'

Mei 23
DE WIJK - In de hernieuwde Welkoop winkel in De Wijk zijn de prijzen uitgereikt aan de twee prijswinnaars van de kleurwedstrijd. Deze wedstrijd was uitgeschreven ter ere van de feestelijke heropening. De prijswinnaars zijn Gwen Timmerman van 5 jaar uit De Wijk en Bastienne Gerrits van 8 jaar uit De Schiphorst. Op donderdagmiddag, de eerste dag van de heropening van de winkel, werden de prijzen uitgedeeld door Gerard en Catja Inberg. Beide winnaars kregen een jaarabonnement voor IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold.foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 23
DE WOLDEN - Bij het opstellen van de begroting 2019-2022, de nieuwe raads- en collegeperiode, is het collegeprogramma al redelijk uitgewerkt. “Maar dat betekent niet dat er de komende tijd geen nieuwe zaken kunnen worden opgepakt. Er zijn veel initiatieven vanuit de Woldiger samenleving waar wij oog voor hebben. We zien het als een uitdaging om samen met de raad daarmee aan de slag te gaan.” Dat schrijven burgemeester en wethouders van De Wolden in hun Kadernota 2020.

Ga door met lezen van "Kadernota 2020: oog voor nieuwe ontwikkelingen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 23
REGIO - Samen met Hans Dijkstra, terreinbeheerder bij Landschap Overijssel, heeft dichteres Ria Westerhuis een paneel onthuld met een van haar gedichten, namelijk ‘de Riest’. Voorafgaand aan de onthulling vertelt Ria over de geschiedenis van haar familie. Al vele jaren is die verbonden met de Reest en Den Westerhuis. ‘Daar komt mijn naam vandaag’, legt Westerhuis uit.


bron infobrug

Ga door met lezen van "Ria Westerhuis onthult paneel langs de Reest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 23
TT 1986: zijspan en 500CC – gratis themafilm in juni in het Drents Archief

DRENTHE - In het Drents Archief draait in de maand juni een gratis filmcompilatie van de TT Assen van 1986. Bekijk de opnames van de spannende races in de zijspanklasse en de 500 CC. Het is een zinderende zomer met temperaturen van rond de dertig graden.

Ga door met lezen van "Herbeleef de TT van ’86"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 23
RUINEN - Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, gaat een gids van Natuurmonumenten dauwtrappen in het Dwingelderveld. Dit keer wandel je niet zelf, maar zit je in een huifkar getrokken door twee Belgische paarden. De tocht begint om 5.30 uur bij bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Rond 8.00 uur eindigt de huifkartocht daar ook. Wie mee wil kan zich vooraf aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.


Foto: Andries-de-la-Lande-Cremer

Geplaatst door B S

Tweet This!