'

Apr 9
DRENTHE - Kunstenaar Anne-Will Lufting uit Nieuw-Amsterdam en Stichting Gedeelde Verhalen met voorstellingen in Drenthe en Groningen zijn de winnaars van de Drentse Talentprijs Cultuur en de Drentse Anjer Prijs. Dit werd maandag 8 april 2019 bekendgemaakt in Muziekcentrum Westerveld in Dieverbrug. Anne-Will Lufting kreeg de prijs voor haar bijzondere, gevouwen kunstwerken, Stichting Gedeelde Verhalen kreeg de prijs voor haar historische theaterproducties.

Ga door met lezen van "winnaars van de Drentse cultuurprijzen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 9
KOEKANGE - De op 30 maart door de gezamenlijke kerken gehouden actie voor de voedselbanken is een groot succes geworden. Dit jaar was de vijfde keer dat deze actie plaats vond. Bij alle supermarkten in De Wolden werden in totaal 163 kratten met artikelen gevuld.

voedselbank1

Ga door met lezen van "Actie voor voedselbanken groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 9
IJHORST - Op 22 juni is het jaarlijkse natuur uitstapje van de jeugd van de Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst Staphorst e.o.”. Dit jaar is het doel van de reis Natuurpark Lelystad. In het park zijn veel dieren te bewonderen zoals Prewalskipaarden, Wisenten en Pater Davidsherten. Ook kunnen de otters gevoerd worden. Wil je mee, geef je dan op vóór woensdag 24 april bij de Werkgroep Jeugd. Email: jeugd1@nbvijs.nl of tel. 0522 441858.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 9
ZUIDWOLDE - Tijdens de vroege ochtenduren in het gebied van de Oostvaardersplassen vogels kijken kan veel moois opleveren, zoals diverse rietzangers, fitissen, de blauwborst, ijsvogel en wellicht ook de bruine kiekendief en het baardmannetje. Liefhebbers kunnen 13 april mee op excursie met natuurvereniging Zuidwolde. Het vertrek is om 06.00 uur bij het Tonckenshuys in Zuidwolde.


foto: Roel Smit

Ga door met lezen van "Vroege vogelexcursie naar Oostvaardersplassen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 9
RUINERWOLD - Oldtimerdag Ruinerwold zoekt: Versterking van de bestaande PR Commissie. Deze commissie houdt zich bezig met alle promotionele uitingen rondom de Oldtimerdag. Ben je enthousiast en zou je graag je steentje bij willen dragen?

Ga door met lezen van "Oldtimerdag Ruinerwold zoekt versterking"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 9
REGIO - De eerste Nationale Bijentelling van 2018 krijgt dit jaar een vervolg. Nederland Zoemt, Landschapsbeheer Drenthe en Het Drentse Landschap roepen het publiek op om in het weekend van 13 en 14 april weer een half uurtje bijen te tellen in achtertuin of park. “Het tellen van bijen is niet alleen leuk om te doen, het is ook ontzettend belangrijk. Met de gegevens kunnen wetenschappers nog beter werken aan het beschermen van bijen”, aldus Dorien Ackerman, namens Nederland Zoemt.

Ga door met lezen van "Gaat u ook een half uurtje bijen tellen?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 9
RUINERWOLD - Een week na het gelijke spel in Sleen, speelde Ruinerwold zondagmiddag thuis tegen Weerdinge. De Emmenaren veegden anderhalve maand geleden nog de vloer aan met Ruinerwold, toen het 4-1 werd. Dat wilde Ruinerwold in ieder geval niet weer laten gebeuren.

Ga door met lezen van "Ruinerwold speelt opnieuw gelijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!