenement in Zuidwolde, Kar Ga Door, is geopend. De belangstelling van eigenaren van klassieke voertuigen is elk jaar groot. De organisatie hoopt 13 juli weer op deelname van mooie gemotoriseerde oldtimers van minimaal 25 jaar oud, naast fietsen, handkarren, wandelwagens en paardenrijtuigen om er een op-en-top nostalgisch plaatje van te maken.


Foto: André Boertien

Ga door met lezen van "Inschrijving voor Kar Ga Door Zuidwolde open"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
CH Zuidwolde onder nieuwe naam naar terrein CSI**

ZUIDWOLDE - CH Zuidwolde is van oudsher 1 van de grotere landelijke (verenigings-)concoursen in noord Nederland. Traditioneel in het laatste volle weekend van juni konden we jaarlijks ca. 1000 combinaties de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan schitterende paardensport. Om onderscheidend te blijven ten opzichte van andere evenementen hebben wij besloten de naam van het evenement te wijzigen in Outdoor Zuidwolde.

Ga door met lezen van "CH Zuidwolde is nu Outdoor Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
ZUIDWOLDE - Persoonlijke begeleiding en coaching bij gewichtsproblemen zorgt voor blijvend resultaat. Een gezonde leefstijl vinden en behouden is, ongeacht het aantal kilo’s dat je kwijt wilt, een hele uitdaging maar zeker mogelijk, zo weet Cambridge Weight Plan consulent Wilma Nijsingh uit eigen ervaring. Ze startte onlangs in het gezondheidscentrum ’t Wheemhuus en houdt ter kennismaking op 9 mei een informatieavond met proeverij van dieetproducten.

Ga door met lezen van "Informatieavond over 1-op-1 begeleiding bij afvallen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
Vrijdag 3 mei met lezing door Pauline Broekema

DRENTHE - Heeft u nog brieven, een dagboek, kattenbelletjes, een tekening, foto's of andere documenten uit de oorlogsjaren - en in het bijzonder - het bevrijdingsjaar in Drenthe thuis op zolder liggen? Gooi ze niet weg maar breng ze op vrijdag 3 mei naar het Drents Archief. Documenten die op het eerste gezicht onbelangrijk lijken, kunnen namelijk veel informatie opleveren over de Tweede Wereldoorlog.

Ga door met lezen van "Actie ‘Niet Weggooien! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
DE WIJK - In de week van maandag 6 tot en met zaterdag 11 mei vindt de landelijke collecte voor de Maag Lever Darm Stichting plaats. Leven met een onzichtbare chronische spijsverteringsziekte kan veel impact hebben op het dagelijks leven. Ook in De Wijk wordt dan gecollecteerd.

Ga door met lezen van "Collecteweek Maag Lever Darm Stichting"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
DE WIJK - De wielerronde van de Wijk komt sterker terug dan ooit. Op zondag 19 mei staat het dorp de hele dag in het teken van de wielersport en komen alle categorieën in actie. De nadruk ligt op de jongeren, die mogelijk gaan rijden voor een kwalificatie voor het Nederlands kampioenschap.

Ga door met lezen van "De Wiek op Wiel’n keert terug op 19 mei"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DE WIJK - Koningsdag in De Wijk is ondanks het frisse begin voortvarend van start gegaan vanmorgen. Dit begon traditiegetrouw met de rommelmarkt op het Holwortelplein. Waar de kinderen hun spulletjes hadden uitgestald. De zelf ook jarige burgemeester de Groot was aanwezig om de aubade af te nemen. Dit gebeurde met medewerking van de Koninklijke muziekvereniging Apollo. Voor de vele kinderen was de ijsbaan op het Holwortelplein ongetwijfeld het hoogtepunt. Als afsluiter was er een Bingo. De organisatie was in handen van Oranjevereniging De Wijk.

foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
RUINEN - Lente is de tijd van bloeiende bloemen en zoemende insecten en dat wordt tijdens de meivakantie uitbundig gevierd bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Deze periode staat in het teken van bijzondere voorjaarsactiviteiten, zoals reeënexcursies, vroege vogelwandelingen, vleermuisexcursies en gezinshuifkartochten. En speciaal voor kinderen zijn er viltactiviteiten tijdens de schapendag en is er een echt lentefestijn.

