'

Jun 30
DE WIJK - De nieuwe BSO locatie van het Uilenbos in dorpshuis de Havezathe is zaterdagmorgen feestelijk geopend. Hier is plaats voor maximaal 22 kinderen in de leeftijd van 4 – 12 jaar. ‘De andere locatie aan de Dorpsstraat 81 in De Wijk blijft gewoon bestaan hoor’ vertelt eigenaresse Arinda Wolting. Deze locatie is voor kinderen van 0 – 4 jaar. Vanwege groei zijn we op zoek gegaan naar andere mogelijkheden binnen het dorp De Wijk.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kinderopvang Het Uilenbos opent nieuwe BSO locatie."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
ZUIDWOLDE - Boekenzoeker Stella Leenders is na de zomervakantie iedere donderdagmiddag aanwezig in de bibliotheek aan de Hoofdstraat 110 in Zuidwolde. De Boekenzoeker helpt kinderen, jongeren en (groot)ouders bij het vinden van geschikte boeken.

Ga door met lezen van "Boekenzoeker blijft in Bibliotheek Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
MEPPEL - In Meppel aan de Rumptigerpad zijn 2 personen gewond geraakt bij een ongeval tussen een fietser en een scooterrijder. Eén van de slachtoffers is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Het ander slachtoffer werd nog nagekeken in ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij raakte licht gewond.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
DE WIJK - Wat voor gewassen worden er voor de Wieker Meule verbouwd? (Vast geen Hennep?) Of is het onlangs ingezaaide graszaad opgegeten door de vogels? Door het onkruid is de molen bijna niet meer te zien!


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
MEPPEL - Zondagmiddag 30 juni organiseert kindercircus Okidoki als afsluiting van het seizoen ‘Sunny Sunday’. Een middag vol prachtige circusacts, hapjes en drankjes, en de nieuwste voorstelling van circustheater Ketu. De optredens beginnen om 14.00 uur. Om 13.30 uur gaat de deur van de circuszaal aan de Prins Hendrikstraat 34 open. De entree bedraagt 2.00 euro. Voor meer informatie kijk op onze site www.kindercircus-okidoki.nl of bel: 06 87242108

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
DE WOLDEN - De gemeenteraad van De Wolden stelt 1,15 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van kunstgrasvelden bij voetbalverenigingen Wacker, Ruinen en Ruinerwold. De verenigingen leggen samen ook 150.000 euro bij.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kunstgras voor drie voetbalvelden in De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
REGIO - Vandaag wordt de uitslag van de herexamens bekendgemaakt en kan de definitieve examenuitslag van het schooljaar 2018/’19 worden opgemaakt. In 2018 slaagde bijna 92 procent van de examenkandidaten op vmbo, havo of vwo. Met 98 procent was het slagingspercentage het hoogst op het vmbo-b. Vwo’ers hadden het hoogste gemiddelde eindcijfer. Dat meldt het CBS op basis van de examengegevens over schooljaar 2017/’18.

Ga door met lezen van "Bijna 92 procent geslaagden in 2018"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
ANSEN - Wandel zaterdag 29 juni mee met een gids van Natuurmonumenten tijdens de wandeling langs bloeiende akkers. De tocht start vanaf de parkeerplaats bij Theehuys Anserdennen in Ansen en gaat langs de essen waar de verschillende soorten graan, korenbloemen en vele andere akkerbloemen zich laten zien. Vooral aanmelden is nodig en kan op de website: www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.


foto Cor van der Waal

Ga door met lezen van "Wandel mee langs bloeiende akkers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
DE WIJK - Onderhoud aan de Wieker Meule blijft noodzakelijk om deze te in goede staat te blijven behouden. ‘Er zijn altijd wel klusjes te doen’ vertelt molenaar Erwin de Jonge. Afgelopen week is van Goor Schilderwerken uit De Wijk langs geweest om de balustrade en molenromp te voorzien van een nieuwe laag verf.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Klussen aan de Wieker Meule"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
DRENTHE - Namens 20 structureel gesubsidieerde culturele instellingen in Drenthe overhandigde Marieke Vegt, directeur K&C, het ambitiedocument van Drentse cultuurmakers aan cultuurgedeputeerde Cees Bijl.

Ga door met lezen van "De culturele ambities van de Drentse cultuurmakers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
RUINERWOLD - Ook dit jaar organiseert LoopGroep Ruinerwold (LGR’88) weer zomertrainingen voor niet-leden onder deskundige hardloopbegeleiding. Desgewenst kan deelname aan de Dijkhuizenrun op 7 september als doel gesteld worden. De trainingen starten op 25 juni en de laatste training is op 4 september.

