'

Apr 26
Joop Wachtmeester stuit tijdens graafwerkzaamheden op gouden ring

DE WIJK - Tina Bork (78) uit De Wijk is dolgelukkig dat ze haar originele trouwring weer terug heeft. Ze verloor haar ring ongeveer vijfenveertig jaar geleden tijdens schoonmaakwerkzaamheden bij haar ouders aan de Parkweg in De Wijk. Vinder Joop Wachtmeester stuitte donderdagmorgen bij graafwerkzaamheden in de tuin bij zijn dochter Chantal op het kostbare kleinood.

foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Verloren trouwring na 45 jaar weer boven water"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WIJK - Groep 8 van IKC de Horst is vrijdagmiddag 26 april naar het kerkhof in De Wijk geweest in het kader van de 4 mei herdenking. Samen met Meester René van der Veen en voormalig hoofd van de school Jan Tijink werd er daarna een krans gelegd bij het graf van de gesneuvelde sergeant Ferdinand Graham Latham, die begraven ligt op de gemeentelijke begraafplaats in De Wijk.


foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kranslegging graf sergeant Latham"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DE WOLDEN - Dit jaar werden zes Koninklijke onderscheidingen uitgereikt bij de Algemene Gelegenheid van Koningsdag. Burgemeester Roger de Groot reikte op vrijdag 26 april de onderscheidingen uit in de raadzaal van het gemeentehuis. Een persoon is met vakantie en zal de onderscheiding op een later moment ontvangen.


Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Koninklijke onderscheidingen uitgereikt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DRENTHE - Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in de eerste vergadering van 2019, ruim € 175.000 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 48 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

Ga door met lezen van "Cultuurfonds Drenthe steunt 48 projecten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
RUINEN - Op zaterdag 4 mei kunnen vogelliefhebbers vele soorten vogels ontdekken tijdens een vogelexcursie van Natuurvereniging Zuidwolde naar het gebied van de Takkenhoogte/Meeuwenveen en de Wildenberg in het Reestdal. Onder leiding van gidsen Harmen van der Wal en Carl Maurits wordt een wandeling van ongeveer 5 kilometer gemaakt.


foto: Feike van Dijken

Ga door met lezen van "Vogelexcursie naar Takkenhoogte en Wildenberg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
DRENTHE - In het Drents Archief in Assen is van 1 t/m 31 mei een filmcompilatie te zien over het 85-jarige bestaan van Stichting Het Drentse Landschap. Het Drentse Landschap zet zich in voor het behoud van de meest waardevolle plekken van Drenthe. De gratis themafilm geeft een schitterend inkijkje in het werk van deze organisatie.

Ga door met lezen van "Een ode aan het Drentse landschap"

Geplaatst door B S

Tweet This!