Ga door met lezen van "Lentefestijn bij bezoekerscentrum Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
RUINERWOLD - Op maandag 29 april 2019 is het echtpaar Koetsier-Van den Berg 65 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op maandag 29 april 2019. Het echtpaar woont aan het Bleekhof in Ruinerwold.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DRENTHE - Het Bevrijdingsfestival telt 5 mei maar liefst drieëntwintig bands en singer-songwriters uit Drenthe. Zij schitteren naast de landelijk bekende headliners op het gratis toegankelijke festival aan de Baggelhuizerplas in Assen. De symfonische metalband Blackbriar uit Assen staat zelfs op het hoofdpodium.

Ga door met lezen van "Lokale artiesten op Bevrijdingsfestival Drenthe "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
Joop Wachtmeester stuit tijdens graafwerkzaamheden op gouden ring

DE WIJK - Tina Bork (78) uit De Wijk is dolgelukkig dat ze haar originele trouwring weer terug heeft. Ze verloor haar ring ongeveer vijfenveertig jaar geleden tijdens schoonmaakwerkzaamheden bij haar ouders aan de Parkweg in De Wijk. Vinder Joop Wachtmeester stuitte donderdagmorgen bij graafwerkzaamheden in de tuin bij zijn dochter Chantal op het kostbare kleinood.

foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Verloren trouwring na 45 jaar weer boven water"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WIJK - Groep 8 van IKC de Horst is vrijdagmiddag 26 april naar het kerkhof in De Wijk geweest in het kader van de 4 mei herdenking. Samen met Meester René van der Veen en voormalig hoofd van de school Jan Tijink werd er daarna een krans gelegd bij het graf van de gesneuvelde sergeant Ferdinand Graham Latham, die begraven ligt op de gemeentelijke begraafplaats in De Wijk.


foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kranslegging graf sergeant Latham"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WOLDEN - Dit jaar werden zes Koninklijke onderscheidingen uitgereikt bij de Algemene Gelegenheid van Koningsdag. Burgemeester Roger de Groot reikte op vrijdag 26 april de onderscheidingen uit in de raadzaal van het gemeentehuis. Een persoon is met vakantie en zal de onderscheiding op een later moment ontvangen.


Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Koninklijke onderscheidingen uitgereikt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DRENTHE - Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in de eerste vergadering van 2019, ruim € 175.000 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 48 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

Ga door met lezen van "Cultuurfonds Drenthe steunt 48 projecten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
RUINEN - Op zaterdag 4 mei kunnen vogelliefhebbers vele soorten vogels ontdekken tijdens een vogelexcursie van Natuurvereniging Zuidwolde naar het gebied van de Takkenhoogte/Meeuwenveen en de Wildenberg in het Reestdal. Onder leiding van gidsen Harmen van der Wal en Carl Maurits wordt een wandeling van ongeveer 5 kilometer gemaakt.


foto: Feike van Dijken

Ga door met lezen van "Vogelexcursie naar Takkenhoogte en Wildenberg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DRENTHE - In het Drents Archief in Assen is van 1 t/m 31 mei een filmcompilatie te zien over het 85-jarige bestaan van Stichting Het Drentse Landschap. Het Drentse Landschap zet zich in voor het behoud van de meest waardevolle plekken van Drenthe. De gratis themafilm geeft een schitterend inkijkje in het werk van deze organisatie.

Ga door met lezen van "Een ode aan het Drentse landschap"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 25
DE WOLDEN - Glasvezel De Wolden heeft er altijd naar gestreefd om een open netwerk te zijn. Een open netwerk wil zeggen dat alle providers in Nederland welkom zijn op ons netwerk, zo lang ze willen voldoen aan onze voorwaarden. Nu is het dan zover. De eerste twee nieuwe providers hebben zich aangekondigd. En naar de zomer toe komen er nog meer bij!


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Nieuwe providers op glasvezelnetwerk De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 8, totaal 144 artikelen)