'

Apr 21
ECHTEN - Op dinsdag 23 april wordt in D’Olde Karke te Echten een workshop Crowdfunding georganiseerd door ViP De Wolden. Want wat is crowdfunding precies en wanneer kun je het gaan inzetten? Bij crowdfunding financier je een initiatief doordat een grote groep mensen een relatief klein bedrag inlegt.

Ga door met lezen van "Workshop: Crowdfunding, meer dan geld alleen!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 21
DE WIJK - Op dinsdag 23 april vindt de jaarlijkse plantenactie van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo weer plaats. In De Wijk en Rogat verkopen de leden huis-aan-huis buitenplanten. Verenigingen kampen al jaren met teruglopende subsidies. Acties zoals deze zijn dan ook altijd een welkome aanvulling voor de clubkas.

Ga door met lezen van "Plantenactie Apollo De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 21
DE WIJK - Niet alleen planten in de tuin, maar ook wilde planten schieten de grond uit. Het wildplukseizoen is van start! Bioloog en Wildplukster Olga de Lange organiseert dit voorjaar meerdere wildplukwandelingen in Drenthe in samenwerking met Het Drentse Landschap en anderen. De volgende wandeling zijn op 22 in het Reestdal en op 27 april in de omgeving van Orvelte. Aanmelden voor deze wandelingen is verplicht. Kijk voor meer informatie op www.drentslandschap.nl of www.wildschutserve.nl onder wildplukken.
Ga door met lezen van "Wildplukseizoen weer van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 21
Ga terug naar de opstandige jaren ‘60

DRENTHE - De woelige jaren ’60 begonnen niet in de stad maar met een opstand van boeren op het Drentse platteland, in Hollandscheveld! Op woensdag 24 april organiseert de Drentse Historische Vereniging een talkshow over deze kwestie in het Drents Archief in het kader van Gekleurd Grijs. De talkshow is van 14.00-15.00 uur en de entree is € 5. Aanmelden is noodzakelijk en kan via info@drentsarchief.nl.

Ga door met lezen van "Talkshow opstandige boeren "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 21
RUINEN - Lente is de tijd van bloeiende bloemen en zoemende insecten en dat wordt tijdens de meivakantie uitbundig gevierd bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Deze periode staat in het teken van bijzondere voorjaarsactiviteiten, zoals reeënexcursies, vroege vogelwandelingen, vleermuisexcursies en gezinshuifkartochten. En speciaal voor kinderen zijn er viltactiviteiten tijdens de schapendag en is er een echt lentefestijn.

Ga door met lezen van "Lentefestijn bij bezoekerscentrum Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 21
REGIO - Veiligheidsregio Drenthe heeft het natuurbrandrisico in Drenthe verhoogd naar fase 2. Dit wil zeggen dat het al langere tijd droog is in de natuur en dat de kans aanwezig is dat een natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind. Wees dus alert als u het komende mooie weekend de natuur in trekt!

Geplaatst door B S

Tweet This!