'

Mei 31
DE WIJK - Een goeie start is het halve werk, en we staan al in de startblokken. Al het voorwerk is bijna gedaan, goede afspraken gemaakt met de gemeente, ruimte gecreëerd voor nieuwe initiatieven en investeringen, wat ons betreft kan de verzelfstandiging per 1 juli a.s. doorgaan.

Ga door met lezen van "Dorpshuis de Havezate: Voor en door De Wijk!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
DROGTEROPSLAGEN - Voor de tiende keer op rij organiseert De Wolden, dit jaar met medewerking van Streekbelang Drogteropslagen, de jaarlijkse wandeling met de burgemeester. De wandeling start op vrijdag 7 juni om 15.00 uur bij het dorpshuis ’t Drogterhuus en laat u de mooie plekken van Drogteropslagen zien.

foto 2
fotoarchief: Wandeling met de Burgemeester in Ruinerwold. (2014)

Ga door met lezen van "Wandel 7 juni mee met burgemeester Roger de Groot "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
RUINERWOLD - Een weekend tennis, volleybal en korfbal op 1 beach-locatie TC ’t Wold, VCR Ruinerwold en KIOS Ruinerwold organiseren op zaterdag 13 juli en zondag 14 juli 2019 gezamenlijk het ‘Beach Event Ruinerwold’, een jaarlijks evenement welke vorig jaar de vuurdoop beleefde. Op de zaterdag wordt zowel het traditionele beachtennis als het beachvolleybal toernooi gehouden en op de zondag is het de beurt aan de korfballers.

Ga door met lezen van "Beach Event Ruinerwold 2019"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
REGIO - Op zondag 2 juni is weer maandelijkse Struunmarkt in Diever. Ook deze markt zal weer bomvol staan met velerlei standhouders in een mix van braderie en vlomarkt. Vele standhouders met onder andere fashion, mode, sieraden, lederwaren, hobby, woondecoratie, boeken, brocante en nog veel meer zullen hun goederen en waren aanprijzen.

Ga door met lezen van "Struunmarkt Diever"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
RUINERWOLD - Dorpshuis Buddingehof in Ruinerwold krijgt voortaan subsidie van de gemeente. Bij de harmonisatie van het subsidiebeleid voor de instandhouding van dorpshuizen in 1998 had het dorpshuis ervoor gekozen geen bijdrage van de gemeente te vragen. Maar de situatie rondom het dorpshuis is gewijzigd, waardoor het moeilijker is geworden om het dorpshuis in stand te houden.


foto: BS-Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Voortaan subsidie voor dorpshuis Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
DRENTHE - Poplab Drenthe gaat in juni van start. In het Poplab werken Drentse performers samen met andere creatieven aan bijzondere muzikale evenementen en cross-over producties. Poplab Drenthe realiseert creatieve broedplaatsen waar popmuzikanten worden gestimuleerd te experimenteren met andere kunstdisciplines, thema’s of muziekvormen. Het doel is de popmuziek in de provincie een impuls te geven.

Ga door met lezen van "Poplab Drenthe officieel van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
STAPHORST - Ik ben Henk Veerman, 40 jaar en getrouwd met Janita, 39 jaar. Samen met onze 2 kinderen wonen wij in Staphorst. Mijn vrouw is nu 3,5 jaar ziek en na vele onderzoeken heeft ze eind 2017 de diagnose DVN gekregen. Dunnevezelneuropathie (DVN) is een aandoening waarbij de dunne zenuwvezels niet goed functioneren. Daardoor kunnen verschillende pijn- en andere klachten ontstaan. doneer nu

Ga door met lezen van "Henk fietst voor "DVN de wereld uit!!""

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
ECHTEN - Dinsdag 27 mei is er op feestelijke wijze een duofiets overgedragen van de Stichting Duofietsen De Wolden aan Visio Het Huis te Echten. Deze duofiets werd al jaren geleend van het Rode Kruis maar nu deze de duofietsen hebben af gestoten en er een nieuwe stichting is opgericht is de duofiets aan Visio geschonken.
Ga door met lezen van "Overdracht duofiets"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
DRENTHE - Het Drents Museum, het Drents Archief en Het Drentse Landschap hebben de handen ineen geslagen voor een grondig onderzoek naar monumenten en erfgoedlocaties die te maken hebben met de periode dat de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh in 1883 in de provincie Drenthe verbleef.

Ga door met lezen van "Start inventarisatie Van Goghlocaties in Drenthe "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
RUINERWOLD - Zaterdag 25 mei deden vijf mannen uit Ruinerwold weer mee aan de Elfmerenfietstocht in Friesland. Zij hebben de 150 km volbracht. Onderweg kregen ze veel complimenten over het wielertenue wat ze droegen: Ruinerwold Peregoed. Na afloop ontvingen ze een prachtige medaille.


