'

Mei 9
DE WOLDEN - Het aantal evenementen dat dit jaar onder de paraplu van Hippisch De Wolden plaatsvindt, is groter dan ooit. Mede met dank aan het binnenhalen van het Europees Jeugdkampioenschap, dat op 7 juli officieel wordt geopend in Veeningen. Omdat ook in Ruinen een Hippisch Brinkfestijn wordt georganiseerd, staan er nu zes evenementen op de planning.

HP de Wolden1

Ga door met lezen van "Hippisch De Wolden: zeven weekenden topsport"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 9
DE WIJK - Van 11 tot en met 19 mei is de Nationale Vogelweek. Bij Wildschutserve kunt u dan nog de expositie 'Bevlogen’ bezoeken: vogels gezien door de ogen van zes kunstenaars. Speciaal voor de Nationale Vogelweek zijn er op zaterdag 11, zondag 12, zaterdag 18 en zondag 19 mei ’s middags vanaf 13.00 kunstenaars aanwezig om aan de hand van de getoonde beelden, zeefdrukken en schilderijen te vertellen over hun inspirerende ontmoetingen met vogels.

Ga door met lezen van "kunstenaars vertellen over hun passie voor vogels"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 9
RUINERWOLD - Zaterdag 11 mei van 11.00 uur tot 16.00 uur is het weer zover! Bij museumboerderij De Karstenhoeve gaat men 100 jaar terug in de tijd. Meer dan 40 vrijwilligers beelden het boerenleven van rond 1920 uit. Boerendrokte is een soort toneelstuk waar je als bezoeker dwars doorheen loopt.


foto: Petra Hessels

Ga door met lezen van "Boerendrokte bij museumboerderij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 9
DRENTHE - Begin mei vindt de zesde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland. Op zondag 12 mei om 11.00 en 13.30 uur biedt het Drents Museum een exclusieve tour aan naar de vindplaats van het meisje van Yde, een van de kinderen die in de Romeinse tijd werd geofferd.

Ga door met lezen van "exclusieve tour naar vindplaats meisje van Yde "

Geplaatst door B S

Tweet This!