IMG_0795
foto's: JW v/d Vlist

Ga door met lezen van "Zomertrainingen LGR'88"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
DRENTHE - Uit handen van voorzitter Ronald Lubbers van FC Emmen heeft Harry Tupan, directeur Drents Museum, vandaag donderdag 27 juni 2019 een historisch shirt van FC Emmen ontvangen, dat daarmee is opgenomen in de collectie van het Drents Museum.

Ga door met lezen van "Shirt Anco Jansen naar collectie Drents Museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
DE WIJK - Wildplukster Olga de Lange organiseert op zondag 30 juni in samenwerking met Het Drentse Landschap en Innerbalance by Corina een wildplukwandeling met een medicinaal tintje. De wandeling start om 10.00 uur bij Informatiecentrum ’t Ende, Stapelerweg 20 in De Wijk


Ga door met lezen van "Wildplukwandeling met medicinaal tintje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
DE WIJK - In De Wijk is een ooievaarskuiken in het nest doodgeschoten. Het tweede kuiken van hetzelfde nest is sindsdien spoorloos. De dieren waren in een nest in een eik aan de Oosterwijkerweg aan de rand van het dorp uit het ei gekropen. De kuikens waren zeven weken oud. Een buurtbewoonster, die vanuit haar woning zicht had op de dieren, meldde dat er weinig beweging meer was te bespeuren. De Dierenambulance werd ingeschakeld. Medewerkers vonden een dood jong op het nest. Er zaten vier kogeltjes in het lichaam van het dier. Het tweede kuiken is sindsdien spoorloos. Lees meer bij de bron


Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
Geniet van de allermooiste beelden van de races van 1925–2000

DRENTHE - Wegens het succes van vorig jaar draait in het Drents Archief opnieuw de prachtige TT-film uit 2018. Voor de film is een selectie gemaakt van de allermooiste films van de races, de coureurs en de Drentse hoofdstad. De filmcompilatie is aangevuld met unieke beelden van de vrouwelijke filmmaker en gepassioneerd motorsportliefhebber, Lammie Heling uit Hooghalen.

Ga door met lezen van "Historische TT Film"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
RUINERWOLD - Op woensdag 26 juni om 19.30 uur wordt de grote jaarlijkse vrijwilligersavond gehouden in dorpshuis Buddingehof. Deze avond worden ongeveer 100 vrijwilligers verwacht die de actief zijn tijdens de 27ste Oldtimerdag Ruinerwold op zaterdag 17 augustus.

Ga door met lezen van "Lezing Andre Gebben"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
DE WIJK - Tijdens de Drentse Rijwiel vierdaagse op 16 juli staat het Vrouwenkoor Meander uit de Wijk met een gezellige kraam op de markt bij de stempelpost. Deze is bij de molen in de Wijk. We zijn er vanaf 9.00 uur tot ± 11.30 uur.

Ga door met lezen van "Kom in de kraam bij Meander"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
RUINERWOLD - Jaarlijks belanden ruim 140. 000 kinderen bij de spoedeisende hulp door een ongelukje in of om het huis. Te weinig ouders weten voldoende van EHBO en weten niet hoe zij in geval van nood moeten en kunnen handelen. Door te weten wat jij kunt doen sta je niet met lege handen en kun jij eerste hulp bieden als dat nodig is!Ga door met lezen van "Kinder EHBO avond voor stoere mannen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
Afkoelen en pizza at the pool

DE WIJK - Afkoelen bij het zwembad, een goede manier om de hitte te lijf te gaan zo hadden velen bedacht. Het was deze week dan ook topdrukte bij zwembad de Slenken. En slechts weinigen hadden ook nog zin om daarna zelf in de keuken te gaan staan om eten te bereiden op een tropische dag als gisteren. Behalve bij pizzeria Mulino, daar liepen de pizzabakkers het vuur uit de sloffen om tientallen pizza's te bakken.
foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Effe wachten......Pizza! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
ZUIDWOLDE - Zondag 30 juni wordt er een zomerfeest georganiseerd voor mensen met een beperking. DJ Ryan verzorgt de muziek, er kan gedanst en gezongen worden en we zal een bingo zijn. De middag begint om 14.00 uur en is in ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde.

Ga door met lezen van "Zomerfeest in De Boerhoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 7, totaal 122 artikelen)