(op de foto v.l.n.r. : Reinie Jonkers, Reinder Smit, Albert Boverhof, Jan Ems en Gerard Slomp.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
DE WOLDEN - In de laatste burgerpeiling Waar Staat Je Gemeente, die vorig jaar onder inwoners is gehouden, zien we een duidelijk stijgende lijn in de waardering van de Woldenaren voor hun gemeente. Dit geldt voor alle ondervraagde thema's (wonen en leven, gemeentelijke dienstverlening, zorg en welzijn, relatie inwoner-gemeente).

Ga door met lezen van "Inwoners De Wolden geven gemeente hogere waardering "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
RUINERWOLD - Een waterlekkage, die de nodige schade aanrichtte in een bedrijfspand in Ruinerwold, bracht gisteren een wietkwekerij aan het licht. In het pand was sinds twee maanden een particuliere kringloopwinkel gevestigd. Op de bovenverdieping was (buiten het zicht van de klanten) een wietkwekerij ingericht. Een fikse waterlekkage zorgde voor een verzakking in het pand en kwam de illegale activiteit min of meer bij toeval aan het licht. Het gaat hier niet om het pand van Kringloop De Wolden.Ga door met lezen van "Waterlekkage leidt naar wietkwekerij in bedrijfspand "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
DE WIJK - Op 5 juni is in De Wijk een gezellige middag met Henk Hooijer (Babbelegoegies) Het programma met zelf geschreven verhalen, columns, gedichten en liedjes, alles in streektaal met veel humor. Twee onderwerpen komen regelmatig terug. Het verschil tussen mannen en vrouwen en de consequenties van het ouder worden.

Ga door met lezen van "Gezellige middag met Henk Hooijer (Babbelegoegies) "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
DE WIJK - Afgelopen zaterdag is het kindertheater aan de Willem Koopsweg in De Wijk geopend door Riet Muller. Kindercircus Okidoki was van de partij om een aantal voorstellingen te verzorgen. Verder waren doorlopende activiteiten van mobiele smid Jan Bos, muziekoptredens, bellen blazen, pannenkoeken bakken met meel van de Wieker Meukle, imkersvereniging met honing en een relaxplak om de zwerfboeken te lezen. En uiteraard koffie, thee en diverse lekkernijen om te proeven.foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
RUINERWOLD - Een lastig karwei zou het hoe dan ook worden. Ruinerwold moest zondag winnen in Dalen en de concurrentie moest flink punten laten liggen. Alleen dan kon Ruinerwold zich nog rechtstreeks handhaven. Ook voor Dalen waren de belangen groot, het moest winnen om verzekerd te zijn van een plek in de nacompetitie voor promotie.

Ga door met lezen van "Ruinerwold gaat nacompetitie in na verlies in Dalen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 27
RUINERWOLD - Zaterdagmiddag moest Kios 1 in Westbroek aantreden tegen Dos 1. Kios begon scherp aan de wedstrijd en had al snel een 1-4 voorsprong staan tegen de nummer 2 van de competitie. Dos ging fysieker de duels in en hier had Kios moeite mee. Het scorend vermogen liep terug en de voorsprong verdween in een 10-8 ruststand.

Ga door met lezen van "Kios verliest van Dos"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 27
RUINERWOLD - De in de volksmond oude Kringloopwinkel genoemd op het industrieterrein. Waar voorheen Kringloopwinkel de Wolden was gevestigd, en waar onlangs een nieuwe Kringloopwinkel zijn deuren heeft geopend. Heeft zich vannacht een behoorlijke Ramp voltrokken. De verdiepingsvloer is daar naar beneden gekomen. En dus op de begane grond gestort. Het terrein rond de winkel is afgesloten middels hekken. De oorzaak is nog niet bekend.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 27
IJHORST - Zaterdag 1 juni zal IJhorst wederom weer in het teken staan van de maandelijkse IJhorster markt. Elke 1e zaterdag van de maand is er van 8.00-13.00 uur een sfeervolle vlomarkt met brocante, curiosa en antiek, aangevuld met nieuwe goederen op marktkramen en grondplaatsen. De markt wordt gehouden op de Burgemeester van Wijngaardenstraat en de Sparrenlaan.

Ga door met lezen van "IJhorster maandmarkt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 27
DE WIJK - De klaverjascompetitie seizoen 2018/2019 zit er weer op bij café de Wiekslag. Elke maandag wordt er door bijna 25 personen een kaartje gelegd. Hierbij zijn vlees en geldprijzen te winnen. Maandagavond werden de winnaars van het afgelopen seizoen dat van september tot april duurt bekend gemaakt. 1e Albert Vogelzang. 2e André Dekker, 3e Kolk en 4e Gerard Kienstra.Ga door met lezen van "Winnaars klaverjassen bekend"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 7, totaal 122 artikelen)