'

Mei 21
DE WIJK - Woensdag 22 mei is vanaf 13.00 uur veel informatie te verkrijgen over zwermende bijen. De informatie is voor iedereen van acht tot tachtig. In mei en juni gaan bijenvolken om allerlei redenen, maar vooral door sterke groei van een bijenvolk een bijenkast gauw te klein vinden, waardoor ze zich opdelen en een deel gaat zwermen.


De tentoonstelling 'De Bij en Wij' werd vorige maand geopend Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Meimaand, zwermende bijen maand!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 21
REGIO - In april hebben zo’n 100 leerlingen en medewerkers van RSG Wolfsbos meegedaan aan de Hoogeveense Cascaderun. De school heeft het inschrijfgeld betaald voor deelnemers. Als tegenprestatie zijn de deelnemers op zoek gegaan naar zo veel mogelijk sponsoren om geld bij elkaar te lopen voor Unicef, Kika en Stichting Leergeld Hoogeveen. De opbrengst van € 2.059,56 is overhandigd aan de vertegenwoordigers van de goede doelen.

Ga door met lezen van "RSG Wolfsbos haalt ruim € 2.000,- op tijdens Cascaderun"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 21
ROGAT - Rogat bestaat dertigjaar, oftewel het nieuwe Rogat. Dertig jaar geleden is het dat de Hoogeveense vaart door Rogat is verlegt. En dat wordt gevierd zaterdag 1 juni met alle inwoners en met de buurtschappen Broekhuizen en Schiphorst.

Ga door met lezen van "Rogat gaat feest vieren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 21
IJHORST - Op zaterdag 25 mei staat de wekelijkse boswandeling van “Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst e.o.” in het teken van ‘wildplukken’. In het voorjaar zijn er in de natuur veel jonge planten te vinden die geheel of gedeeltelijk eetbaar zijn, en sommige daarvan hebben een milde medicinale werking.

Ga door met lezen van "Wildplukken "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 21
ECHTEN - Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, organiseert Huus met de Belle een mooie dauwtrapwandeling in de ontwakende natuur rondom Echten. De wandeling met gids start om 6 uur en is ongeveer 12 km lang. In het vroege ochtendgloren komt u door de bossen en over de heide, verder gaat de wandeling langs de zandverstuiving en een dassenburcht.


Ga door met lezen van "Dauwtrappen Echten "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 21
IJHORST - De jeugdwerkgroep van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” organiseert op zaterdagmiddag 25 mei een excursie voor de jeugd, over insecten. Deze excursie wordt gehouden om en nabij de vijver aan de Vijverweg.

Ga door met lezen van "Insecten-excursie "

Geplaatst door B S

Tweet This!